Lapsen kanniskelu?

Meillä poika nyt 7viikkoa vanha,painaa 6,5kg. ikäisekseen aikas mötkäle.No voitte kuvitella et mulla alkaa selkä,hartiat ja niskat väsyyn.Sitteris viihtyy välillä,mut menee hermot kun ei nää ja joutuu oleen makuulteen,meillä siis ihan perus sitteri enkä oikein voi nostaa selkä pystympään kun toinen vielä noin pieni :/ Onkos teillä hyviä vinkkejä miten saisin pojan pidettyä pystyasennossa niin että maailmaa näkee,ei kovasti kiinnostu vie leluista..Mitä apuvälineitä suosittelisitte?:)

27.2.2012
ELLu90
ELLu90

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

27.2.2012
ELLu90
ELLu90

Juu kyse ei todellakaan ole siitä ettenkö haluais lasta kantaa vaan siitä että toinen kun ei päätään jaksa vielä täysin kannatella,kanniskelun pitää olla turvallista ja esikoisen kanssakin pitää pystyä touhuamaan ja kotitöitä tekeen :) itse ajattelin jotain keinua,ovat toisaalta aikas hintavia,siksi haluaisin tietää että toimiiko sellaiset :) Tänään pojan lattialle viltille laitoin niin se nukahti siihen,kenties vähän väärä ajankohta kokeilla:D

27.2.2012
ELLu90
ELLu90

taivaltaja vois olla hyvä tänne kommentoimaan ;) miten sinä oot tuon asian ratkaissut vai jatkoitko ihmeiden tekemistä ja olet kainalossa kannallut teidän ihmevauvan :D

27.2.2012
Boco
Boco

on meillä täällä riskejä mammoja :D kyse ei varmasti aloittajan kohdalla ole henkisestä väsymyksestä kantaa lastaan vaan ihan fyysisestä, joten rivien välistä luettuna en ihan lähtis syyllistämään heti sitä että jos lasket painavan lapsen välillä sitteriin ym virikkeelliseen laitteeseen on heti pois lapsen henkisestä hyvinvoinnista.

oon minäkin kainalossa retuuttanut nuo 2 aikasempaa jotka tuossa iässä veteli vasta 4-6kg, mutta jo puoli kiloa enemmän, lötköä lasta joka ei kannattele kunnolla vielä niskojaan ja painaa 7kg on aika hurja työ edes ajatella että sylität 24/7 saati vielä siinä samalla teet kotityöt.

27.2.2012
Boco
Boco

meillä kulkee liinassa :) mie en voi jättää mihinkään vahtimatta niin siksi kulkee siinä :) syynä siihen on kerkeävä puolitoistavuotias isoveli :) ei tahallaan tietenkään tee mitään mutta tahattomastikin horjahtanut pylly pikkuveljen naamanpäällä sattuu.. :) mutta kyllä meilläkin lapsi sitterissä ja matolla viihtyy sitten valvotusti! lasta kuitenkaan harvoin kannetaan liikaa että joku kehitysvaihe viivästyisi tms... toiset lapset sitäpaitsi tarvitsevat syliä enemmän kuin toiset!

27.2.2012
imppuliina
imppuliina

meidän jötikkä oli tuossa iässä 6,8kg ja juu, en suosittele ainakaan rintareppua, ei juukeli ku siitä tuli kipeeksi. ehkä pienikokoisempi siinä näppärämmin menis mut ei mun selkä ainakaan kestäny tuota painoa. manduka on kuulema parempi, mutta mulla ainakin oli myös se ongelma että kun lapsi oli niin iso niin en nähnyt sen yli mitään  ja en voinu istua enkä juuri mitään tehdä. mä hommasin juurikin noihin aikoihin vauvakeinun, siinä oli pattereilla toimiva mekanismi ja lelukaari. ilman sitä olisin ollut pulassa :)

27.2.2012
Boco
Boco

Kantoliina on ihan näppärä ja jos sulla on lelukaarta ni laitapa sen alle heilumaan ja tutkimaan leluja. Yritä myös kantaa välillä toisella puolela että rasitus olisi tasaisempaa.

Muista myös itse venytellä niskoja ja lapoja auki ettei jumahda ihan täysin. Se on nimittäin ihan hirveetä ku jumittaa ja särkee koko selkää ja päätä pelkästään sen takia ettei ole tajunnut venytellä.

Pyöritä päätä hartialta toiselle hiljaiseen tahtiin, ei selkäpuolelle. Voit muutenkin venyttää päätä hartiaa vasten ja tehostaa halutessasi kädellä, siis sen puolen kädellä jonka puolelle korvaasi kallistat. Pyörittele hartioitasi, ja yksi erinomainen liike lapojen venyttämiseen on kun istut lattialla, koukistat vasemman jalkasi koukkuun, nappaat jalkapohjasta oikealla kädellä ulkoreunasta kiinni ja työnnät jalalla eteenpäin ja samalla pyöristät selkääsi taaksepäin. Ja sama käsittely toiselle kädelle. Me tätä käytetään tanssitunnin jälkeen venyttelyissä kun lavat joutunu koville.

27.2.2012
misukka
misukka

lattialla mahallaan tai selällään. minä en koskaan ole kanniskellut lapsiani enkä muutenkaan pidä heitä sylissä kuin ruokkiessa tai lohduttaessa tai kun siirtelen niitä, joskus jos oli aikaa niin pidin kasvot itseäni päin sylissä ja höpöttelin jotain.. oon vähän laiska. meillä tuo tykkäs ainakin kun lattialla oli ja heilutteli helistintä tai marakassia..

27.2.2012
mustikka88
mustikka88

oisko ihan kantoliina tms :) Tosin tuon ikänen vois viihtyy lattiallakin köllöttelemässä, oppis samalla sitä kehon hallintaakin :)

27.2.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...