Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

vauva ei huoli enää tissiä mutta haluaisin imettää

Vauva siis 5kk ja alkanut hylkiä tissiä. Yösyötöt 1-2 kpl vielä menee, mutta päivällä ei oikein enää maistu kuin vähän, n. 3-4 kertaa suostuu syömään. Silloinkin tuntuu, että ottaa vain "sen verran kuin on pakko". Tätä on kestänyt kohta 2vk. Soseita saa 2x päivässä n. 3/4 dl kerrallaan, eli ei kovin paljon. Joka ilta myös iltavellin ottaa 120 ml. Hampaita ei ole vielä näkyvissä... voiko tämä protestointi enteillä hampaiden puhkeamista? On siis ollut pakko ottaa jo korvikeet käyttöön / antaa omaa pumpattua maitoa pullosta ettei kuivu koko vaavi :( Voiko kyseessä olla vain jokin vaihe? Osaako kukaan  neuvoa miten vaavin saisi taas innostumaan tissistä? Jotenkin harmittaa, kun maitoa tulee vielä reilusti ja haluaisin kovasti jatkaa imetystä... Kaikki vinkit siis otetaan vastaan :)

8.3.2012
sarinna
sarinna
1 year, 10-month-old toddler

Meillä neiti aloitti suunnilleen samassa iässä tissistä kieltäytymisen. Annoin aina tissiä ennen kiinteitä ja ellei kelvannut, niin lykkäsin ruokailua hiukan eteenpäin ja taas yritin tissiä ennen ruokaa. Välillä oli parempia päiviä, välillä ei olisi millään huolinut rintamaitoa. Suunnilleen 7kk iässä päivätissittelyyn tuli totaalinen stoppi, neiti ei vaan suostunut mitenkään enää ottamaan rintaa ja siirryttiin korvikkeeseen. Rintamaitoa annoin ainoastaan aamulla (heti herättyään suostui vielä ottamaan) ja yöllä tarvittaessa. Vähän myöhemmin neiti kieltäytyi myös aamu- ja yötissistä. Olihan se silloin tietysti kova paikka äidille, kun imettää olisi halunnut ja maitoakin olisi riittänyt. Mutta näin jälkeenpäin ajateltuna ihan turhaan kiusasin itseäni ja lasta noinkin pitkään. Aina toitotetaan sitä lapsentahtisuutta asiassa kuin asiassa (nukkumiset, syömiset, pottailut jne.) joten miksi sitten lapsi ei voisi itse päättää myös imetyksen lopetuksesta. Enkä tällä nyt tarkoita sitä, että ensimmäisestä kitinästä tai rintaraivarista pitäisi heittää kirves kaivoon. Kannattaa varmaan hetki vielä yritää imetyksen jatkamista, mutta jos se ei tuota tulosta, niin voisi harkita lapsen tahtoon taipumista :)

Ja vielä peesit misukalle tuossa imetysten määrässä, teillä on vielä ihan hyvin noita imetyskertoja jos kuitenkin yölläkin tissitellään pariin otteeseen...

9.3.2012
TyPo1
TyPo1

3-4 kertaa päivässä vähäsekin on mun mielestä aika paljon. Meillä vauva on nyt 11k ja kepeesti 4 tai 5 kuukautta on nyt juonut tissistä vain aamuin illoin maidot. Ruuan kanssa haluaa juoda vettä ensimukista. Kiinteät aloitettiin viikkoa vaille 4kk iässä ja kuukauden sisään tippui päiväimetykset just tuollaisiksi että pikaisesti ottaa pikku hömpsyt ruuan päätteeksi, jos ottaa.

En ole nähnyt tuota ongelmaksi millään tavalla. Ja kesken ruuan kun halusi juotavaa ni annoin vettä mukista. En ruvennut puljaamaan ruokaa, tissiä, ruokaa, tissiä. Ei kelvannut pelkkä ennen tai jälkeen tissittely vaan piti saada välissä ni vettä annoin.

9.3.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...