Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

venäläisiä ruokia?

Mie sain mahtavan tehtävän koulusta, miun pitäs tehä venäläistä ruokaa, kuvata se ja kirjottaa parin-kolmen sivun raportti aiheesta :D Mutta mie en nyt äkkiä keksi muita ruokia ku blinit ja borshi-keiton :D Mie halluisin tehä sienistä jotakii, ideoita? Tai no, onko kellään yhtään mitään ideoita? :D

8.3.2012
riu
riu

Voi eiiiii....mie jaksasin syödä KOKO ajan venäläisiä ruokia. paljon paljon smetanaa,sieniä,kalaa,tuoreita vihanneksia ja yrttejä..teetä erilaisten hillojen kera :P*nams*

mie teen kotona aina näitä perinteisiä venäläisiä ruokia..osa on jo varmaan tässä ketjussa mainittukin.

*gruusialaista Satzivia

*Vorshmack

*seljanka

* Plov

*Tattiperunoita

*perinteistä sienikeittoa

Muistappas että veänjällä keitot suurustetaan kananmunalla ja sitä smetanaa tungetaan oikeesti joka paikkaan.

lisäksi mulla on muitakin ohjeita jossain keittokirjassa jemmassa.. kiljase jos haluat ohjetta johonkin näistä..

18.5.2012
camotar
camotar

juu tehtiin tattarijauhoita ihan ohjeen mukaan. Kyllähän niitä ennen söi ku selkäänsä otti, mutta ei ollu miun lemppari :D

Seljanka tehtiin "oman ohjeen mukaan" eli netistä löytyneitä ohjeita versioitiin oman mielen mukaan :) Ekana taijettiin ruskistaa lihat ja sipulit kattilassa, vettä ja lihalientä päälle, tomaattipyrettä ja mausteita. Aikamme keiteltyämme meni perunat ja porkkanat sekaan, ihan lopuksi sitte sitruunaa ja kaprikset. Noin siis muistaakseni :D Mutta enemmän tuurilla ku taidolla :D

Chrlotte russen tein liivatteella, se ihme kyllä onnistu vaikka ekaa kertaa eläissäni käytin liivatetta :D Se oli maultaan ihan jees, mie surautin masikoita soseeksi ja tein silleen ikään ku rahkan, johon laitoin liivatteen sekaan. Oli raikas ja ihan jees koostumukseltaan :)

17.5.2012
riu
riu

myö tehtiin blinejä, niitten kaa oli sienisalaattia, mätiä, sipulia ja smetanaa. Sitte keitettiin seljanka naudanlihasta, oli tosi hyvä keitto, voisin tehä vaikka toisenkii kerran :) Jälkkäriks syötiin charlotte russe, mikä oli kanssa yllättävän kiva herkku :)

16.5.2012
riu
riu

no anoppi on ainakii tehny ite, enkä tykänny. Mutta mie sainkii vinkin että tehä charlotte russe, se ois aika helppo ja ihan jees :)

9.3.2012
riu
riu

Ootsie riu syöny ihan oikeeta kunnon pashaa? Nimittäin noi kaupoissa myytävät valmis pashat on jotain ihan kauheeta sontaa, yök!

9.3.2012
huopis
huopis

juu saslikin paikka se on! :) Loistavaa, lapsetkii tykkää ihan varmasti :))))))

Mape, hyvä ajatus jälkkäriksi, noin taijetaan tehä :) Mie en oo mikkää hirveen suuri pashan ystävä, mutta ehkä se menis jos ois jotakii kaverina :)

9.3.2012
riu
riu

Mites olisi saslikki? Saisit hienot kuvat työhön kun grillailet illan hämärässä nuotiolla :)

9.3.2012
TyPo1
TyPo1

voiskii tehä blinejä ja niitten kaa sitte sienisalaattia, tekis ihan smetanaan sen salaatin. Ja vaikka jotakii muikunmätiä, sipulia ja jos löytäs niit suolakurkkuja :) Jotakii pääruuaks mietin vielä ja siis jälkkärihän on vielä ihan auki :D Ei sillä että karkais käsistä tää homma, mutta nyt ois kiva tilaisuus tehä jotakii erilaista :D

9.3.2012
riu
riu

Moussakka on kreikkalainen

9.3.2012
huopis
huopis

Moussakka.

9.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

no ku ne suolakurkut pitäs olla semmosia missä ei oo etikkaa, vaan siis suolaa ja mausteita. Niitä on hiukka vaikee löytää :D Btw, se opettaja selitti pitkään ja hartaasti kuinka venäläinen ei käytä herkkusieniä, vaan niitten pittää olla mehtäsieniä :D

Kiitos mummy linkistä :) Miten ihmeessä mie en tullu ees aatelleeks stroganovvia? Tosin en mie siitä tykkää, mutta kait sitäkii vois kerran tehä :D

9.3.2012
riu
riu


Stroganof Maailmanlaajuisesti tunnetuin venäläisperäinen liharuoka on epäilemättä vanha Stroganovin jonka alkujuuret ovat Pietarissa. Sen kehitti Katariina Suuren aikaan upporikkaan venäläisen Aleksandr Stroganovin kokki epäonnisen metsästysretken jälkeen. Saalista ei oltu saatu ja suurelle ja tietysti myös nälkäiselle seurueelle piti nopeasti kehittää illallinen. Tarvikkeet olivat vähissä ja taitava kokki kehitti reseptin joka nyt tunnetaan kaikkialla maailmassa. Aito venäläinen suolakurkku on tässäkin se, joka antaa ruualle tyypillisen "loppuhuipennuksen". 1 kg naudan paistia, lapaa tai etuselkää tai valmiiksi suikaloitua lihaa 1-2 sipulia hienoksi silputtuna 1 dl mieluummin auringonkukkaöljyä 1-1 1/2 tl suolaa 1 rlk väkevää sinappia 4 dl smetanaa 400 g tuoreitä herkkusieniä

Leikkaa liha suikaleiksi tai kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista lihapalat pannulla öljytilkkasessa vähän kerrallaan. Loppu öljystä kuumennetaan pannulla ja siihen lisätään sinappi, hienoksi leikattu sipuli ja viipaloidut herkkusienet. Seos saa hautua kypsäksi jonka jälkeen se lisätään lihojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla, kunnes lihapalat ovat kypsiä ja pehmeitä. Sekoita joukkoon smetana juuri ennen tarjoilua. Suikaloi suolakurkku ja lisää valmiiseen ruokaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.


Tai sit ihan vaan sieniä; tattimuhennos

100 g tuoreita tatteja 1 pieni sipuli 1 rkl voita tai margariinia 2 rkl tomaattipyreetä suolaa

Mustapippuria 1/2 tl kynteliä 1/2 rkl vehnäjauhoja 1 dl vettä 1 rkl kermaa 1 suolakurkku

Hienonna puhdistetut tatit ja sipuli. Ruskista ne kevyesti rasvassa. Lisää mausteet ja veteen sekoitetut jauhot, hauduta muutama minuutti. Lisää kerma ja tarkista maku. Ripottele muhennoksen pinnalle hienonnettu suolakurkku.

Ja tsekkaa datsha.com ja ruokanurkka :) musta ei kovin suurta vnäläisen keittiön ystävää sais, koska inhoan suolakurkkuja ja niitä näköjään käytetään ahkeraan..

9.3.2012
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...