Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Välikausivaatteet käyttöön

Koska aiotte vaihtaa toppahaalarin välikausihaalariin? Mikä teillä on raja lämpötilassa? Ja vaikuttaako onko vielä lunta vai ei?

3.3.2012
Lintu4
Lintu4

Voi hitto, arvatkaa mitä just huomasin ku tutkin meiän toppapukuja tarkemmin. :D Ne on molemmat vedenpitäviä. :D Haha, täytyy siis testaa ihan ite niiden vedenkestävyys. :) En tiiä minkälaisiks niitä sit kuvittelin, mut en ainaka tollasiks tavispuvuiks joita meil on. :D

8.3.2012
Sralla
Sralla

Okei, kiitti Lintu! Eli meilläki vois tollaset hankkia jos toi poika tosta vähän vielä rauhottuu. :) Viime syksynä se tosiaan makas ja polskutteli viel lammikoissa, mut kattotaan kui tänä keväänä käy. :D Aijjoo, ja kerran se keksi ku oli kaupunki vaatteet päällä ja autolle käveltii, nii juos multasen rinteen yläpäähän, heittäyty mahalleen ja työnsi ittensä käsillä sen rinteen alas, koko matka mahallaan. Ai että oli äiti onnellinen. :D

7.3.2012
Sralla
Sralla

Ei vielä oteta välikausi vaatteita käyttöön. Odotellaan ensin että yöpakkaset loppuu, lumi ainakin vähenee jollei sula sekä että maa sulaa vähän roudasta. Mitään kiveen hakattua en ole päättänyt otetaan sitten käyttöön kun toppavaatteilla tulee kuuma. Vielä ei ole tullut itselläkään.

7.3.2012
alexsandra
alexsandra
newborn baby

No meillä oli syksyllä käytössä lassien g-tech ja ei ikinä ollu vaatteet alla märkiä, mut ei myöskään maannu missään vesilammikossa :D mut esim istu keinussa jos keinu märkä, sateella se oli päällä, ja ihan voi suihkutella kurat pois, ja hyvin kuivu tai ei sen nyt niin väliä vaikka ulos meneekin vaikka se päällinen ois märkä kun kerta sisältä on kuiva. Mut meillä on hyvin aina ehtiny kuivuun kun jos aamulla ulkoillaan niin aikasintaan iltapäivällä keretään ulos kun päikkärit nukkuu.

7.3.2012
Lintu4
Lintu4

Miten noi goretexit muuten toimii? Et pitääkö lapsen ihan kuivana jos se laps ihan möyryää siel vesilammikossa? Ja voiko ne sit huuhella vessas kurasta, ja ehtiikö kuivua jos on vaik parin tunninpäästä uuestaa lähös pihalle? Ja onko niis se vedenpitävyys ihan hihoissa ja yläosassa kanssa vai pelkästää vyötäröstä alaspäin? Ku olen noit harkinnu, mut sit kumminki ollu epäluuloin et korvaisko ne kumminka kuriksia täysin.... Nii ihan käyttökokemuksia tahtosin kuulla. :)

7.3.2012
Sralla
Sralla

Mä inhoon kanssa kurapukuja ja sentakia toppahaalari sekä välikausihaalari on goretexia, ei tarvii ikinä kuriksia! Itse siis kanssa pidän toppahaalari lapsellani viel aika pitkään kun ei oo ollenkaan kuumaverinen lapsonen. Usein -5 asteellakin on villahaalari välissä. Ja juurikin tääkin riippuu niin lapsesta ja lapsen iästä, kun noi vanhemmat lapset tuppaa juosta ittensä hikeen mut toi meiän puoltoista vuotias on aika rauhallista sorttia ulkona.

7.3.2012
Lintu4
Lintu4

Meil oli keväthaalari jo jokusen kerran päällä. :) Eli ainaku joutuu pistää kurikset niin sillon keväthaalari. Tuntus hassulta lisää sitä vaatetta kelien lämmetes. :D Ja ne kurikset pistetää sillon kuon vesilammikoita, eli noin +2 asteessa. Länsisuomes tosiaa oli lämmin, mut tääl itäsuomes taas niin pirun kylmä etnyt saa onneks mennä pelkäl talvihaalaril. :D Inhoon niitä kurapukuja...

