uskonnot -talossa talon tavalla?

Mä tiedän että tästä tulee sota, mutta sohasempa kuitenkin... Mistähän alottas, noh, mehän asutaan täällä maalla, jossa aika paljon asuu lestadiolaisia. Noh, tänään neidille tuli tossa luokkakaveri kylään, jonka tiedän olevan lestadiolainen. Tytöt tuolla leikkii meidän neidin huoneessa ja mulla täällä keittiössä läppärillä musiikkia soimassa. Meidän neiti kurvas äsken sammuttamaan sen musiikin kun tämä koulukaverinsa ei halua eikä voi kuulla tuollaista musiikkia. Siis mä jäin vain suuauki tuijottamaan... Joo siis kyllä minä voin olla ilman musiikkiakin täällä tän parin tunnin ajan, mutta jotenkin mulla kyllä kiehahti että talossa talon tavalla. Jos ei meidän elämäntyyli passaa niin ei tarvi sitten passata. Anteeks, mutta mua vaan riepoo tällainen. Tiedän että esim. tytön luokalla on välillä ihan kinkkisiä tilanteita juuri tämän takia että luokan tytöistä reilusti alle puolet eli 3kpl on ei lestadiolaisista perheistä ja se tuottaa välillä ongelmaa koulussa. Että voi olla dominoivaa voimaa... Phuuhhh...

16.2.2012
iputin
iputin

Mie annan automaattisesti kaikille ulkomaalaisille asiakkaille aina kuitin just sen takia ettei sit tarvii jälkikäteen mitään selvitellä. Typerää kuskilta kieltäytyy antaa kuittia, paitsi tietysti jos ei mittarin käyttö oo menny ihan niiku pitäs.... Ittesä vaa asettaa ikävään asemaan!

17.2.2012
huopis
huopis

Nii juu unohtus paasauksen lomassa sanoa et onneks sait ipu selvitettyä tilanteen ja hyvä etä tytön vanhemmatki otti sen tosissaan eikä vaan kohautellut olkia. Ja toivottavasti naapurin tyttöoppis sen verran ettei tee sitä enää toiste.

17.2.2012
Mummy83
Mummy83

loppu hyvin, toivottavasti kaikki hyvin....

Naapurin tyttö kävi tänään isänsä kanssa meidän ovella pyytämässä neiti iputtimelta anteeksi. Eli kotona on asiasta juteltu, joka on mun mielestä tosi hyvä. Ja oli kuulemma koulupäiväkin menny hyvin, oli tytöt leikkineet jo koulussa yhdessä sulassa sovussa.

Niinhän se taitaa olla niinkuin naapurin äidin kans puhuttiin että pojat on siinä erilaisia että kun tappelevat, tappelevat fyysisesti ja kerran ja thats it. Tytöt on sellasia seläntakana säkättäjiä ja selkäänpuukottajia ja pitkävihaisia pidemmän aikaa.

mutta meillä ollaan paremmalla mielellä, toivottavasti naapurissakin :)

17.2.2012
iputin
iputin

Huopis, mä olen osittain samaa mieltä sun kanssa, koko rasismi keskustelu on karannut aikaa sitten jo järkeviltä raiteilta. Mun mielestä on valitettavaa, ettei enää voi mielipidettään sanoa tulematta leimatuksi rasistiksi, ja eniten mus ärsyttää ihmiset jotka hokee, että en oo rasisti mutta... ja sit tokaisee jonkun rasistisen kommentin. Ja ne yleistykset että kaikki ulkomaalaiset tekee sitä ja tätä.. samalla tavalla kuin tuokin että valtaväestöä kohdellaan nyt rasistisesti.

