Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kiinteiden alotus

Meillä neiti reilu 4kk ja sais vähä alotella maisteleen muutaki ku maitoa. Mutta mitenkäs se alotetaan? Löysin ohjeen et perunalla olis hyvä alottaa ja teelusikka riittäis kerraks ja lisätään vähitellen... Kuinka nopeesti uskaltaa lisätä? Meillä neuvolantäti sano et katto netistä ku yritin kysyä alotusohjeita... Eli pikainen oppitunti tälle äidille. =) Kiitos.

6.3.2012
sahati
sahati

Niin ja ite annoin ton ekan kk ajan jokasta makua alkuun vaan sen teelusikallisen. Viikon lopulla sit jos meni niin annoin niin paljon ku napa veti.

7.3.2012
RJ89
RJ89
2 years, 6-month-old toddler

Ha, kato netistä.. :D Meillä neuvolatäti sanoo aina että älä kato netistä, soita tänne. :D

Mutta näin meillä:
3kk kun tuli täyteen otettiin maissivelli, aluksi aamulla 150ml maitoa+50ml velliä pari päivää, sit 100+100 ja sit siirryttiinki iltaan ja koko 200ml.
Viikkoo vajaa 4kk alotettiin perunalla maistelu, kaikenhan se pihalle sylki parit ekat päivät, mut sit alko homma luistaan paremmin ja jotain meni alaskin. Perunasta ei herra piittaa, yökkää pihalle edelleen. Perunaa seuras maissi, kesäkurpitsa, bataatti. Ekana hedelmänä otettiin päärynä vasta kun on varmaa että se syöminen on oikeesti hallussa. Porkkana ja kaura(puuro), tästä alettiinkin syömään ns. normaalissa ateriarytmissä (aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala, nyt siis ikää 5kk). Persikka, riisivelli, kana, banaani, kukkakaali, luumu, omena, parsakaali, lohi, mustikka, palsternakka, vehnä, mango, herne, possu, ruusunmarja, vadelma ja puolukka.

Nyt ukolla ikää 7kk ja seuraavana maistissa olis ruis ja heti perään nauta.

Meillä edettiin tosi rauhalliseen tahtiin tohon 5kk asti, yks uus maku viikkoon. Meillä on niin paljon allergioita tässä ympärillä et oli pakko, mutta onneks ei oo mitään vieläkään ilmennyt. :) Sairaalassa allergiapolillakin kehuivat että kuinka jätkä nuoresta iästään huolimatta on maistellut jo melkein kaiken mahdollisen. :)

Ehdoton suosikki meillä on bataatti. Ja jos saisin uudelleen valita millä aloittaisin, niin aloittaisin bataatilla, se on kuitenkin sen verran makeempi mut silti kasvis. :) Ja toi peruna ei vieläkään mee alas yksin, ei millään, kun tekee soseen niin sen on pakko olla sellanen et perunaa on huomattavasti vähemmän kun esim. porkkanaa, bataattia tai kukkista.

Maha meni kovalle maissista sillon heti alkuun, sitä ei sit hetkeen annettukkaan, nykyään ei mitään ongelmaa kun ei joka ruualla anna. Banaanista samaten, mut eipä sitäkään joka päivä anneta niin ei haittaa. :) Ja omenalla ja luumulla saa hyvin pehmitettyä masun. :) Kalasta ukko oksenti pari ekaa kertaa, on kuulemma ihan normaalia ja parin viikon paussin jälkeen ei mitään ongelmaa.

Nyt pitäis jättää porkkana kokeeksi pois ruokavaliosta kun musta tuntuu et siitä johtuu meidän lukuisat mahaongelmat ja pelkään että on sille allerginen. :/ Harmi sinänsä, ukko kun siitä niin tykää.

Olihan siinä nyt tekstiä ! :b

7.3.2012
RJ89
RJ89
2 years, 6-month-old toddler

Saitko edes terveydenhoitajalta listan, mitä ei kuulu alle 1-vuotiaan ruokiin ja ruoka-aineisiin.

Suosittelen myös vauvanruokakursseja, järjestäjinä esim. Martat ja työväenopisto. Sieltä saa tietoa ja ruokaohjeita. Vauvalle sopivia soseita tehdään itse, ja maistellaan paikanpäällä sekä maistiaiset eli lopputulokset saa omiin purkkeihin kotiin ja pakkaseen.

6.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä tämän kakkosen kanssa alotetiin viikkoa vaille 4kk iässä bataatilla, siitä sit maissia ja bataatin joukkoon kukka- ja parsakaalit ja pikkuhiljaa kasvattaen makumaailmaa. Perunat tuli kehiin vasta likempänä 6kk:tta ku kesällä en uskaltanu uusia perunoita tarjoilla, ni pottu tuli sit vasta syksyllä valikoimaan. 

Viljat 5kk iästä alkaen ja lihat 6kk. Ihan mentiin niin et alkuun teelusikallinen, seuraavana annoin kaksi kun upposi. Ihan lapsentahtisesti syötin, et paljonko upposi. Ja toki seurasin ettei mitään oireita tullut ni uskalti antaa reilusti.

Muistaakseni naurista ja pinaattia ei saisi antaa (paljon nitriittejä). Kaikki perusjutut siis vapaata riistaa. Herneitä kannattaa antaa varovasti, samoin noita kaaleja ku ovat pieruja aiheuttavia.

Minusta hiukka jännä asennoituminen sun neukkuhoitajalla et kato netistä. Joo, löytyyhän ohjeita toki helposti mut hiukka jäis mielikuva et ei paljo jaksa kiinnostaa neuvominen ja mennään sieltä mistä aita on matalin. Tosi luottamusta herättävä ihminen, NOT!

6.3.2012
misukka
misukka
3 years, 7-month-old toddler

5 kuisena alottaa niillä viljoilla ja jatkaa sit samantien lihoilla kun ne on saanu maistettuu..1-2 eriruokalajia per viikko niin pystyy näkee jos jostain tulee allergiaa tms.. :)

6.3.2012
jeini
jeini

tuossahan tuo onki ohjetta.. kait se suositus on että viikko aina samaa ennen ku uutta makua lisää mutta mä menin muistaakseni 3-4 päivää n. suurinpiirtein 2krt päivässä se lusikallinen tahi pari jne.. 

perunalla alotettiin soseet (maissivelliä oli sitä ennen viikon verran keretty maistella maidon seassa) ja sit siihen lisäiltiin kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa jne.. tuohon 5kk mennessä oli jo aikalailla koko kaupan valikoima kasvissoseita maisteltu ja vähän ite tehtyäkin ku siirryttiin viljoihin ja lihoihin.. viljoissa mentiin sit kaura/riisi-ohra-ruis-vehnä järjestyksessä ja aina uuden viljan lisäsin kauran kaveriks, riisi meni yksinään

6.3.2012
ninnup
ninnup

no ootteko kokeillu vellejä jo? ite alotin maissi vellillä ja porkkana-peruna vellillä. Sit siihen sen jälkeen just bataattia,porkkanaa,kukkakaalia,perunaa..jne.. sitten niiden jälkeen viljat:kaura,ohra,ruis ja vehnä ja riisiäkin toki..sitten lihat...meillä ollaan nyt menossa lihoissa ja ihan suosikki on spaghetti ja jaukkarikastike :D

6.3.2012
jeini
jeini
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...