Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Lapsen oma huone

Pikkuinen galluppi aiheesta :)   Eli montako lasta teillä on? Onko lapsella/lapsilla oma(t) huone(et)? Minkä ikäinen mielestäs tarvitsee oman huoneen?

19.2.2012
Monster
Monster

Eli montako lasta teillä on? - 1 lapsi

Onko lapsella/lapsilla oma(t) huone(et)? - On, toimii vielä osittain työhuoneena. Mutta nukkuu siis omassa huoneessa, välillä meidän välissä.

Minkä ikäinen mielestäs tarvitsee oman huoneen? - Hankala sanoa..

20.2.2012
Felize
Felize

Meillä on koululaislla omat huoneet ja 4 ja 1-vuotias yhteisessä huoneessa=)

saavat sitten omat huoneet kun isot muuttaa pois kotoa=)

20.2.2012
huiskutin
huiskutin

2 lasta ja yksi lastenhuone jossa vanhempi nukkuu ja vauva siirtyy sinne heti kun nukkuu yöt. oman huoneen tarve riippuu ihan vanhemmista. minun on helpompi nukkua jos lapset on erihuoneessa.

sittenkun rakennetaan se omakotitalo niin jokaiselle lapselle tulee oma huone koska en halua kuunnella sitä teini-iän tappelua. ja saa ne teinit omaakin rauhaa kun haluavat.

itselläni on myös ollut lapsena aina oma huone. ja se on parasta.

20.2.2012
mustikka88
mustikka88
3 years, 11-month-old toddler

Yksi lapsi täällä. Hän sai oman huoneen kolmekuisena mut se oli alkuun vaan tavaroiden säilytystä varten. 8kuisena meni sinne nukkuun. Nykyses kämpäs meil siis molemmis omat huoneet, mut tulevassa on vaan pojalla ja minä muutan olkkarin nurkkaan. :D

20.2.2012
Sralla
Sralla

meillä on kolme lasta ja isoimmalla on oma huone, kaks pienintä jakaa :) Mie ite jaoin aina siskon kaa huoneeni, ja koen että sain ihan riittävästi rauhaa noinkii. Sitä huonetta kun saa jaettuu eri tavoin... Mutta ei kyllä ennen eskari-ikää se huone nyt kovin välttämätön ole, sitte on kiva ku voi sine määrätä arestiin X) Ei kun ei meijän 8 v tyttö siellä omassa huoneessaan yleensä ees ole, vaan leikit on olkkarissa. Omassa huoneessa se taitaa vaan sotkee ja nukkuu. Ja pojat sitte mielellään auttaa siinä sotkemisasiassa :D

20.2.2012
riu
riu

Meillä on yksi lapsi(5kk) ja ens viikolla muutetaan isompaan niin sillon sillä on periaatteessa oma huone, mutta käytännössä kaikki poitsun tavarat on siellä ja pinnis tulee edelleen meidän makkariin. Ja poitsun huoneessa on vieras sänky. Siirrellään se sitten jossain vaiheessa omaan, varmaan sitten kun loppuu kokonaan satunnaiset yöheräilyt syömään. Välillä ei herää koko viikkoon ja välillä joka yö. Mieluummin pidän sen siinä hollilla niin kuulee kun se nälkä iskee vaimeena, ei oo takeita että heräisin ensimmäisiin kitinöihin jos se nukkuu kauempana. Ja varmaan jo 3 vuotiaan on hyvä viimeistään olla omassa huoneessa ja oppia olemaan itekseen..mut jää nähtäväks millon se sitten siirtyy..vielä ei oo kiirettä :D

20.2.2012
jeini
jeini

Meillä on vain yksi lapsi jolla on oma huone. Muutettiin pari vuotta sitten kolmioon ihan vaan pitkän tähtäimen järkevyydellä kun alettiin perhettä perustamaan. Ja toi meidän muksu on 6,5kk, mut ei se nyt välttämättömyys oo olla heti alusta asti omaa huonetta. Seuraavalla tuskin tulee olemaan heti kättelyssä omaa huonetta, tai mistä sitä ikinä tietää kun ukko pauhaa tuvan ostamisesta mennen tullen ja palateski. :b Ja toi mitä ninnup sanoi, että jätkän lelut, vaatteet, vaunut (ei oo isoa eteistä) ja kaikki muukin säilötään sielä niin ei pyöri joka paikassa ja lelut ei oo jatkuvasti elukoitten järsittävänä.

Mutta kyllä mun mielestä on hyvä olla oma huone jo aika varhain, mitään ikää en sano koska ei oo kokemusta kuin itsestäni. :D Mut se itsenäiseksi opettelu on mun mielestä hyvä alottaa tollasesta pienestä asiasta ja suht varhain, tarkotan siis esim. 4-5v. Ehdoton viimeistään on kouluun mentäessä, et on se oma rauha tehdä ne läksyt yms. :)

20.2.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

Eli montako lasta teillä on?
Onko lapsella/lapsilla oma(t) huone(et)?
Minkä ikäinen mielestäs tarvitsee oman huoneen?