Mulla on nyt pari esimerkkiä siitä, mitä on rasismi: oltiin kolaritilanteesza jossa meillä ei ollut osaa eikä arpaa, mutta toinen kuljettaja syyttis meitä siitä kolarista. Poliisit tuli paikalle ja jututti tuota toista kuskia ensin ja tuli sitten meidän luo. Ensimmäinen asia mitä poliisi totesimun miehelle on "this is finland" ja sen jälkeen kysy multa puhunko mä suomea. Sen jälkeen kun mies yritti kysyä jotain poliisilta, tämä uhkaili "jos toi ei pidä turpaansa kiinniniin se on maijassa jäähtymässä tai viedään putkaan asti" tätä se hoki kokoajan ja oliniin aggressiivinen, että jopa mä pelkäsin sitä poliisia. Ei täysin mun uskon siihen, että poliisi on luotettava ja puolueeton taho.
Silti, kun tän toisen osapuolen kavereita kurvas paikalle ja selittis koko ajan ku tekivät maijassa papereita, niin heille ei sanottu mitään, vaikka eivät edes olleet paikalla ku onnettomuus sattu. Mun miehelle sit taas että ku sä et kerran ajanu sitä autoa niin turpa kiinni, sulla oo mitään sanottavaa eikä aihetta kysyä mitään.

Toinen oli taksikuski, joka kieltäyty antamasta kuittia matkasta. Kun mies vaati sitä, tämä nainen heitti rasistisia kommentteja ja kieltäytys rahastamasta kokonaan ku miessano soittavansa sen työnantajalle. Loppujen lopuks poliisit tulipaikalle ja hyssytteli et se on vaan väärinkäsitystä. miehellä oli suomenkielinen kaveri seurassa ja tämä sanoi että paskat se mitään väärinkäsitystä on. Kun tajusivst että siellä on suomalainen mukana eikä voikaan viitata väärinkäsitykseen, niin seuraava kommentti oli että te ootte niin kännissä ettette tajua tilannetta. No, mies sailopulta kuittinsa, kun ei antanu periksi ja teki työnantajalle valituksen, joskin tuskin se mitään hyödytti.

Pointtina siis et nämä on tämmöisiä jokapäiväisiä tilanteita, mitä ulkomaalaiset kohtaa. Soitat lääkäriä, niin ei oo aikoja, mene päivystykseen illalla, sit ku mä soitan perään, niin löytyy parin tunnin päästä. Plus kaikki äänetön, pitkään tuijotus, kadun puolen vaihto, kauemmaksi siirtyminen jne. Ei se kovin kivalta tunnu.

Ja se, että jos me ollaan tarpeeks sivistyneitä ottamaan muiden tapoja huomioon matkaillessa, niin eikö se ole vaan hyvä asia. Ja sit vielä se pointti, että meidän ei oo yhtään mikäön pakkolähteä muualle, jos ei huvita. Toisilla pakolaisilla ei oo valinnan varaa. Onniitä sosiaalipummejakin, yhtälailla niitä töitä tekeviäkin, joten ei todellakaan pitäisi tuomita sitä vastaantulevaa ulkomalaista sosiaalipummiksi heti tai jos sillä on hienot vaunut, niin olettaa että ne on sossusta saatu. koskaSuomessa on PALJON töitätekeviä ulkomaalaisia ja paljon niitä, jotka haluaisi tehdä, mutta eivät enakkoasenteide takia saa siihen edes mahdollisuutta. :( enkä mä kyllä niitä ulkomaalaisia siitä syytä, jos saavat sossusta tuliterät vaunut, jos itse sais vastaavassa tilanteessa valita niin kyl mä ne uudet ottaisin ennemminku vanhat. Vika on ennemminkin systeemissä joka myöntää toisille hakijoille eri asioita kuin toisille. Ei siis niissä hakijoissa.

