halpoja sisustusvinkkejä?

Huomaa että kevät lähestyy kun tekee mieli sisustaa koti uuden näköiseksi :D Mielellään kuulisin vinkkejä että miten muut on saanu edullisesti sisustettua taikka uusittua kotia. Mie jotakii aion taatusti toteuttaa! Meillä oli puhe että kun ollaan vuosi tässä asuttu niin voijaan ruveta tekemään muutoksia, no nyt alkas olemaan vuosi takana :D Any ideas? :) Ja tosissaan aika pienellä budjetilla, ku ei oo kamalasti laittaa rahaan "turhaan" :)

28.2.2012
riu
riu

mummy, noista siun luettelemista täällä on jopa k-rauta :D Saanen muistuttaa että tää on pikkukaupunki :D

Mie niin uotan että kuopioon tullee se ikea, sinne asti kehtaa jo ajella :) Miun pittääkii kahtoo tuo siun mainitsema hyllykkö :)

29.2.2012
riu
riu

tai etola ja ehkä ihan K-rautakin nyt ku rupesin miettiin.. :)

29.2.2012
Mummy83
Mummy83

toi noi, en suosittele niitä hyllyjä seinälle, ellei sit jotain ihan muutamaa laita esille, kirjat painaa kuitennii niin paljon, että saa olla aika tuju kiinnitys et pysyy. Mulla on tullut kerran hylly alas eikä se ollut edes täynnä kirjoja ja oli kuitenkin hyvä kiinnitys olevinaan ja piti kestää painoa paljonkin..

toisekseen ne ei oo niin muunneltavissa sitten :)

meillä on Ikean Billy -sarjaa kirjahyllyt syystä että ne on helposti siirrettävissä ja muunneltavissa, mul on kaks 80cm, kolme 40cm ja sit muutama cd-hyllykkö. Niistä saa erinäköisiä kun vaihtelee hyllyjen järjestystä ja ne oli kulmassa yhdes vaihees (siis toisella seinällä 80+40+cd, kulmassa 40 vinottain ja toisella seinällä cd+40+cd+80) Ja ne on muuten kestänyt todella hyvin painoa, mut se takalevy kaipaa useamman naulan ku mitä pakkauksesta tulee, et se pysyy hyvin paikoillaan :)

Sit niihin sais ovia yms kivaa jos haluais :)

sitä kontaktia vois muuten olla Tarjoustalo / Robbari tmv jos on sen verran iso että niillä on semmoisia tarvikkeita :)

 

29.2.2012
Mummy83
Mummy83

no siulla oli työnjako kohillaan :D Mie voisin ite pyrkiä johonkii vastaavaan :D

Joo, miehelle on maalaushommia tiiossa, kuhan mie vaan päätän värit :D Mistä tuli mieleen, just viskasin pienimmän unille, nyt ois hyvä aika silittää verhot ikkunaan... Vissiin joutaa nuo jouluverhot jo pois? XD

29.2.2012
riu
riu

lattiat oli ainakii tosi kivat :D Ja mie tykkäsin tuon toisen huoneen väreistä, ne oli oikein hyvät! Just jotakii vastaavaa neutraalia, mikä sietäs ehkä vähän likaakin :) Ja sie olit vissiin tehny verhot ite? Ne oli aika hauskat :)

29.2.2012
riu
riu

miulla on aika paljon kirjoja... :D Mutta tietysti ne näyttelykappaleet sais noinkii :) Ja ilman niitä keijun lenkottavia jalkoja :D Hauska miten ihmisillä on eri makuja :)

Mie en harrasta muita kankaita ku verhoja, mutta niinhän saa pikkasen piristettyy aika vaivattomasti :)

29.2.2012
riu
riu

mä tykkään vaihdella ihan vaan tyynynliinoja sohvalla ja esim. torkkupeittoa... ja nyt ostin ex tempore verhotkin, kun tuli sattumoisin juuri sopivat vastaan. ;) Eilen kävin hakees Jyskistä päiväpeiton parisänkyyn ja kirppikseltä löysin tosi nättejä koristetyynyjä siihen päälle. Makkarin ilme muuttu ihan niinkin. :) Ja keittiöön nappasin samasta paikasta pöytäliinan, kun tuli sielläkin tismalleen oikeanlainen kerrankin vastaan, eikä maksanut edes kahtakymppiä.

