Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Puuro tökkii

Onko muilla kokemuksia, kun iltapuuron syönnistä on tullut vaikeaa? Meillä kohta 7 kk ikäinen tyttö on syönut pari kuukautta puuronsa hyvin, mutta nyt se on viikon aikana muuttunut taisteluksi ja ruokailuun kuluu n. tunti. Jauhan hiutaleet hienommiksi ja sekoitan puuron joukkoon maitoa ja joskus hedelmäsosetta. Syö kiinteitä ruokia luonaaksi, välipalaksi ja päivälliseksi, ja tietenki maitoa. Jatkanko kärsivällisesti puuron antamista, vai vaihdanko velliin? Tyttö on meille ensimmäinen, joten kokemusta ei ole aiemmasta.

26.2.2012
Mirjami11
Mirjami11
3 years, 4-month-old toddler

Kiitos kaikille vinkeistä! Sormiruokailusta oli apua (mm. maissinaksut) ja kun käsissä on jotain mielenkiintoista tutkittavaa. Puurohiutaleita vaihdeltu ja maustettu hedelmäsoseilla, sekin nopeutti ruokailua eikä enää töki.

Muut ruuat syöny hyvin; peruna-kasvis-liha/kala, että muutakin on annettu 4kk eteenpäin.

1.3.2012
Mirjami11
Mirjami11
3 years, 4-month-old toddler

Me käytettiin tuohon aikaan hedelmäsoseita puuron joukossa.. Aina vaihdeltiin makuja ja välillä vaihdettiin puurolaatuakin (tosin mikään muu ei sitten sopinutkaan vatsalle kuin riisi ja kaurapuuro).. Banania kanssa mössättiin joukkoon.. Edelleenkin poika syö puuronsa hedelmien/marjojen/mehukeiton ym kanssa.. Toki myös välillä tarjotaan sellaisenaan ja ihan hyvin uppoaa :D Velleihin en tuossavaiheessa kyllä enään siirtyisi ollenkaan..

Voi olla ihan ikäänkin liittyvää kieltäytymistä.. Meillä loppui maidon juominen hetkellisesti kokonaan tuon ikäisenä..

26.2.2012
nazuuz
nazuuz

peesi edelliselle. voithan toki hieman löysentää puuroa jos on liian tököttiä. Meillä tämä nuorempi haluaa puuronsa selkeästi löysempänä kuin esikko aikoinaan.

Koeta pitää ruokailuhetki rauhallisena. Jos neiti ei suostu syömään, koeta tarjota väliin vettä taikamukista tai ensimukista, anna lusikka käteen jotta voi alkaa tehdä tuttavuutta jo semmoisenkin kanssa. Ja jos ei uppoa ni älä väkisin pakota. Syö sitten seuraavalla kerralla paremmin.

26.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

vaihtelua puuroon! :) Erilaisia puuroja, maustat niitä eri tavoin jne. Joskus vaikka ihan kaurapuuroo voisilmällä, vispipuuroo saa tehtyy ihan kaikesta, mielikuvitus vaan rajana, laitat sekaan marjoja, hedelmiä, meillä muksut tykkää syyvä puuroo mustikkakiisselin kaa jne :)

26.2.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...