Se tässä rasismikeskustelussa mua harmittaa eniten. Ettei voi antaa kritiikkiä ilman että tulee leimatuksi tai tuoda positiivisia näkökulmia esiin ilman että tulee leimatuksi hyysääjäksi. Itse en tunnusta olevani kumpaakaan. Mun mielestä jokaisella Suomesssa asuvalla tulisi olla samat perusteet saada tukea, samat mahdollisuudet saada töitä. Kohdeltais ihmisiä yksilöinä eikä ihmisryhminä. Ja se, että syytetään niitä ulkomaalaisia siitä, että niitä hyysäillään, kun se on kuitenki suomalaiset tahot, jotka ne päätökset loppuviimeks tekee! Sit yks harmituksen aihe on myös se, etä yleisin toitotus on, että ulkomaalaiset on tervetulleit, jos tulevat töihin. Silti pelkän ihonvärin perusteella leimataan sosiaalipummiksi kadulla, ajattelematta että ehkä toi on just yks niistä töihin tulleista ja sillonhan sen pitäis olla ihan ok tyyppi.

Tulipas puolustuspuheenvuoro, mut pisti ärsyttään se, että rasisismia pidetään pienenä pahana tai, oikeammin niin päin että meitä suomalaisia kohdellaan rasistisesti kun se todellakaan ei ole totta. Ja meidän perhe sentään on kokenut erittäinvähän rasismia verrattuna joihinkin tuttavaperheisiin, joissa esim molemmat osapuolet on ulkomaalaisia.

17.2.2012
Mummy83
Mummy83

voi ipu, saatas todellakin  hulinat aikasiks :D

Tuota miekää en ymmärrä että miks sauomalaisten tarviis luopua vanhoista perinteistä muitten takia! Siis en miekää uskoo mihinkään jumalaan, mutta tykkään silti suvivirrestä ihan jo sen perinteen takia, siitä kuinka se kuuluu kevääseen :)

 

Ja ipu, hyvä että menit selvittämään asiaa sen toisen tytön äitin kanssa, tuommoseen on tosi hyvä puuttua! Ihan suututtaa tuon siun lapsen puolesta... mur.

17.2.2012
riu
riu

Ja vielä lisään ku oli tuota kiusaus keskusteluu... Mieki olin etenki nuorena melko tempperamenttinen ja minuu kiusattiin koko yläaste, mut aina se käänty miun viaks koska älähin takasi... Lopulta en reagoinu mitenkää, säästy ongelmilta ku ei ees yrittäny "puollustautuu"...

17.2.2012
huopis
huopis

Minuuki ärsyttää suunnattomasti, et meijän pitää täällä hyysätä niitä "erilaisia" ja kunnioittaa niitten tapoja ja blaablaablaa, ja ku myö mennään jonnekki ulkomaille ni sielläki meijän pitää käyttäytyy niitten mielestä soveliaasti ja kunnioittaa... Miks sit meijän tapoja ja arvoja ei tarvii kunnioittaa, miks Suomessa ulkomaalaisten ei tarvii käyttäytyy niiku myö on totuttu?? Ja täällä ei voi tuomita ulkomaalaisia rikoksista, tai sanoo niille mitään vastaan ku se tietenki on rasistista jne. Multa yläasteella mustalaisjätkät tonki ruokailun aikana miun repun ja varasti tavaroita. Tiesin et oli ne, koska yks reilu mulle kerto nähneensä, vaikka tieski saavasa niitten vihat päälleen. Mulla sit palo pinna ja räjähin niille käytävässä ku ne tuli virnuilemaan naaman eteen. Ja mie jouvuin rehtorin puhutteluun! Miut meinattiin erottaa koulusta! Mie olin rasisti! Yritin selittää mitä oli tapahtunu ja rehtori oli sitä mieltä et kaikki oli miun vika eikä niitä jätkiä voi rangaista ku se on rasistista! Huusinpa sit rehtorille et mitä helvettii se sit on minuu kohtaan jos multa saa varastaa ilman seurauksia ja jos mie oisin joltain muulta varastanu ni siitä ois ilmotettu poliisilleki! Kyllä kiukutti...ja pojat ei sit saanu mitään rangaistusta, niitä ei ees vaadittu palauttamaan miun tavaroita! Mie oon edelleenki sitä mieltä et toi rasismin vastasuus on kääntyny Suomessa ihan päälailleen, nykysin toimitaan rasistisesti valtaväestöä kohtaan.... Meni vissii pikkuse aiheen vierestä, sori!