Mies hoitaa kunnon remppailut... tosin oon sitä mieltä, että seuraavalla kerralla maalataan kyllä koko tupa... eikä yhtään tapettia. Tapetti nyt jo kupruillut ja kohoillut vaikka vasta pari hassua kuukautta ollut seinässä 8-( hemmetin vanhat talot...

29.2.2012
Halitintti
Halitintti

hih taivaltaja, älä vaivaudu :D Miun makuun ei oo yhtään ensinnäkään boordit ja en tykkää tuommosesta alapuoli ja yläpuoli eri väriä-jutuista :D Se menis että seinät ois eri väriä... Nuo keskimmäisellä olleet värit kuulostaa aika kivoilta, jotakii tuommosta vois olla pojilla vaikka :) Tuota maalaamista vois oikeesti tehä, mie veikkaan että se ei oo ees yhtä vaikeeta ku tapetoiminen :D

Keittiö meillä on aika jees, ainoo mitä erityisesti inhoon on nuo pöytätasot. Ei tapetitkaan miun makuun ole, mutta voi niitten kaa elää :D Ja tuo pirttikaluston käsittely ois tiiossa, aatelin että ne lapset sais lakata sen valkeella :)

Eteisessä on rumat tapetit ja karmivat mintunvihreet puolipaneelit, yöks :X Puolipaneelin aattelin maalata harmaaksi. Mutta sitte se ei sovi ollenkaan olkkarin tapetin ja takan värien kanssa :D Nooh... X)

Sohvanpäällisiä oon katellu, mutta ne maksas satasen niin en oo raaskinu vielä tilata. Meijän sohvat ku ei muutenkaan istu tuohon olkkarrin, ja uusi sohva oiskii ekana hankintalistalla. Vaan piru ku ne on kalliita X) Lisäksi mie oon minimalisti, joten en harrasta sohvatyynyjä tms. ylimäärästä. Miun mielestä less is moore. Ja helpompi siivotakin ku on vähemmän rojua X)

Onko teillä muuten kirjat missä ja miten? Se on suuuuuri ongelma, kun ensinnäkään meillä ei oo kirjahyllyy nyt olemassa eikä semmosia kunnollisia tunnu olevan oikeesti myynnissäkään. Tai ei ainakaan meiän budjetilla :D Lisäksi halluun että kirjat sais helposti siirtymään jos miun mieli tekeekin vaihtaa järjestystä :D

29.2.2012
riu
riu

no meillä on (rumia) tapetteja joka hiivatin seinällä, joten oltiin aateltu että lähetään huone kerrallaan laittamaan. Meijän makkari voittaa rumin tapetti-kilpailun, joten varmaan sieltä alotetaan. Ja sitte sitä mukaa ku on rahaa niin aateltiin ostaa olkkariin uudet mööbelit, maalata takkaa ja ehkä niille seinillekin pitäs tehä jotakii... :D Tuommosta tapettipaneelia vois miettiä makkariin siihen sängyn taakse :) Niin ja eteisen karmiva mintunvihree puolipaneeli muuttaa väriä! Heti ku saahaan lapset pois jaloista niin että päästään maalaamaan X)

29.2.2012
riu
riu

no jos vaihtaa kaikki verhot, tyynyjen pääliset, hankkii vaikka sisustuksen väriin sopivan julisteen ja tekee siitä taulun. jos lähellä on hyviä kirppareita niiltä voi löytää vanhoja verhoja mistä tehä tyynyjen päälliset.  

sit jos haluaa seinien väriä vaihtaa, niin kannatan maalausta kanssa, ja tekee itse jotain kuviomaalausta vaikka efektiseinään. tai sitten jos löytää kivan tapetin siitä voi tehdä myös semmoset paneelit seinälle eli yhden vuodan laittaa lähellä nurkkaa ja toisen vuodan lähelle toista nurkkaa tai jos on semmosia kalusteita minkä taakse voi tehdä sellasen tapettialueen.

esim. http://verkkokauppa.seinaruusu.fi/Feng-Shui-1-612

ja tästä löytyy erilaisia  http://soleil6.wordpress.com/tag/koristeellisuus/

29.2.2012
mustikka88
mustikka88

ookkei :) Eli ku seuraavan kerran mennään karlssonille niin pittää vähän kysellä ;D Sie voisit naanaa ammattilaisena tulla tekemään :D

