Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

kuulumiset 15

6.3.2012 näyttää tältä: 3.2. Mira_76          Poika syntyi 18.1. rv 37+5 7.2. Piipa83 Tyttö syntyi 17.1. rv 37+0 12.2. Henna1985   Poika syntyi 1.2. rv 38+4 14.2. Äippä510      Poika syntyi 28.2. rv 42+0 15.2. Riiika           Tytöt syntyivät 31.1. rv 37+6 17.2. Jennny         Tyttö syntyi 22.2. rv 40+5 20.2. Lollipo          Poika syntyi 11.2. rv 38+5 25.2. Drama87      Poika syntyi 9.2. rv 37+5 27.2. Johannamanna Poika syntyi 29.2. rv 40+2 28.2. Iputin      41+0

6.3.2012
iputin
iputin

Huomenta!

Ipulle kovasti onnea!! =) Satumamma oliki infonnu tuolla,että poika syntyi.. 

Tänne ei oikeestaan mitään erikoista. Tätä perus vauva-arkea.. Eilen käytiin jo aika pitkällä vaunulenkillä, kyllä piristi päästä ulkoilemaan. Tyttö nukku niin hienosti koko reissun ja heräs sitte kotona vasta riisumiseen. Olis varmaan nukkunu vaikka kuinka pitkään vaunuissa.. 

Viime yö oli kyl vähä kenkku. Tossa meni muutama yö putkeen aika hienosti,mut viime yönä oli heräämisiä useempi ja ei meinannu neiti rauhottua sit enään oikeen unille. Sitä rytmiä odotellessa.. 

Tänään oiski neuvolan terkka tulossa käymään.. Saa tietää paljon tuo typy jo oikeen painaa! Alkaa 50 cm vaatteet oleen kyl aika nafteja, 56 cm onki nytte enempi käytössä.. Onhan noissa kyl paljon tapauskohtasia eroja.. Cittarin 50 cm body on ku joku 62 cm body muualla. :D

Riiika, mulla sama juttu,että mies lähtee ens viikolla töihin..Tosin meillä ei oo ku yks hoidettavana,mut on siinäkin hommaa..  Iik, jää sitte tuo vauvanhoito kokonaan itelle.. Ukko ku tekee nii pitkiä päiviä töissä,ettei siitä varmaan paljoon apuja oo sitte.. Lähtee sillo aamuyöl ku tyttö herää syömään ja tulee illalla joskus.. Mut on sillä onneks sit viikonloput vapaata! :-)) 

Jännä muuten miten on niin kiinni tossa vauvassa.. Munki on pitäny monta kertaa lähtee käymään yksin kaupassa,että ukko ois tytön kans kotona,mut eipä sitä oo raaskinu ku postilaatikolle lähtee itekseen! Nooo, kyllä varmaan jossain vaiheessa ihan mielellään lähtee jossain käymään yksin. 

Njoo.. Mutta eipä kait tässä siitte enempiä.. Jään oottelemaan Ipulta kuulumisia! 

Aurinkoista päivää mammoille ja palataan !!

8.3.2012
jennny
jennny

Hellurei,

Nonni, olipas päivä... Tuntuu että koko ajan viuhtonu menemään jossainpäin.

Äitipolikuulumisiin siis. Ekaks kun käyrää ajeltiin niin oli sellanen vanhempi kätilö joka hyppi seinille kun junnun syke oli niin matala, rauhottu se täti kun sanoin että on matalasykkeinen vauva ollut jo jonku aikaa. Oli aivan huippu lääkäri ja lääkäriopiskelija joiden kans vitsi lensi koko käynnin. Heti ekaks junnu sai kyytiä kun lääkäri, opiskelija ja kätilö koplas käsikopelolla asentoa ja painoarviota. Ultran mukaan paino olis nyt 3380g. Et pikkasen olis painoa tullu viikossa.  Noo siinä ultrailtiin ja virtaukset oli hyvät, kävi erikoislääkärikin katsomassa virtauksia.

Sisätutkimuksessa olin reilusti sormelle auki ja kanavaa enää sentti about. Lääkäri ronkkikin taas oikein kunnolla ja sai jo kahdelle sormelle venyteltyä auki. Vielä opiskelijakin ronkki. Avot, tässä koko illan verta tullut ja huomattavasti enemmän kuin viime kerran jälkeen. Kivasti polttelee alakertaa ja paineen tunne tulee koko ajan isommaksi.