7.3.2012
Sralla
Sralla

me vaihdetaan kans sit kun enimmät lumet on sulanu.. kylmäähän tuo lumi on, vaikka ulkona oliski +5.. mulla on ollu nyrkkisääntönä se, et kun on lunta, niin pidetään toppista, noin miinus viiteen asteeseen asti sisävaatteet toppiksen alla, sit pistetään yks lisäkerros sisävaatetta, kun siitä kylmenee ja tuonne alle -10 kun menee, niin laitetaan sisävaatteiden päälle vielä villahousut ja paidat. ja sit kun alkaa olla lähemmä -20, niin sit on koko vaatevarasto päällä :D ja alle -22 kun menee, niin ei nenääkään meidän perheestä näy ulkona :D

7.3.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

mä en oo vielä uskaltanu vaihtaa välikausi vaatteita päälle pojalle. vaihdan vasta kun on todellakin selvästi plussan puolella niin sitten uskaltaa jo. vaikka toinen vasta lämpösessä vaunuissa vielä nukkuukin mutta en uskalla vielä. täällä merenrannalla on vähä vilposta vielä.

7.3.2012
immortal
immortal

siten kun on jatkuvasti plussan puolella, toppahaalarin alle vähemmän vaatetta kans näillä plus miinus keleillä. joo ihan sama onko lunta kun meillä tossa takapihalla tommonen 3m korkea lumikasa niin lunta on varmaan vielä juhannuksenakin tuolla :D

7.3.2012
mustikka88
mustikka88

mä oon nyt parina päivänä täälä pohjosessakin laittanu pojalle vaunuihin nukkumaan mennessä ohuemman fleecehaalarin ja ohuemman pipon+tumput ja vain villasukat, toppatamineiden sijaan. Mutta sitten taas eilen oli kunnon pakkaspäivä ja oli vaavi topassa kauttaaltaan. :) ilmojen mukaan mennään siis... tuo määrä lunta kun ei ainakaan ihan heti pääse sulamaan poiskaan :D

7.3.2012
Halitintti
Halitintti

Meillä oli eilen 4 astetta lämmintä, itelläni poolopaita ja tuulitakki, jos mie pärjäsin sillä oikein hienosti ni en pakota poikaa toppahaalaria laittamaan. Collaripaidan käskin kevyemmän paidan päälle laittamaan ja välikausarilla riehumaan. Ihan oli hikinen ko sisälle tuli. Ja vauvaki puetaan astetta ohuempaan haalariin ko lämpöasteiden puolelle mennään. Kärryissä kuitenkaan vedä ja pussissa nukkuu. Ei ole kertaakaan viileä ollut.

3.3.2012
misukka
misukka
3 years, 7-month-old toddler

Heh, mä oon just semmoine vailla/mitään logiikkaa. Syksyllä sinnitellään mahd. pitkän välikausivaatteilla, alle vaan fleeceä tai villapukua et 0c tai jopa -5c voi olla vk puku (jos päivällä kuitenkn nousee siihen nollaan)

Mut sit taas keväällä on se talvihaalari ainakin siihen asti et on +5 tai +7c . Sillon vaan vähennetään sieltä alta vaatetta :)

Sama homma se silti on omien vaatteiden kans, en luovu talvitakista ennenku on ainakin +5c ja vastaavasti syksyllä kyl sinnitellään -5c pakkasillaki syystakissa.. :)

3.3.2012
Mummy83
Mummy83

Meillä on jo välikausarit käytössä. On heti ku lämmöt menee plussan puolelle. Meillä pojat sulaa jos on lämpöasteita ja toppakuteet niskassa.

Meillä siis nyt venkslataan kelin mukaan välikausareitten ja toppakuteiden kanssa.

3.3.2012
misukka
misukka
3 years, 7-month-old toddler

pittää olla ihan selkeesti plussan puolella ennen ku vaihetaan välikausivehkeisiin, siis selkee kevät :)

3.3.2012
riu
riu

Sitten, kun lumet on kutakuinkin sulaneet. Tuo lapsi siellä hangessa kuiteskin istuu, eli kylmä siellä on. Ja vaikka ois lumetkin sulaneet, niin routainen maa voi olla tosi kylmä, jos lapsi siellä kovasti istuksii.

Mutta joskus kevväämmällä. :)

3.3.2012
Monster
Monster

Täällä Espoossa on lunta vielä todella paljon. En ainakaan tässä kuussa vaihda lapselta välikausuhaalariin.

3.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...