Murrrr

Tulin justiinsa miehen kanssa kattomasta säbää ja mummi oli ekaa kertaa lapsen vahtina.  Mua ärsyttää ihan suunnattomasti kun ensinnäkin tuli tunnin myöhässä sovitusta ajasta, eikä ees ilmottanu. No ei ollu uutta koska tuli pojan 1v. synttäreille 2 tuntia myöhässä vaikka olimme sanoneet et meillä oli tiukka aikataulu muun menon lisäksi. Kerran aikasemmin pyysin auttamaan kotihommissa ja silloinkin tuli tunnin myöhässä sovitusta ajasta.  Mun piti sit nopeasti selittää mitä syödään ja milloin ym. muita pojan tapoja. Mummi vaan sano joo joo ja vaikutti ettei kuuntele yhtään. Tultiin sit tosiaan kotiin ja oli koko illan antanut pojalle kaikkia herkkupaloja vähän väliä (onneksi sentäs tunnusti) vaikka olin painottanu et ei napostelua, koska on meillä käydessään aina yrittänyt antaa pojalle vaik mitä. Olen jo tästä aiemminkin hälle sanonut ja silloinkin antoi vaikka kielsin "kun poika pyysi". Arvaatkaa vaan oliko helppo saada poikaa syömään iltapuuroa. No tulihan mun taas avattua suu anopille, mutta siis ihan vaan maltillisisesti. Vaik päässä kiehuikin. No empä mä halua niuho olla mutta..hemmottelu voi olla musta vähän kekseliäämpää kun herkuilla mässäys, parasta hemmotteluu on se kun viettää aikaa lapsen kanssa niin ettei tarvi ajatella kotitöitä, ruuanlaittoo yms. mitä vanhemmat joutuu.  Tällänen ärsytyksen purkaus vaan.. Kun sekin et lapsi sit oppii nopeesti mankumaan herkkuja ja kun toi syöminen muutenki tökkii helposti, nii en jaksais mitään taisteluita enää herkkujen suunnalta..

25.2.2012
terkkamama
terkkamama

Voihan se olla et idealismi on sit kaukana.. :)

Mut ammattinsa puolesta tuntuu synniltä jos ei "stressaa" noita, heh..Muille paasaa ja ite ei kuitenkaan tee.

27.2.2012
terkkamama
terkkamama

ja tuo on totta että monessa asiassa toimii ihan eri tavalla kolmannen lapsen kanssa ku mitä ensimmäisen, mutta niinhän se äitiys on opettanu meitä kaikkia :D Herkut sillon tällön on ihan jees, ja lapset kyllä oppii vetämään oikeista naruista. Kuten vaikka tuo meijän poika... Se oli 3 v ollessaan mummovaarin luona kolme yötä. Kun mentiin hakemaan niin mummo kysy että eikö tää lapsi juo ollenkaan maitoo tai piimää? Mie olin ihan että niitähän se kyllä yleensä juo... Mutta mummovaari olikii antanu sille mehua. Joten se meijän tenava oli juonu kolme kokonaista päivää pelkkää mehhuu :D Ja sitä on jo sen verran äitinä rentoutunut että myö ollaan tuolle vaan naurettu :D

26.2.2012
riu
riu

Hih, tästähän nyt tuli keskustelu vaikka vaan tulin tänne vähän äyskimään ettei tarttis kotona ;) 

Mä kyllä ymmärrän ton et kun mulla esikko, mutta aikomuksena on kyllä olla yhtä tiukka muidenki lasten kanssa mikäli niitä siunaantuu. Mulla itellä ei ole reikiä ja yks syy on äitini joka oli siinä suhteessa tiukkis :) siis vanhempana saatiin karkkia yms. herkkua ihan normaalit määrät, mutta lapsen hampaat just ennen 3v. on haavottumimmillaan. Siis joo, no yksien hampaiden vuoksi vauhkota!!Mutta oon nähny niin kaameita lasten hampaita että huhhuh. 

Myös se et pienenä sitä opitaan jo makutottumukset ja toivon et lapseni oppisivat syömään monipuolisesti ihan perusruokaa. No en väitä et herkkuja välttelemällä sen oppii..Tollanen 1v. kyllä jo pyytää kahvipöydässä samaa kun aikuset, mutta koska ei oo herkkuja saanu maistella, niin tyytyy riisikakkuun ja hedelmänpaloihin ja leipään.