Ai niin, molemmat lääkärit kehui että kuinka on virkeä sikiö näille viikoille.. niinpä, oon itekki ihmetelly että kuinka vielä noin jaksaa myllätä ja että mahtuu.

Noo siinä sitten vielä verikokeissa kävin ennen kotiinlähtöä. Perjantaina olis uus kontrollikäynti. Sitten maanantaina käynnistys jos ei ennen sitä ole syntynyt ja synnärinä siis oys nyt tälläkin kertaa. Oikeastihan käynnistyspäivä olis jo sunnuntai, mutta eihän sitä pyhänä millekkään aleta.

Lääkäri oli tosi reilu, lupas että kyllä mä synnytän ennen vappua, jopa ennen pääsiäistä ja pääsen jo jouluksi kotiin :D Wuhuu...

Herra iputinki jo tuuletti että kolme päivää töitä maksimissaan. Sit jääkin kahdeksi viikoksi kotiin ja johan se sitten kohta jääkin kesälomalle, vajaa kaks kuukautta. Huomenna olis kyllä hyvä päivä synnyttää kun on appiukon synttärit.

Kotimatkalla kävin sit viimein ostamassa imetysliivejä ja kas kummaa h&m:ltä tarttu matkaan pieni vaaleansininen neuletakki :) Ihanan söpö oli niin oli pakko ostaa.

Mut nyt lähden suostuttelemaan neitiä iltatoimille... huomiseen...

6.3.2012
iputin
iputin

moikka...hetken hiljaisuus kun poitsu vaan tahtoo nukkua..yöt meneepi vieläkin tosi levottomasti vaikka miten yrittää totuttaa noita unirytmejä..päivällä tykkää nukkua niin levollisesti ja normi äänet ja valot ei häiritse mutta seitsemän aikaan kun illalla alkaa iltatoimet niin sepäs onkin sitten niin virkeätä poikaa ja sitten kun väsyy ja ei malta nukahtaa niin ollaankin jo niin yliväsyneitä että itketään ja kitistään monta tuntia...ja suurinpiirtein koko yö on yhtä murinaa ja ähinää...hieman pistää väsyttää...ja itte en ollenkaa osaa päivällä nukkua sitte ku poikaki nukkuu kun on kaikkea muutakin hommaa...saa nähä kuinka hyvin sitä jaksaa ku mieskin palas takasin työ hommiin..meillä tuo poika vaatii maitoa 2-3tunnin välein...ja luin noista korvikkeista että eihän ne kerkee edes sulaakkaa ku uudelleen pitää syöttää ja siittä ne kauheet vatsanväänteet sitte varmaa johtuuki eikä oikein taida nuo 5 relatippaa päivässä auttaa ollenkaa..olishan se kiva jos vois itekki nukkua tuon hurjan 4 tuntisen yöllä..ärsyttää tuo jälkivuotoki niin suunnattomasti että eikö vois tää kuukaus jo riittää..oon aatellu jo pikku siskon tai veljen hommailua tolle nappulalle :D en siis ihan just heti :D mutta tsemiä sinne ipulle vielä :D

6.3.2012
drama87
drama87

Morjens!

Voi Ipu, hyvin oot sinnitelly. Nostan hattua, mut ei oo nyt oikeesti enää kauaa kun poitsun saat.

Meillä hikotellaan ruokailun ja vaatteiden vaihdon jälkeen yleensä. Ei se kivaa oo ku koko likka hytkyy. 

Meitin neitiki taas punnittiin ja johan tuo painaa jo 3795g, 51,2cm. Lääkäri kyttäs käyriä kun niitten alapuolella mennään, mut tulihan tuo liian aikasinkin.

Millonhan osaan nimeltä kutsua kun vieläkin vaan tytöttelen. Ei jotenkin vielä hoksaa et meidän tytöllä on jo nimi.

Nyt kahville.

6.3.2012
piipa83
piipa83

Noni nyt on poika taas punnittu. Pojan paino oli nyt mahtavat 5460g ja huomenna tulee siis viisi viikkoa ikää. Syntymäpainohan oli 3875g, eli erittäin hienosti poika kasvaa rintamaidolla. :)

Meillä ainakin on pojalla hikkaa monta kertaa päivässä. Yleensä tulee hikka sen jälkeen kun joskus ruokailun jälkeen pulauttaa maitoa pois.