Meillä on yksi lapsi, tuo vähän päälle 2 kk vauva. Olemme asuneet talomme alakerrassa tähän saakka ja nyt on pian yläkerta valmiina, jossa muutama huone, joten luonnollisesti laitamme toisen huoneen lapsen huoneeksi sitten. En kyllä osaa vielä sanoa, millon hän varsinaisesti TARVII oman huoneen.. Kiva kuitenkin pikkuhiljaa alkaa sinne laittelemaan hänen tavaroitaan..

20.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

No meillä tyttö sai oman huoneen 2-vuotiaana.

Mä oon systerin kans ollut samassa huoneessa myös alaluokilla, muistaakseni joskus 5.luokalla taisin saada oman huoneen ku muutettiin isompaan asuntoon. Ja mulla oli kyllä muutenki tapana tehdä läksyt joko keittiön pöydän ääressä tai omalla sängyllä, en ikinä käyttäny työpöytää vaikka semmoinenki oli. :)

19.2.2012
Mummy83
Mummy83

lapsia on yks mutta huoneita on joutilaana 2-3 lapsukaiselle omia ja toki useemmalle jos jakaa :D

meillä on pienelle pojalle oma huone ihan siksi että saa lelut ja muut sinne jemmaan +pojan omat tavarat ni ei pyöri joka paikassa.. samoin ku pojan vaatteet on siellä omassa kaapissaan, lakanat ja ulkovaatteet sun muut siellä komerossa.. muutenhan tuo nyt ei huonetta tarviiskaan mutta hyvä olla joku koppero noille tavaroille :D

kyllä ne hoitopojan kanssa usein siellä leikkiikin niin että leikit jää sinne huoneeseen ja hoidokki nukkuu tirsansa siellä omassa rauhassaan.. joskus nukku omaki poika mut nyt ei suostu ni hoidokki saa majailla siellä ja kimpassa sitten leikkiivät :D

sitä en osaa sanoo minkä ikänen varsinaisesti tarviis huoneen.. tiedän semmosenki perheen jossa 4 lasta majottaa yhden huoneen koko ikänsä niin kauan ku muuttaavat pois.. asunnossa ei ole enempää huoneita ja vanhemmat asuu olkkarissa. nyt nuorimmalla vihdoin oma huone :D
tuskin omalla huoneella sinänsä kiire on, ehkä kouluikäsenä viimestään, lapsen näkökulmasta (sillon muistan että tarvihti jo omaa rauhaa).. mutta jos on mahdollisuus niin ku meillä et on tilaa ja joutavia huoneita ni mikspä ei jo ennen ku syntyy :D jos ei ois mahdollista ni tuskin ottasin ressiä siitä.. saapi sitten ku on mahdollista jos on ikänä mahdollista..

19.2.2012
ninnup
ninnup

Itselläni siis on tuo yksi lapsi vaan ja nyt kun ollaan vasta muutettu, niin sisustin makkarin ikkäänkuin hänen huoneeks ja itse vaan nukun siellä ja muuten on siis leikkihuoneena. Tähän asti leikit on leikitty olkkarissa ja ikää on tytöllä melkein 2v. Itse oon kanssa sitä mieltä että kouluikäinen jo tarvitsee sen oman huoneen, tai oman tilan. Itse toivoisin että tässä parin vuoden sisään kun valmistun, niin olisi sitten töitä ja varaa kolmioon, että saisin tytölle sen oman huoneen, mutta toisaalta meillä toimii tämäkin ratkaisu varmasti vielä vuosia eteenpäin. :)

 

Ja tää aihe tuli siis mieleen siitä, että itselläni ei oo koskaan ollut omaa huonetta, vaan aina oon jakanut huoneen mun siskon kanssa. Sinänsähän siihen tottui ja ei se nyt mitenkään kamalaa ollut, mutta kyllähän sitä yksityisyyttä kaipasi, kun vanhemmaksi varttui. Meillä huone oli jaettu kirjahyllyillä keskeltä kahtia, mutta eihän se nyt sama asia silti ollut kuin oma huone ja oma rauha. Kokoajan kuitenkin kuulit sen toisen liikkeet ja touhut siitä hyllyn takaa jne. ja me anakin siskon kanssa ollaan kuin yö ja päivä. :D Hän on tiptop-perfektionisti-siisti tyyppi ja itse oon semmoinen hälläväliä persoona, musamaut ei koskaan menneet yksiin, että ois voinut kuunnella toisen ollessa kotona ja kaikki tää toi omat haasteet siihen yhteiseloon. No, Siperia opetti ja nykyään oon aika hyvä kompromisseja tekemään. :D Mutta lapsena ja varsinkin teininä sitä omaa rauhaa ois kyllä arvostanut. ;)

19.2.2012
Monster
Monster
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...