Ihan mielenkiintosta kuulla muidenki mielipiteitä ja sit osaa vähän armahtaa anoppia :)

26.2.2012
terkkamama
terkkamama

Siis misukka varmaan tarkotti sokerihumalalla sitä kun verensokeri nousee hetkeksi korkeelle ja sit on energiaa leikkiä, mut jos se on vaan napostelua niin jo on nälkä hetken päästä ja tulee "laskuhumala" eli kiukuttaa..Ja sit tarvis äkkiä taas jotain et se verensokeri nousis..

Onhan se kiva nähdä se ilonen ilme lapsen kasvoilla kun saa namia, mutta voihan sen namin antaa tosiaan ruuan jälkeen ja sittenkin maltillisesti. Me syödään itse kotona harvoin herkkuja, mutta herkutellaan kuitenki ja sit se on vähän niinku erityinen hetki :)

Mutta siis meilllä kaikillahan on omat tavat perheellä ja siks kai toivonki et isovanhemmat kunnioittas meidän! Sinne ku mennää ni en valita, otan lapselle omat ruuat mukaan ja syötän siihen tahtiin suurinpiirtein kun kotona.

26.2.2012
terkkamama
terkkamama

no se suuren sokerimäärän jälkeinen kiukkudarra on kyllä olemassa ja se meillä aiheuttaa ongelmaa. Ei meillä poika ole yleensä villi karkkia syödessään vaan vasta jonkin ajan päästä. Ja aina on vaatimassa lisää karkkia et sais uudestaan verensokerit korkeelle. Ruisleipähän ei kelpaa tietenkään ku se ei ole herkkua. Mut joo, poika onkin jo liki 6v et osaa vaatia karkkia ja herkkua.

Kakkoselle meinaan kyl pitää yhtä tiukan linjan sokerissa ko tolle esikollekin. Ei mitään lisäainesokeripommeja ennen ko on yli 2v. Ja sittenki maltillisesti. Pari keksiä voi saada silloin tällöin.

26.2.2012
misukka
misukka

miekii oon ihan taivaltajan ja maarutsellan linjoilla :) Meillä ei lasten ruokarytmit mee miksikään vaikka niille herkkuja antaskii, eikä ne niitä kerjää mitenkään erityisesti. Tosin meillä on mummoillakii kohtuus melko hyvin hallussa. Miehen vanhemmat on hmmm erilaisia, niilläkään ei syyä ku yksi lämmin ruoka ja jos se ei lapsille maistu niin aina on rahkaa jälkkäriksi :D Mutta ei ne lapset siihen kuole... Antaa lelliä vaan, kotona kuitenkii mennään normaalisti :) Btw, semmosta asiaa ku sokerihumala ei ole, ihan on tutkittukin tätä hommaa. Lapsia villiinnyttää lähinnä se tilanne jossa niitä herkkuja yleensä tarjotaan :)

Siitä mie en tykkäis että tullaan sillon ku huvittaa, etenkii jos on jotakii tärkeempää menoa...

26.2.2012
riu
riu

Jatkuvan napostelun kielto on ainaki helppo perustella just sillä ettei halua altistaa pienen hampaita jatkuvalle happohyökkäykselle. Et jos herkutellaan ni herkutellaan heti ruuan jälkeen.

Ja minusta yksivuotias ei tosiaankaan tarvii sokeria mihinkään. Ihan harvakseltaan jonku keksin antaisin vielä puolitoistavuotiaalle. Ku ei niin pieni vielä tajua kaivata sitä herkkua. Vetelee onnessaan vaikka leivänpalaa ku muut on kahvipöydässä. Kunhan saa seurassa olla. Sehän se on tärkeintä että kokee olevansa osallinen.

26.2.2012
misukka
misukka

Mun tarvii viel vähän selventää et anopin luona on niin erilainen ruokakulttuuri kun mihin mä olen tottunu ja siitä vissiin osin tämä..

Elikkäs heillä ei oo ruoka-aikoja, vaan lounas saattaa olla vasta klo.16 ja iltaruokaa ei oo ja pitkin päivää siellä napostellaan.  Anoppi on ihmetelly kun poika syö 5 kertaa päivässä, siis aamupala, lounas, välipala, illallinen ja iltapala.Hänestä se on niin usein. Mutta meillä ei sit väleillä napostella, kun hän tulee meille niin välttämättä osallistu yhteisille ruuille, koska hänellä ei oo nälkä, mutta sit syö hedelmiä, leipää kahvia yms.

Anoppi tekee kyllä mielettömän hyviä ruokia :)

Ja oli miehen kans vähän ongelmia et me saatiin yhteset ruoka-ajat, hän oli tottunu syömään just sillon ku huvittaa ja mua kismitti kun oli ruoka valmiina ja mies sano et ei oo nälkä ku just söin jotain muuta..mutta nyt se tyytyväisenä tulee pöytään!