Täällä on nyt parin päivän ajan ollut oikea hymypoika, ensimmäisiä oikeita hymyjä on siis sadellut äidille ja isille ja tänään myös neuvolan tädille :D

6.3.2012
henna1985
henna1985

Helöööy!

Tulin pikapikaa kirjottelee jotain.. 

Oon jokapäivä kanssa käyny tsekkaamassa,että joko ipu on jakautunu,mutta täällähän se näyttäis vielä kirjottelevan.. Toivottavasti se poitsu alkais ite tulemaan,ettei tarttis käynnistellä!

Meille ei tänne mitään ihmeellistä. Ollaan muutaman kerran käyty kaupoillaki jo ja eilen käytiin sairaalassa vielä kattomassa korvat,ku ei saanu sillo katottua. On kyllä niin ihanan keväinen keli,että melkeen vois tänäänki lähtee jonnekki, ei täällä sisällä jaksa kyhnätä! 

Tuo typykkä on kyllä niin ihana tapaus,kun ei se turhia kitise. :-) Torstaina tulee terkka käymään niin näkee sitte kui paljo tuo neiti on oikeen kasvanu jo.. Sais kyllä vielä pysyä tommosena pikkusena! 

Miten muuten, onks teillä muilla vauvoilla usein hikkaa? Kun meillä tuo neiti hikottelee monesti päivässä.. Reppana..

Mutta eikait tässä sen enempiä.. Täytyy nytte yrittää jokapäivä vaikka jotain tulla laittamaan tänne,ku kuitenki oon lukemassa käyny päivittäin niin siinä samallahan tänne kirjautuu! 

Ipulle nyt ooooikein rutkasti tsemppiä ja jaksuja! Varmasti alkaa jo turhauttamaan.. Toivotaan että se jäbä alkais tulemaan sieltä!! :-)) 

Palaillaan!!

6.3.2012
jennny
jennny

*sydän* kiitos, olen koittanu malttaa noiden viestien kanssa, etten liikaa kuiteskaan kyselis..välillä vaan on iha pakko utella :D

6.3.2012
satumamma
satumamma

satumamma... jänskä juttu että sinä ja toinen kaveri ootte ne poikkeukset joille en murahda kun viesti tulee ja vastaan heti kun pystyn.. :D

6.3.2012
iputin
iputin

Henna, se on tämä liiibero niin vänskä että väittää mun synnyttäneen. Mä viikko sitten ihmettelinkin täällä että oonkohan mä vaan pierassu yöllä ja poika on jossain hukassa. Herra iputin sanoki et kurkata sängyn alle :D Libero olettaa että vauva syntyy laskettunapäivänä. Ja kun pitäis ottaa liberoon yhteyttä kun muuttaa että ei ole vielä syntyny niin oon sit antanu olla. Muutellaan sitten juhannuksena kun tämä on syntyny :)

6.3.2012
iputin
iputin

Voi iputin, ja mäki kuulun niihin jokka kyselee.. *malttamattomana oottelee vauva-uutisia*

6.3.2012
satumamma
satumamma

Pikaisesti taas vauvan aamutorkun aikaan tänne piipahtamaan.

Meillä on nyt pari yötä mennyt tosi hyvin. Toissayönä poika heräsi kolmen tunnin välein koko yön, eli kolme herätystä oli koko yönä, eikä vaippaakaan tarvinnut nyt niin usein vaihdella niin sain ite torkkua koko pojan syönnin ajan. Tähän asti herätykset on siis ollu parin tunnin välein. Viime yönä poika nukkui ekan pätkän 4h ja sen jälkeen söi tiheämmin, mutta silti on tosi levännyt olo. Oisin voinut jo tuolloin kolmen aikaan aamuyöllä nousta päivää alottelemaan kun tuo 4h yhtäjaksonen uni oli niin voimia antava :) Eilen sain nukuttua päivällä vielä lähes parin tunnin päikkärit, joten nyt on energiaa vaikka mihin!

