Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Vauvan/ Lapsen hygienia

Moi! Ketkä kaikki pesee vauvan/lapsen pyllyn vaipanvaihdon yhteydessä joka kerta? Onko sinusta ok tarhan/lasten -hoitajan kieltäytyä pesemästä jos vanhemmat pyytävät?

7.3.2012
Nailfairy
Nailfairy

ok.

Poistetaan sitten nuo. :) Sais päättyä koko galluppi koska aihe on jo siivutettu. :)

-Pease :)

9.3.2012
Nailfairy
Nailfairy

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

9.3.2012
Nailfairy
Nailfairy

En pese oka vaipanvaihdon yhteydessä... Ehkä edes kakkavaipan yhteydessä IKINÄ! Pyyhin kosteuspyyhkeillä ja peppu on pysynyt ihan hyvässä kunnossa ja puhdastakin tulee... Yövaipan jälkeen pyyhin, kun pissaa on tullut niin paljon.

9.3.2012
ansuv
ansuv

Suomalaisessa kulttuurissa ei vaipatonta leikki-ikäistä yleensä pestä kakan tulon jälkeen.

9.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

9.3.2012
Nailfairy
Nailfairy

Pesen vauvan pyllyn aina, kun on ollu kakka vaipassa; silloin pyyhin ensin enimmät niillä (liberon) puhdistuspyyhkeillä ja sitte hypätään hanan alle. Jos aamupesuihin (vaipan vaihto + kasvojen ja kaulan puhdistus ja päivävaatetuksen laitto jne) mennessä ei ole tullu kakkaa ja näin ollen en ole pyllyä vielä aamulla pessy, niin sitten pesen yön pissat siinä pois. Illalla yöpuulle mennessä pesen päivän pisut pois.  Näin meillä on alkanu menee noi pyllynpesuhommelit tässä vajaan kolmen kuukauden aikana.. :-)

9.3.2012
pelargoni1
pelargoni1

Meillä on tehty niin et jos on tosi sottanen kakka, niin sit on pesty ihan vedellä, muuten on ollu kosteuspyyhkeet käytössä, mut jos on pelkkä pissa ollu, niin kuiva vaippa vaan tilalle.. sit iltasin huutastaan joka tapauksessa. :)

7.3.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

päiväkodeissa ei oo kosteuspyyhkeitä koska a) ne maksaa maltaita ja b) ne ei tee hyvää iholle. Meillä kolmosen synnyttyä neuvolantäti huomas kotikäynnillä sen libero-pakkauksessa tulleen kosteuspyyhepaketin. Se kysy että ei kai myös niillä pyyhitä pyllyy. Vastasin että ei, mutta se paketti saatiin sairaalasta. Täti totesi että ahaa, siitä siis johtuu kun vauvoilla on iho-ongelmia pyllyssä, he oli töissäkii jutellu asiasta. Myö ei olla koskaan käytetty noita oikein tehokkaasti, sillon ku opetellaan kiinteitten syömistä niin ollaan pyyhitty sotkuja :)

Ja itse kysymykseen, myö ei pestä joka pissiä, kakat pestään :)

7.3.2012
riu
riu

Pesen aamuin illoin pissapyllynkin, muuten en pissapyllyjä pese. Kakat aina vedellä, paitsi retkillä käytän kosteuspyyhkeitä.

7.3.2012
ämppis
ämppis

Kyllä päiväkodissa ne pyllypyyhkeet (froteepyyhkeet) menee heti pesukoriin, kun kakkapylly on pesty.

7.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minä olen ollut sijaisena yli kymmenessä päiväkodissa. Enkä koskaan ole törmännyt kosteuspyyhekeisiin missään päiväkodissa. Syyssä yhdyn Alfiin. Kustannus ja ekologia kysymys varmaan. Pyllytkin pestään niin kuin Alf kertoi.

7.3.2012
alexsandra
alexsandra
newborn baby

Päiväkodeissa ja muissa lasten hoitopaikoissa (ryhmäperhepäiväkodit) ei ole kosteuspyyhkeitä käytössä vaipanvaihdon yhteydessä.