17.2.2012
huopis
huopis

heh, mustikka... itseasiassa mä sammutin telkkarin sillon kun tää tyttö tuli. Jotenkin ajattelin sen olevan se pahempi kuin että jos mä kuuntelen läppäriltä musiikkia :D

17.2.2012
iputin
iputin

no mä en välittäis ehkä tuosta, mutta jos tv pitäis sammuttaa niin siitä keskustelisin :D mun alaasteella oli yli 1/3 lestaatialaisia, ja meidän yksi luokan ope oli lestaatialainen mikä opetti mm. musiikkia :D eli tunnit oli teoreettisia ja laulettiin musiikki oppikirjan lauluja. pari kertaa saatiin pitää levyraati jonka piti oppilaat ja silloin lestaatialaiset meni toiseen luokkaan tekemään sen open kanssa muita tehtäviä :D

17.2.2012
mustikka88
mustikka88

nonnih, naapurista palattu...

siellä oli vähän säikähtänyt äiti ovella. Oli tämä äiti eilen kysynytkin omalta tytöltään että mites meidän neiti oli lähteny niin pian kotiin. Oli saanu vastauksen että oli tullu riitaa, mutta kaikki on sovittu ja hyvin. Vähän oli äiti järkyttynyt kun kerroin meidän neidin version. Sanoinkin että neiti oli ihan luminen enkä ole koskaan nähny meidän neidin itkevän niin kovasti tollaisesta asiasta.

No, puhuttiin siinä sitten tämän äidin kanssa tästä aikaisemmasta kiusaamisasiasta, niin ovat tietoisia ja ovat käyneet opettajankin kanssa juttelemassa. Sanoin siinä sitten että miksi ei ole järjestetty sellaista että esimerkiksi minä, tämä äiti ja opettaja oltaisiin kolmistaan puhuttu tästä kiusaamisesta.

No mutta, toivottavasti asia tällä selviäisi...

17.2.2012
iputin
iputin

se ei vähennä sen kiusaamisen merkityst oli tyttö kuin tuliluontonen tahansa. se pitä terottaa myös opettajille! ite niinku ootta varmaan huomannu osa että oon kanssa yksi kipinäkalle ko sille päälle satun ja minuakin kiusattiin. ja opettajat syytti siitä minua koska olin semmonen hermoheikko... ei se ole lapsen vika että sitä kiusataan vaan KIUSAAJASSA on vikaa! nyt lompsistalomps sinne tytön äidille ja pistätte pisteen tommoselle  jutulle!

17.2.2012
imppuliina
imppuliina

mä tässä mietin että jos mä menisin nyt käymään siellä kun tytöt on koulussa. Saatais puhua sen äidin kans ihan ilman tyttöjä ja vois se äitikin jututtaa sit omaa tyttöään.

Mua vaan huolettaa että miten tänään koulussa menee. Terotin neidille oikein että jos vähääkään jotain kiusaamista ilmenee niin opettajalle pitää mennä sanomaan. Nimittäin vasta mulle tuli yks kouluavustaja sanomaan että neitiä oli kiusattu välitunnilla ja hän näki neidin ilmeestä että kiehuu ja tekis mieli itkeäkin, mutta puri vaan hammasta. Oli sit ottanu sivuun juttelemaan ja sitten vasta hetken päästä neiti kertonu että oli kiusattu ja paha mieli.

Tää on mun mielestä niin väärin kun joutuu kieltämään ja toppuuttelemaan puolustamasta itseensä kun koulussa tiedetään että tyttö on tuliluontoinen ja siitä vaan hallaa on tullut.

17.2.2012
iputin
iputin

No mä heitän tähän ketjuun nyt lisää aihetta... kun vähän liittyy tähän uskontojuttuun kun tossa aikaisemmin kirjotinkin että koululuokallakin koetaan jo vähän ongelmaksi tätä uskonnon mahtia. Kuulemma on peri erittäin voimakasta tyttöä tästä ko. uskonnosta jotka päättävät kenen kanssa leikitään ja vuorotellen sysätään yksi joukosta pois ja häntä jopa kiusataan. Ja tästä ihan koulun henkilökunta puhuu että on ongelma.