29.2.2012
riu
riu

no sepä näppärää ku täällä ei oo bauhausia eikä prisma myy mitään remppajuttuja :D Ehkä vois kahella sitte muista kaupoista... :D Tuo tapetointi minnuu vähän jänskättääkin ku ei oo sitä tullu tehty sitte ikinä, tai ylipäätään mitään tuommosta en oo tehny koskaan. Miulla tuntuu olevan aika kallis maku, joten voi olla ettei halpistapetit kelpaa X) Mutta ei kai se kamalan kallista voi olla kun ei tää mitenkään hirveen korkee talo ole? Eikä jättimäisiä huoneita :D

Tää on kyllä oikeesti jännä jutu, heti ku päivä pikkasen pitenee niin tekee mieli jotakii uutta :D

29.2.2012
riu
riu

Tot kontaktia on ainakin bauhausissa ja itse asias näin kyl meen prismassakin, mut siel on kaienlaista muutakin remppatarviketta, oli sill osastolla

28.2.2012
Mummy83
Mummy83

mä haaveilen saavani jonku taiteellisen kaverin piirtämään tuohon meidän porrasaulaan sellaisen ison puun ja maalaan sen niin kuin olisi ulkoa tuleva varjo. halpaa, mut tulee ilmettä kummasti :)

28.2.2012
Boco
Boco

miksi ei vois maalata... anoppilassa maalasivat sellaisen värillisen, kohokuviollisen päälle ihan perus valkeella ja tuli ihan fiksu. tuo vanha tapetti oli vaan hiukka tummentunut ja epä siisti, muuten ehyt. luulisin siis että onnistuu hyvin jos vaan on ehjä se tapetti. mut maali on muuten ihan hiton kallista. tosin on tapetointikin mut noita halppis tapetteja löytyy monestakin paikkaa, ja jos kelpaa muukin kuin viimestä huutoa oleva muotitapetti. omasta mielestäni tapetoinnissa vaan on isompi homma.

28.2.2012
Boco
Boco

meijän prismassa ei oo tapetteja :) Mutta muuten ollaan mietitty vaihtaa tapetit ainakii meijän makkariin, lasten ei ehkä vielä... Kuhan ne kasvaa sen verran ettei tuhoa kaikkee :D

Missähän tuommosta pöytätasokontakstia myyvään? Mie inhoon näitä olemassaolevia X) Meillä on pirttikalusto, jonka pintakäsittely ois things to do-listalla. Mie tiiän yhen miehen joka opettaa amiksessa puupuolella ja joku sen oppilas vois joskus kuulemma tehä tarvikkeitten hinnalla :D

Voiko tapetin päälle maalata?

28.2.2012
riu
riu

vinkkinä: prismoissa on usein tapetteja euron rulla. nytkin lauantaina kävin ja oli taas tullu alelaariin uusia ja voi hiivatti ku ehdin jo tapetoida ton makkarin ku nyt siin ois ollu just niin magee kuin vain voi olla...

28.2.2012
Boco
Boco

Keittiön ilmettä saa uusittua paljon jo pelkkien vetimien vaihdolla ja ne ei kovin kalliita ole :) mä oon itse päällystäny yhden keittiön hirvityksenharmaan tason marmorikuvioisella kontaktilla, nekin maksaa vaan joku kympin rulla ja on eri kuvioita. Sillä pysyy muuten aika puhtaanakin, ku siitä on helppo pyyhkiä pois lika :) mun mutsi tehnysaman mut puukuvioisena.

Keittiön tuolit mä oon päällystäny jo kolme kertaa uusiksi aina mielialan vaihtelujen mukaan :) riippuu tietty tuoleista et millaset on, meil on semmoiset et istuimen ku ruuvaa irti, niin saa päällystettyä ilman ompelemistakin :)

Jos on maalatut seinät, niin voi joko itse taiteilla kalvosta sabluunan tai sit ostaa semmoisen valmiin ja maalata tuputtaa kuvia seinään. Semmoinen pieni maalipurkki maksa paljoa :) meil on tätäkin harrastettu, on isoja kukkia valmis sabluunasta ja sit tein pari eri kuviota itse, tytön huoneeseen perhosia jne. Josseihalua koko seinää maalata, niin tuolla voi piristää. Tai sit ihan raidottaa seinää jos siitä tykkää :)

28.2.2012
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...