Tilannepäivitystä

Keskiviikkona lähdettiin korvaklinikalle omalääkärin kehoituksesta, vaikka edeltävästi 10 päivää lämpöilyä (ti 37,5) ja limarohina ja räkäisyys oli melkoista. En uskonut, että suostuisivat nukuttamaan. Useampi anestesialääkäri pojan keuhkoja kävi kuuntelemassa ja taustoja selvittämässä ja päättivät suureksi yllätyksekseni nukuttaa, koska olivat kanssani samaa mieltä, että juuri tuo putketon korva, joka oli tarkoitus uudelleenputkittaa on lämpöilyn syynä.Edellisenä lauantaina loppui viimeinen kuuri korvatulehdukseen (nro 24 tai 25, tulkintakysymyksiä). Nukutus ja operaatio olivat menneet hyvin, vaikka ongelmiin oltiin varauduttu.Operoinut lääkäri kävi luonani ennenkuin pääsin Urhon luokse. Tärykalvon takana oli jumalattomasti märkää ja oikein paha liimakorva, erittäin pitkään jatkunut korvatulehdus. Tuota tuehdusta on hoidettu vuoden vaihteen jälestä 4 antibioottikuurilla ja yhdellä ab piikillä lihakseen, eikä ole parantunut. Korva putsattiin ja uusi putki laitettiin paikalleen. Vasen korva oli siisti, vanha putki kauniisti paikallaan, joten ei operoitu. Urbis tuli heräämöön, eikä nukuskellut liiemmälti, rupes syömään ilosesti ja vointi parantui nopeasti ihan peruslimahohinaiseksi. Päästiin siis kotiin. Kotona oltiin n.2h kun alkoi hengitysvaikeudet. Hengitys muuttui pumppaavaksi, käytti selkeästi apuhengityslihaksia ja samassa nousi kuume yli 40 asteen, ihan minuuteiden kukuessa. Poika makas poskellaan maassa, kun meni hetkessä ihan fleguksi. Annoin spiralla ventolinea ja pronaxenin, samalla koitin soittaa korvaklinikan päivystykseen (mies oli sopivasti just kaupassa), siellä sattui päivystämään operoinut lääkäri, jonka kanta oli, että tila ei johdu operaatiosta, hakeutukaa Jorviin. Annoin 15 min välein 3 spiraa ennenkuin hippasen helpotti. Kyllä ajoin kovaa Jorviin, kamerasakkoja odotellessa. Poika äkisi aikansa ja nukahti, jolloin hengitys muuttui rauhallisemmaksi. Jorvissa oltiin 1h15min jälkeen pronaxenista ja kuumetta oli vielä 39,3.Päästiin heti lääkärille. Keuhkokuvassa ei muutoksia niiden entisten lisäksi, eikä labratkaan olleet vielä reagoineet kuumeeseen, vaan olikin se vasen korva (joka iltapäivän putkituksessa oli täysin siisti) erittäin pahasti tulehtunut!!!! Siis tämä tulehdus oli niin voimakas, että aiheutti poikkeuksellisen korkean kuumeen ja kova äkillinen kuume taas pahat hengitysvaikeudet! Hengitystä hoidettiin sitten suraavan vuorokauden puolelle, mutta päästiin taas onneksi kotihoitoon. Vaihteeksi 10 päivän kuuri päälle ja pulmicort toistaiseksi 2x2 ja ventoa 3h välein/tarvittaessa tiheämmin. Tila on huonompi nyt kuin ennen putkitusta, mutta sinnitellään.. Ilosesti on perheen muutkin lapset olleet viikon kuumeessa, limayskäisiä, räkäisiä ja kaikilla neljällä on nyt korvatulehdukset. Infektioastmanenkin oireilee reippaasti. Saatiin kolmoselle nyt ohjeeksi aloittaa flixo pysyvästi ja flunssissa aina tuplaten. Hänkin on ollut viimevuoden viikolta 36 taukoamatta räkä-yskäinen. Puuhaa piisaa ja suklaata kuluu.

18.2.2012
tyttö
tyttö

Mutta siis korvakierre ei missään nimessä ole aiheuttanut limaisuutta, vaan limaisuus varmasti edesauttaa korvakierrettä.

8.3.2012
tyttö
tyttö

Kyllähän se akuutti infektio sieltä hengitysteistä ollaan toistaiseksi aina saatu antibiooteilla  hoidettua. Pneumokokki ja moraxellahan siellä skopian yhteydessä kasvoi. Siellä limassahan se/ne asustelevat, kaippa pysyvät piilevinä, kun estolääkitysantibiootti menee jatkuvasti. En tiedä mistä limaisuus johtuu (mutta taas pahat keuhkoputkimuutokset johtuu limasta)ja nyt vasta saadaan tietää oliko niissä värekarvoissa jotain vikaa, joka vaikeuttaa limanpoistoa. Ja kova korvakierre saattaa johtua tuosta immuunipuutoksesta siltäosin, että myös sieltä korvanäytteestä on  aina se moraxella myös löytynyt.Eli mahtasko Urhon normaalifloorassa elellä haitallisia bakteereja? Toisaalta meidän kaikki lapset ovat olleet korvakierteisiä, että mene ja tiedä..tosin muilla on putkista ollut apu.

