Koulukiusaaminen

Kerronpa nyt kun täällä on parikin noita enkeli-elisa linkkiä.. Minulla on yksi lapsi eskarissa, hän kokee päivittäin kiusaamista, tönimistä ja lyöntejä, potkuja.. Hänet eristetään joukosta, hän sanoo olevansa yksin. Olen jutellut hänen opettajansa kanssa, opettaja kieltää koko asianmelko suoraan ilmoitti minulle lapsen puhuvan palturia. Nyt vien asiaa eteenpäin en tiedä miten saisin apua omalle pienelleni. Tämä on ihan hirveää koko perheelle, koko perhe sairastuu tällaisesta. Pieni laseni ei tahdo enää mennä kouluun, hän pelkää ja opettaja vaan sanoo että kaikki on hyvin. Tämä on ihan uskomatonta, kuinka lasta ei oteta tosissaan! Kiusaamiset ja muut pitäisi saada heti alkuunsa lopetettua tyystin. Kysyin kuinka he puuttuvat tähän asiaan koulussa, vastaus oli "pistetään pyytämään anteeksi ja rauhoitellaan" Herrajumala tuollainen riitä ollenkaan, kiusaajahan pitää ottaa erilleen sakista ja kaikista oudointa on se, kun ei vanhemmille kerrota mitään. Lapsi tulee itkien kotiin ja kun sinne kouluun soittaa sanoo opettaja ettei ongelmaa ole ja ne hoidetaan täällä jos on.. Minä nyt yritän mennä ylemmälle taholle tämän asian kanssa, saa nähdä mihin tässä joudutaan, että asia selviää.. Tämä on ihan kauheaa!

16.2.2012
MansikkaMarja
MansikkaMarja

Kiitos kaikille, eiköhän tämä tästä, en aio ikinä antaa periksi.

Olen siis jo vienyt asiaa eteenpäin, minua vaan ihan hirveästi suututtaa pienen koululaiseni vuoksi.

Hän on aina nauttinut oppimisesta ja siksi koulu oli hänelle jo tosi varhain sellainen suuri kohokohta, jota hän odotti kuin kuuta nousevaa!

Minuakin kiusattiin, tosin vain vähän kun olin lapsi, mutta kuitenkin se on jäänyt mieleen niin hyvin että muistan sen vieläkin.

Minusta tämä kiusaamisjuttu on sellainen, joka jokaisen vanhemman olisi käytävä lastensa kanssa läpi, vaikka lapsi ei olisikaan kiusattu eikä kiusaaja. Silloin ehkä lapsen olisi helpompaa suhtautua tilanteeseen, jos/kun joutuisi kiusaamista kohtaamaan ja jokainenhan meistä joskus joutuu. Käsittääkseni minun lapsen tapauksessa on kyse sellaisesta ryhmäpaineesta, mitä "johtaja" edessä sitä "seuraajat" perässä. Alkulukukaudesta lapsi kertoi kuinka yksi lapsi päättää kuka leikkii ja kenen kanssa. Aika hurjaa eskarilaisilta, mutta kun tuota oli jo päiväkodissa.

"minun kanssa ei tänään leikkinyt kukaan kun se yksi lapsi sanoi niin"...

Eihän se minunkaan kullannuppuni toki mikään herranterttu ole, mutta hän on aina lapsiryhmässä hakenut leikkimään nekin lapset jotka eivät leikkiin ole muutoin menneet. Hän on paljon saanut kiitosta tuosta asiasta.

Niin hän kuulemma tekee siellä eskarissakin, hän kuulemma huolehtii liikaa ja on liian herkkä!!! Aivan kuin nuo piirteet olisi jotenkin heikkouksia nykymaailmassa! Toki lapsi huolehtii muista ja mieheni sanoikin että hän on sen minulta oppinut, kun olen vähän kanaemo kaikkien suhteen.. Mutta ei se minun mielestäni ole huono piirre eikä lapsi ole siitä koskaan kärsinyt, hän on iloinen ja nauravainen lapsi! Hän vaan ei pidä toisen yksin jättämisestä ja haluaa kaikkien olevan onnellisia.. Ei hän silti mikään kynnysmatto ole, temperamenttiakin löytyy!

