milloin vauva omaan huoneeseen??

Heippa! Kertoisitteko mielipiteitänne siitä millon vauvan vois laittaa nukkumaan omaan huoneeseen? minkä ikäisenä olette laittanu tai aijotte laittaa? kun meillä tuo poika (4kk) syö enään kerran yössä, siinä klo 4-6 välillä, mutta heräilee muuten jostain kumman syystä ja siihen auttaa sitten että antaa tutin ja nukahtaa uudestaan, tätä saattaa tapahtua sen 4-5 kertaa yössä. Ajattelin sitten sitä että voikohan olla että poju heräileen mejän vanhempien älämöintiin yöllä, kun tuo mieskin kuorsaa melkolailla ja varmaan minäkin jotain ääntä nukkuesa pidän :D Muuten ei kyllä ole mikään kiire siirtää omaan huoneeseen mutta ajattelin että jos sillä vauvakin nukkuisi yönsä paremmin ja samoin tietty mekin. Huone on kyllä toisella puolella taloa ja oven pitäisi olla kiinni kissan vuoksi (en ota riskiä et menee pojan sänkyyn) mutta ajattelin että itkuhälytin pitää laittaa tietenkin vaikka kyllä se itku kuuluis ilman sitäkin mutta oman mielenrauhan vuoksi... Kertokaahan miten teillä on omaan huoneeseen siirto sujunu, olis kiva kuulla muiden kokemuksia ja mielipiteitä :)

28.2.2012
maijuska85
maijuska85

Meillä on enemmän sääntö kuin poikkeus, että kohta 5-vuotias nuorempi poikamme nukkuu osan yöstään meidän vanhempien sängyssä.

 

Rasittavampaa minusta olis keskellä yötä alkaa häntä palauttamaan omaan sänkyyn ja nukuttamaan yöllä sinne.

2.3.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

juurikin sen vuoksi me päätettiin että vauva alusta asti omassa sängyssä ettei sit vuosienki päästä nuku meidän välissä, eihän siinä mitään muuten mitään mut jos tosiaan ei suostu sit omaan sänkyyn saati huoneeseen. kyllä me miehen kans halutaan se oma sänky pitää omana :) mutta jokainen tyylillään, onhan se varmasti ihanaa ku lapset tuhisee vieressä 3 ite olen nyt tässä kahen vaiheilla raaskinko vielä laittaa toista sinne omaan huoneeseen... on tää vaikeeta :D

1.3.2012
maijuska85
maijuska85

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

1.3.2012
maijuska85
maijuska85

no niin, jospa sitä nyt loppuviikon totuttelis ajatukseen ja viekäsis sitten maanantaina pinniksen omaan huoneeseen :) pitänee ensin kokeilla nukkua ne päikyt siellä ja illalla sitten nukuttaa toinen sinne :) saa nähhä miten käy, saattaahanse poika nukkua tosi hyvinki mutta voi olla että mun pari ekaa yötä saattaa mennä vähän levottomasti  x)

29.2.2012
maijuska85
maijuska85

Meidän vauva muutaman viikon päästä 3 kk ja nukkunu alusta asti omassa sängyssä, tarkoituksena kokeilla omassa huoneessa nukkumista ehkä joskus kuukauden päästä, ts. kunhan on yläkerta sillä mallilla, että voimme kaikki sinne muuttaa. Siellä on sitten meidän ja vauvan huone ihan vierekkäin, että varmasti melkein yhtälailla kuulee hänen äänensä kuin samassaki huoneessa ollessa, kun ovet saa olla selällään.. Jännä kokeilla tätä.

29.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

kiva kuulla miten muut on toiminut :) en siis ole ihan huono äiti vaikka nyt jo kokeiltas omaa huonetta ;) meillä poju on alusta asti nukkunu omassa sängyssä, tultiin siihen tulokseen että kaikki nukkuu paremmin niin, ei tarvii pelätä et toinen jää alle tai mitään vastaavaa, joskus kyllä otan pojan kuuden jälkeen viereen kun mies on lähteny töihin ja toinen meinaa äyästää sängyssään kun herää kellon soittoon...

Ainoa onkelma tässä nyt vaan se et miten raaskin toisen laittaa yksin omaan huoneeseen :D kun todellakin on ollu tarkoitus tehdä se heti kun siltä tuntuu koska joskus se on kuitenkin edessä :) ja minusta tuntuu et mitä nuorempana niin sen parempi, niin ainakin tottuu pienestä pitäen omaan huoneeseen :) eipä siinä mitään menetä vaikka kokeilis, ainahan sen pinniksen saa raahattua takas minun viereen jos siltä tuntuu :D

28.2.2012
maijuska85
maijuska85

Meillä neiti (4 kktta) nukkuu tällä hetkellä minun ja miehen välissä, kun heräilee turhan tiuhaan! Sain nyt ensimmäistä kertaa pariin viikkoon omaan sänkyyn nukkumaan ilman, että heräs samoin tein :) Omaan huoneeseen ajattelin siinä vaiheessa, kun nukkuu yöt pääasiallisesti ilman heräilyjä..jos nyt siis tottuisi ens alkuun takasin siihen omaan sänkyyn!

28.2.2012
perhonen
perhonen

Meillä on jätkä nukkunut nyt öööömm, kaks kuukautta (?) omassa huoneessa. Ens viikolla ikää 7kk, eli siinä 4-5kk iässä siirrettiin omaan huoneeseen koska meillä ei kukaan nukkunut. Toki, ei nuku vieläkään. Meillä ei siis juurikaan oo muuttunut yöheräilyt omaan huoneeseen siirron jälkeen, herää edelleen sen 10 kertaa yössä. Jossain aamuyön tunteina ei meinaa enää nukahtaa ja sillon mulla palaa käpy ja nostan viereen ja saattaa mennä tunti ennen ku saa takasi unten maille.. :E Onneksi kaikki vauvat on kuitenkin erilaisia ja toisilla se parantaa unen laatua. :)

Kokeiltiin myös nukuttaa vaunuissa joku muutama viikko, olevinaan nukkui sielä paremmin. Mut nyt on siirretty takasin omaan sänkyyn tutimaan, ettei tarttis vielä armeijassaki kehtoa mihin heiluttaa ittensä unille.. :D

Ja meillä on juurikin sähkönkäyttö maksimissaan myös yöllä eli hälyhälyt päällä että varmasti herään kun herralla tippuu tutti. :) Talossa myös elukoita niin ei voi pitää ovia auki.

28.2.2012
RJ89
RJ89
3 years, 5-month-old toddler

ja siis tosi hyvin meni siirto esikon aikaan. joskus 5kk paikkeilla elettiin hetki perhepedissä ku kaveri veteli maitoa monta kertaa yössä enkä jaksanut kiikuttaa takasi omaan sänkyyn. Mut tuo johtu varmaan siitä ko oli just alotettu kiinteät ettei ne ihan vielä täyttänyt masua ja tuli nälkä. pian ku annokset kasvo ni myös yösyöpöttely jäi kokonaan kuvioista.

28.2.2012
misukka
misukka

meillä esikko meni omaan huoneeseen 2kk iässä. kakkonen nukku edelleen meidän huoneessa ku pitäis siirtää isoveikan kans samaan huoneeseen ja jotenki kammoksuttanut tuo ajatus. Mut joskushan tuo on siirrettävä sinne.

28.2.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...