Kela

Siis mitä paskaa!? Voiko oikeesti olla näin että kun mä meen tammikuu 2013 takasin kouluun, multa leikataan opintotuen asumislisä pois? Ihan vaan sen takia että mulla on lapsi? HALOO ? Eikö tässä tilanteessa sitä rahaa pitäisi tulla enemmän kun on noita menojakin ihan kiitettävästi tullut lisää? Tai ihan sama vaikkei tulisi lisää, mut pysyis nyt edes samana! Että mua vi*uttaa ! Kertokaa mulle kuinka voi elää 246e/kk kun mun osa vuokrasta on 325e/kk, puhelinlasku pyöree 50e, lainanlyhennys sama, sähkölasku ainaki liikaa? Kaikki juoksevat siihen vielä päälle? Niin, eikä paljon lämmitä että hakekaa yleistä asumistukea, kun Kelan mukaan T:n tulot on niin isot että me ei olla oikeutettuja moiseen tukeen. Niin, Kelahan ei ota huomioon ulosottoa. Olishan se nyt jos ei ulosotto ottaisi sievosta summaa ukon tilistä niin mehän elettäis herroiksi, ei tarttis paljon olla Kelan asiakas.

5.3.2012
RJ89
RJ89

noin se menee, rangaistaan siitä että on lapsia. Meillä kun syksyllä alotin koulun, ni sain sen opintotuen perusosan. Se ei riittänyt edes päiväkotimaksuihin, kolmesta lapsesta ei onneks mennyt täysiä päiväkotimaksuja, mut silti sen verran että toi opintotuki tuntu lähinnä vitsiltä (vaikka onhan se rahaa sekin, ja kyllä me sillä syödään hyvinkin puolikuukautta mut..). Nyt kun neljäs lapsukainen synty jouluna, ni mun tulot kolminkertastu, saanhan nyt kaveriks sitte minimiäitiyspäivärahaa (joka muuten vaikutti päiväkotimaksuihin nostavasti..). Mei saada mitään yleisiä asumistukia tai muuta, kelan laskurilla laskin että vaan jos olis todella matalapalkkaisessa työssä, ni sit sais jotain asumistukea.. Joskus mietin, että tulisko tuohon muutos jos siitä nostais hirveen metelin, siitä kun on nyt ehkä neljä tai viis vuotta kun se puolison tulojen vaikutus poistui LAPSETTOMILTA..

6.3.2012
virtaus
virtaus

misukka, ne ulosotot on tarkistettu ömm, viime vuoden lopulla ja suojausosa nostettiin, mut eipä se juuri missään tunnu.. :o Ja ja ja ja niin, lainanlyhennys on jo pienin mahdollinen, pienempi olis vaan korot ja kulut, mut mä haluan mieluummin lyhentää koko ajan lainaani.

Niin ja onhan toi ukko meitä tässä hyvän tovin kerinnyt jo elättämään, että nöyrrytty on. Mä vaan en jaksa tätä ainasta persaukisuutta ja siitä syystä oon päättäny lykätä koulunpenkille paluuta ja meen töihin. Tai ainakin yritän. Mulla on täs hyvä tovi opetella taas tekemään työhakemuksia.. :D

6.3.2012
RJ89
RJ89

Opintotuen asumislisään ei ole oikeutettu jos on lapsia, mutta sen sijaan ihan normaaliin tuloperusteiseen yleiseen asumistukeen olette oikeutettuja. Siinä tulorajat on muistaakseni hiukka tiukemmat mut toisaalta vuokralle ei ole määritelty samalla tavalla ehdotonta ylärajaa kuten opiskelijalle.

Mut sulla sentäs työssäkäyvä mies eli tuloja kuitenkin on. Onkos ne miehen ulosotot koska tarkastettu? Kun teillä on lapsi, niin pitäisi se suojaosuus jäädä isommaksi. Ja lainanlyhennyksiäkin voi yleensä pankin kanssa neuvotella hetkellisesti pienemmäksi.

ja nyt vaan nöyrryt siihen, että mies joutuu teitä elättämään kun kerran töissä käy.

5.3.2012
misukka
misukka

No eihän ne miehen sotkut tietenkään siun vika ookkaan. Mut nii se vaa menee, et ku yhessä elää saa ne toisen ongelmatki...

5.3.2012
huopis
huopis

amaliina, juuri aloituksessa mainitsin tästä pikkupikku ongelmasta että me ei moista hienoutta saada.

huopis, mitenkäs mä voin vaikuttaa siihen mitä ukkokulta on tehnyt jo monta vuotta sitten ennen ku ollaan edes tunnettu? Senkö takia että herralla ei oo hommat menny niinku pitäny niin olis pitäny unohtaa koko juttu, mm. salamarakkaus ja välitön kemioiden yhteenpeluu?

Mutta siis joo, tottahan toki se on oma vika. Mutta mitä varten mua pitää asiasta rangaista kun mulla ei oo osaa eikä arpaa asian kans?

Pääpointti nyt ei kuitenkaan oo toi ulosotto, vaan se että asumilisä leikataan pois opiskelvalta vanhemmalta, miksi?

5.3.2012
RJ89
RJ89

Miun kommentti on nyt tosi tyly, anteeks. Mut ulosotot on (useinmiten) ihan ihmisten oma vika. Eikä kelan tai muittenkaa tukien antajien miun mielestä todellakaan pie niitä ruveta tuloista vähentämään et sais tukia enemmän. Nii makaa ku petaa... Muuteha ois iha sama ottaa niit pikavippejä ja muita vaik joka päivä, ku kuitenki sais vaa enemmän tukia mitä pahemmin taloutensa sotkee.... Toki jos on jonku huijaamaks joutunu ja sen takia lirissä, ni kyllähän se sylettäs.

5.3.2012
huopis
huopis

niin se vaan menee. Ei maha mittää. Sama juttu oli miulla esikoisen aikaan :)

5.3.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...