Ehkäpä se on ryhdyttävä hommaamaan lapselle paikka jollekkin itsepuolustuskurssille, siltä nyt vähän unettomana yönä tunnuttaa. Käskeä huolehtimaan vain omasta navastaan, "heikot kuolee elontiellä"..

Huhhuh..=/

17.2.2012
MansikkaMarja
MansikkaMarja

En viel kerenny lukemaan muita vastauksia...

Jopas on opettajalla asenne..Vie ihmeessä asia eteenpäin.Eihän asiaa voi vaan lakaista maton alle ja olla välinpitämätön tuommoisen asian suhteen..Jos lapsi kokee,että häntä kiusataan,niin asia täytyy ottaa vakavasti,eikä opettaja voi tulla sanomaan,että lapsi valehtelee. Että pistää vihaksi sun puolesta.

 

Meil esikoinen kun tuli koulusta tuossa yks päivä ja kertoi,että taksissa kiusattiin.Otin opettajaan yhteyttä(ja seuraavana aamuna kertoi myös ite esikoinen opettajalle asiasta) ja kerroin asiasta,mitä tapahtunu ja kuka ollu tämä kiusaaja(esikoinen tiesi nimen) asiaa lähettiin selvittämään ja tää kiusaaja pyys anteeksi ja lupasi,ettei toistu..No,pari päiväähän se meniki ok.Kun sitte taas otin samasta asiasta yhteyttä.

Tää kiusaaja oli härnänny,potkinu reppua..Ehkä jonku silmiin pientä,mutta jos lapsi kokee sen kiusaamiseksi niin se pitää ottaa vakavasti. Esikoisen ope mulle kummallaki kertaa sano,että hyvä kun soitit ja kerroit,niin he siellä koulussa voivat puuttua asiaan.

 

Nytten sitten onneksi on esikoinen saanu matkustaa taksissa rauhassa. Kun tuossa koulussaan alotti,sano opettaja että heti ottakaa yhteyttä jos ilmenee kiusaamista.Niin koulussa otetaan asia puheeksi ja sille kiusaamiselle pistetään samantien stoppi.

Kovasti jaksamista ja toivottavasti kiusaaminen loppuu pian ja teidän lapsi alkaa pitämään siitä koulun käynnistä.

 

Sori jos toistan itseäni,tässä kiireessä ohi mennen tulin naputteleen vastauksen.

16.2.2012
vaahtokarkki06
vaahtokarkki06

mie sain viimeksi tänäänitkuisen puhelun tytöltä joka läksi koulusta kesken päivän  turvan räävinnän vuoksi.  kyseessä sama pojankloppi  joka kiusannut likkoja jo ala-asteella, ja nyt amiksessa jo kaksi vuotta vaikka siihen  on  puututtu  alusta  saakka.

tänään mie sitten jätin työpäivän kesken ja ajoin 50km koululle läksyttämään henkilökohtaisesti tätä kloppia, ja jätin koululle ukaasit että asia viedään eteenpäin ellei homma lopu HETI. jälkeenpäin mietin että käsittelinkö  kloppia liian rajuin puhein, mutta toivon mukaan  kiusaaminen vihdoin  loppuu.

tapauksessasi,jossa kiusaaja on sen verta pieni ettei vastaava oikein  toimisi, niinneuvon viemään asiaa eteenpäin.  ei opettajat  VOI olla puuttumatta!

16.2.2012
Blanco
Blanco

Mistä näitä vanhoollisia koululaitoksia oikein löytyy :(

minä sinun mansikka marja menisin tuonne eskariin päiväksi tai kahdeksi vähän seuraileen tilannetta kerran nuo opettajat on niin puusilmiä.

16.2.2012
Boco
Boco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...