26.2.2012
terkkamama
terkkamama

Tuo ärsytys ei liittyny muuten pelkkään syömiseen, vaan muuhunki. Esim. siihen et on tunnin myöhässä sovitusta ajasta, eikä ilmota ja me myöhästytttii menosta..

 musta  juuri 1v. täyttänyt ei tarvii vielä sokerisia herkkupaloja kuten karkkia, kun häneen muutenki ruoka uppoaa huonosti. Maha tuli kipeäksi jostakin koska yleensä nukkuu koko yön, nyt itkee vähän väliä ja piereskelee..Ja sit kyse oli aiemminkin et hän on kysyny, et saako antaa ja olen sanonu et ei nyt ennen ruokaa, ja silti on kohta ollut suussa jotakin..eli siis saa hemmotella ruuallakin, mutta ei siinäkään ylilyöntejä tarvii tehdä. Siis en edes isoäitinä antais jotain ihanaa herkkua lapsenlapselleni juuri ennen ruokaa..

Ymmärrän mitä te monet ootte kirjottanu ja oon samaa mieltä, mut musta tässä nyt on vähän eri asia kyseessä.. :)

25.2.2012
terkkamama
terkkamama

No, juur on oltu mummin ja ukin luona hemmoteltavana koko perhe, koko viikon.

Nuoremman nimpparitkin vietettiin. Mummi leipoi makeaa ja suolaista. Lapsosen kummitäti ja hänen siskonsa sekä vanhempansa olivat juhlissa läsnä.

Kummitäti ja siskonsa hemmottelivat nimpparisankaria ja isoveljeä luontomuseokierroksella ja olivat hampurilaisia syömässä.

Meillä siis muutkin sukulaiset kuin isovanhemmat hemmottelevat poikiamme, muutoinkin kuin ruualla.

 

En osaisi isovanhemman toiminnasta olla kuin iloinen ja kiitollinen, vaikka ruualla hemmottelisikin!

25.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

noh, mie oisin ehkä väärä ihminen siitä herkuttelusta paasaamaan kun  on paha tapa itsellänikin, mutta jatkuvasta liki tahallisesta myhästelystä kyllä ärtyisin:/ ja  jos ei neuvoja oteta lainkaan kuuleviin korviin, tai edes yritetänäyttää että kiinnostaisi. onhan neuvojen  kohteena kuitenkin lapsi!

juuh, toivonmukaan saatteanopin kanssa kumminkin nämä yksityiskohdat neuvoteltua sulassa sovussa läpi, jottei mitään  jää kummankaan hampaankoloon:)

25.2.2012
Blanco
Blanco

Miun täytyy tohon taivaltajan vikaan kommenttiin vielä vähän puuttua sen verran et mun mielestä letut hillolla on hiukka eri asia ko kilokaupalla karkkia, jota meillä appiukko harrastaa.

Ja sit syöttää ne namit just ennen ruokaa vaikka tietää et on ruoka-aika ihan just sillään. Ja sit ei tosiaan ruoka maita ja ilta on yhtä helvettiä ku yksi ei päivän aikana syö kunnon ruokaa yhtään ja sokerihumalan jälkeisessä darrassa kiukkuaa ja hyppii seinille.

25.2.2012
misukka
misukka

toki saa hemmotella. mut joku kohtuus siinäkii...

25.2.2012
misukka
misukka

mä kyllä ymmärrän ihan täysin sun tunteet. Jos syöminen on muutenkin vaikeeta ni ei sitä tarttisi ihan toden teolla tahallaan aiheuttaa lisää ongelmia. Minusta on aina kurjaa jos isovanhemmat ei yhtään kunnioita vanhempien toiveita vaan tekevät just niinko huvittaa ja sit vanhemmat saa siitä kärsiä, pahimmillaan useita päiviä.

Toki se hemmottelu on mummojen tehtävä mut ei miunkaan mielestä hemmottelun tarvii olla pelkkää herkkujen mässytystä. Aika surkeeta on jos mummon pitää ostaa lapsen kiintymys herkuilla.

Koettakaa saada se anoppi ymmärtämään että miksi niitä herkkuja ei ihan tolkuttomasta tarttisi syöttää. Vähän kannattaa sallia jottei nyt ihan hirveitä ylilyöntejä pukkaisi sen kerran kun mummi on yksin lapsen kanssa.

25.2.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...