7.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En pese. Tai melkein, kun on aikamoinen kakkamasiina toi meidän ukko.. :D Mutta jos on vaan pissaa niin en pese, paitsi jos vaippa on ollu niin täys (esim. aamulla) että vaippa on ns. hajonnut ja on sellasia pissahelmiä jääny iholle. Sit nopee huuhtelu vaan.

Hoitoasiaan en osaa kommentoida juuta enkä jaata.

7.3.2012
RJ89
RJ89
2 years, 6-month-old toddler

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

7.3.2012
Nailfairy
Nailfairy

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

7.3.2012
Nailfairy
Nailfairy

Illalla ja aamulla huuhtasen ja pesen vain kakan jäljiltä. Muuten en kyl pese pissan jäljiltä.

7.3.2012
jeini
jeini

Peesailen muita mammoja. Pesen vain, jos kakka tullut. Iltasin sitten ennen nukkumaan menoa pylly huuhtastaan oli kakka tai ei :)

7.3.2012
Felize
Felize

Kakan jäljiltä pestään eli keskimäärin kerran päivässä. Ja illalla on aina kylpy niin siellähän se alapää tulee huljuteltua pissoista.

Minusta on melko turhaa pestä pelkkää pissapyllyä. Ja ymmärrän täysin jos kieltäytyvät tarhassa pesemästä pissapyllyä.

7.3.2012
misukka
misukka
3 years, 7-month-old toddler

pesen vain kun on kakkaa tullut, tai vauvalla käytän kosteusliinoja myös. ja pissin jälkeen en pese. tuo hajuhommeli on huuhaata (ei pahalla), eihän vauvan pissa haise millekään, varsinkaan vaipan läpi, paitsi jos vaippa on todella täysi niin saattaa vähän haistaa.

ja en antais hoitajille neuvoja, eiköhän ne osaa hoitaa asiat parhaalla mahdollisella tavalla onhan heillä niin paljon kokemusta kaikesta.

7.3.2012
mustikka88
mustikka88

En pese pissan jälkeen. Peppu pestään kun tulee kakat jos koko päivänä ei ole kakattu pesen illalla pepun. Yhdyn Taivaltajaan ja muihin enhän itsekään pese pissan jälkeen johan siinä kärsii luonnollinen bakteerikanta.

Pesua ei myöskään voi vaatia lastenhoitajalta. Esim päiväkodissa on pienten ryhmässä yleensä vähintään 10 lasta. Jos jokaisen vaipan vaihdoin jälkeen pestäisiin pylly kaikilta vauvoilta. Pesisivät hoitajat n.40 pyllyä päivässä. Tuohan vaatisi melkein yhden ihmisen.

7.3.2012
alexsandra
alexsandra
newborn baby

Lastentarhanopettajana ja äitinä ajattelen, että kova vaatimus vanhemmilta lapsen hoitopaikkaan, kun niitä lapsia voi ryhmässä olla se 16 ainakin, ja iltapäivisin 2 työntekijää, niin joka vaipanvaihholla aina pestä lapsen peppu. Tämä siis päiväkodissa.

7.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No en tod, ja eihän ne ehtis siellä tarhassa muuta tehdäku pestä pyllyjä, jos jokasen lapsen joka vaipanvaihdos pestäis. Tietty ois eri jos vaik kestoi käytettäs mut ei noist liberoist se pissa iholle jää. Eli peppu pestään aina ku on kakka, eli 1-4 kertaa päivässä, ja on siinäki jo ihan riittämiin tota 2,5 veetä nostella. :D Vauvana tol tuli kakka joka syötön jälkee, eli sillon pestiin joka vaihon yhteydes.

7.3.2012
Sralla
Sralla

-Minä pesen joka ikinen kerta, jos en pese käytän märkärättiä. Minusta se on ällöttävää kun pissa jää haisemaan!

 

-Minusta se ei ole ok kieltäytyä pesemästä tai käyttämästä märkärättiä. Lapsen hygieniasta on kyse, ja vanhemmat ovat aina oikeassa.

7.3.2012
Nailfairy
Nailfairy
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...