Tää on niin sekava soppa, että lastenlääkäritkin on enemmän ja vähemmän äimänä.

8.3.2012
tyttö
tyttö

Jotain hyviäkin uutisia välillä :)

Urho on saanut olla 22.2 lähtien ilman sripa-ventolinea. Hengitysvaikeudet hellittivät kun korva saatiin vihdoin putkitettua ja pakkaset väistyivät. Limaisuus ylipäätään tuon päivän jälestä on ollut keskitasoa vähäisempää, joitakin päiviä, että suolaa on tarvinnut antaa vain 1 kerran päivässä ja sitten joitain taas, että 3 kertaa. Tässä suhteessa siis nyt hyvä ja odotettu pätkä. (kopkop)

Nyt on sitten viikon jatkunut pieni lämpöily (37-37,5) Korvat ei ole valuneet märkää, saa kipu-itkukohtauksia (varsinkin uni-aikaan), muttei mitään teurastushuutoa kuitenkaan. Hampaista johtuvaa ei ole. Tänään käytin sitten lääkärissä, vaikka yleisvoinnissa ei erityistä ole, mitä aavistuksen kiukkusempi ehkä on. Korvat oli puhtaat, samoin keuhkot (molemmat harvinaista herkkua) PVK ja crp käytiin labrassa ottamassa, mutta niiden tuloksissa ei mitään erikoista ollut. Tällä hetkellä lämpöily on mysteeri siis. Ja lapseni tunnen ja tiedän milloin lämpöilee ja millon ei.

Pikkusen pukkaa nousemaan selkäkarvat pystyyn kun mietin, että mikä muu voi pitää lämpöä yllä..kun tiedän, että alttius autoimmuunisairauksiinkin on hänellä olemassa..

Onneksi 19 pv päästään taas keuhkospesialistin luokse.

8.3.2012
tyttö
tyttö

Urholla ei ole IGg alaluokkapuutoksia, vaan puuttuu lektiini yhdestä komplementista.Puhutaan lektiininpuutos lapsesta. Googlaamalla löytää jotakin faktaa. Urholla ko.arvo on mittaamattoman matala ja hassuinta tässä on se, että on olemassa täysterveitä ihmisiä jotka ei kärsi tästä puutoksesta milläänmuotoa, eivätkä edes tiedä olevansa lektiininpuutos ihmisä. Tämä arvo on n.5%:lla euraasian alueella matala, mutta joku oireilee ja joku ei. Urholla ei saatu mitään lukua, eli lektiini puuttuu täysin.

Ja jos oikein haluaa sosiaalipornoa lukea ja aiheeseen enempi perehtyä, niin kaikelle muulle kivalle tämä poikaa altistaa.

On pitkä aika odottaa pojan 3v päiviä, sillä tiedossa on, että keuhkoputket ovat painuneet osittain kasaan ja seinämät paksuuntuneet..mikäli sitä limaa ei saada irtoamaan sieltä, niin pahimmillaan keuhkoputkien pinnat alkaa repeämään ;(

Tilanne on tällähetkellä ja vuodenvaihteen jälkeen huonontunut huimasti. Lääkäritkin ovat ymmällän.

On kova pala ajatella, että oma poika on URHO-kuplalapsi.. ja kun on ne kolme muutakin pientä, niin tuntuu kohtuuttomalta..vaikka periksi ei anneta :)

18.2.2012
tyttö
tyttö

Pienimmällä on siis (synnynnäinen)immuunipuutos,joka altistaa hengitystie-infektiokierteelle joka meidän pienimmällä on pahin mahdollinen+vaikea korvakierre, joka ei rauhotu putkista oleenkaan. Kolmonen oireili 7vk iässä infektioastmaa ekan kerran ja asuttiin toisessa paikassa.Pienin, eli sairain on syntynyt tänän kämppään.

Autaan kaupungin 2 kerroksisessa rivarissa, rv 1997, seinälevyt niitä ei myrkkyä sisältäviä. Lattiassa laminaatit, muovimattoja ei ole alla.Kosteusmittaukset tehty ja sisäilmamittaukset myös, mitään normaalista poikkeavaa ei ole.Homekoiraa ei ole vielä käytetty. Aistivaraisia havaintoja ei myös kukaan ole tehnyt.Ei minkäänmoista viher yms kasvia ole, ei altistuta tupakansavulle yms.

18.2.2012
tyttö
tyttö

Voi noita teidän sairasteluita :( Tosi kurjaa kun luulee saavansa avun ni menee vaan pahemmaksi. Ja koko katras vielä kipeänä. Ei kuulosta yhtään kivalta.

Jaksuja!

18.2.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...