Tänään tulee lastenneuvolan terkkari kotikäynnille, ilmottelen sitten iltapäivällä/illalla pojan uudet mitat. On tuo kyllä varmasti jo yli 5kg kun niin pyöree palleroinen on jo. :) 56cm vaatteet jouduin jo laittamaan pois, kun eivät enää mahdu ja käytössä on jo nyt muutama 68cm body.. En muistanutkaan että nuo vauvat kasvaa näin nopeesti..

Jännää muuten, että ipulla lukee tuossa kuvan vieressä että vauva, vaikka vauva ei ilmeisesti oo vielä syntynyt..

 

Hyvää päivänjatkoa kaikille!! Täällä nautitaan tämä viikko taas isukin seurasta päivisinkin kun sillä on talviloma! :)

6.3.2012
henna1985
henna1985

Nonni, päivittelin johannamannankin pojan listalle :)

Aika poikavoittoinen oli tämä meidän porukka helmikuussa.

Eilen kävin neuvolassa, ei mitään uutta, varsinkin kun oli eri terkkari paikalla jonka kanssa ei olla asioitu koskaan ennen. Pikkasen häslinkiä tuli kun alettiin sydänääniä kuuntelemaan ja terkkari kokeili että miten päin junnu mahassa köllii. Kyseli siinä huolestunu ilme kasvoilla että olenko viime tutkimuksen jälkeen tuntenu isoa muljahdusta masussa kun hän ei pysty varmaksi sanomaan onko tämä vauva pää alaspäin, ihan kuin tuntui pää kylkiluiden alla. Siinä vaiheessa meinasin jo pompata kattoon ja murahdin että jos se on kääntyny niin käännät kyllä takasin. No onneks mun "oma" terkkari oli paikalla tekemässä paperihommia niin kävi sen hakemassa.

Terkkari siinä kokeili ja saatiin hyvät naurut kun tällä kertaa se hihkas että "kädet". Mä totesin että onpa hyvä että junnulla on kädet :D Tällä kädet-hihkaisulla tarkoitti sitä että tää meidän sankarimuksu on sit taas noussu ylös kanavasta. Ihmekkös tuo sitten että on navan alapuolella tuntunu liikkeitä kun kädet viuhtonu niin kovasti. Meinas terkkari että kyyyllä se sieltä syntyy, kun ei ole kiinnittyny niin voi tulla vauhdilla ulos.

Seuraavaa kontrolliaikaa ei neuvolaan enää sovittu, tänään menenkin sinne oysiin äitipolille. Lapussa luki että synnytyslääkärin ultraäänitutkimus.

Jotenkin mulla pieni ääni takaraivossa sanoo että pitää ottaa sairaalakassi varulta autoon mukaan. Ja lasagne tehdä valmiiksi tästä aamusta. Herra iputin tarkistelikin että miten pääsee auton hakemaan jos ne jostain syystä päättää mut sisälle ottaa.

Eilen mulla oli ensimmäinen todellinen "pää hajoaa"-päivä tän yliaikaisuuden kans. Viikonloppuna alko se puhelinralli että kaikki kyselee että eikö vieläkään ole syntyny. Anoppikin eilen soitteli että hänen anoppinsa kyselee joka päivä, että onneks ei mulle viestejä laita, sanoinkin että kun se tietää että mä en välttämättä vastais. Herra iputin meinaskin että jospa jättäsin vastaamatta niihin viesteihin. Kyllähän se omalla tavallaan helpottaa tietää että enää viikko maksimissaan, mutta mutta...silti.

Noo eilen sain onneks huonoa päivää vähän pelastamaan suuren urakan. Herra iputin lähti töihin niin ehdotti siinä lähtiessään että mehän voitais alottaa neidin huoneeseen suursiivous. Mä yritin puistella päätä ja vaientaa miestä että EI EI EI. Se ei tiedäkkään millanen savotta se on, noh, sehän oli myöhästä kun neiti jo innostu. Tosin mä sain sitten idean että käydään ostamassa muutama hylly tytön huoneeseen. Kyllä mä siinä itsekseni naureskelin kun niitä hyllyjä kaupungissa kannoin ja sit kasailin että en olis uskonu että tässä viikon yliaikaisena tällasia hommia teen. Huone jäi vielä kesken mutta hyvällä mallilla onneks on.

Vaan nyt mun pitää lähtee tekeen se lasagne ja laittaan kämppä kuntoon. Tuun illalla näpytteleen kuulumiset, jos ehdin...

6.3.2012
iputin
iputin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...