Noh, meidän naapurissa asuu yksi tytön luokkakaveri, tätä ko. uskontoa. Viime syksynä alko ilmetä kiusaamista meidän neitiä kohtaan ja tästä opettajankin kanssa oli jo puhetta. Minä olin jo pari kertaa ovenkarmit niskassa menossa naapuriin, mutta ajattelin ajan näyttää. Meillä kun neiti on sitten yhtä pahansisuinen kuin äitinsäkin ja puolustaa itseänsä kovastikin, tuntu saavan siitä koulussa hallaa opettajien puolelta.

Noh, tämän vuoden puolella tytöt sitten ystävystyivät, ja minä sekä herra iputin pitkin hampain ystävyys hyväksyttiin ajatellen että kiusaaminen loppuu. Minä oon pari kertaa tämän naapurin tytön päästänyt meille leikkimään ja ihan hyvin on menny. Nyt viimeisellä kerralla jouduin puuttumaan kun näin tytön yrittävän salaa ottaa koruja itselleen.

No sitten siihen eiliseen... meidän neiti ja tämä kaverinsa oli tuossa ulkona leikkimässä. Neiti iputin tuli multa kysymään että saako mennä tuohon pyörätielle kun naapurin tyttö on koiran kanssa kävelyllä. Sanoin että tässä meidän lähellä saatte olla. varmistin että kaverilla on puhelin mukana koska isänsä on kohta tulossa hakemaan. Noh, jonkun ajan päästä meidän tyttö tulee kotiin, isä oli hakenut kaverin kotiin. Heti ovella huomasin että jotain on hätänä ja kun kysyin niin tyttö räjähti aivan hervottomaan itkuun. Tällä naapurin tytöllä oli ollu käymässä heidän luokkakaveri, myös tätä ko. uskontoa. Tytöt oli ensin leikkineet sovussa hetken, sitten oli alkanut haukkuminen ja kiusaaminen meidän neitiä kohtaan. Neiti iputin oli päättänyt lähteä kotiin niin tytöt olivat lähteneet seuraamaan, huudelleet ja heitelleet lunta päälle ja kaataneet hankeen ja viimeisenä heittäneet parilla isolla jäälohkareella tyttö selkään. Ja viimeiseksi huudettu perään että uskallakin kertoa äidillesi.

Siinä oli kuulkaa karmit heikoilla ruuveilla kiinni etten lähteny naapuriin. Me kun nyt ollaan yritetty omalle tytölle opettaa että itseensä pitää puolustaa, mutta tukalia tilanteita välttääkseen koulussa olisi parasta että lähtee tilanteesta pois, niinkuin nytkin oli tehnyt. Koko illan tyttö valitti selkää kipeäksi, mutta mitään näkyvää ei ollut.

Siis ihan oikeasti nyt mulla paloi pinna viimeisen kerran. Naapurin tytölle tuli automaattisesti porttikielto meille. Ja ihan varmasti puhutan kun näen. Mutta oonko mä ihan tyhmä jos käyn hänen äidin kanssa juttelemassa?

17.2.2012
iputin
iputin

hahaha ja minä muka hiillostun herkästi xD hahahahahaha onnellinen :D miunpa ei tarviikkaan enää vetää hernettä ko sie teit sen jo miun puolesta :D

17.2.2012
imppuliina
imppuliina

kyllä mua huvittaa tämä. Puhuin illalla sit oman tytön kans siitä että olin vähän ihmeissäni. Selitin tytölle tätä minun ajatustapaa talossa talon tavalla ja tyttökin ymmärsi sen ja sanoi että ei hän menisi kaverin kotona sanomaan mitä saa tehdä ja mitä ei. Tyttö tuumasi siinä että tämä kaveri oli ilmoittanut että heillä ei ole televisiota, tietokonetta ym. kotona. Oli kuulemma kovasti ihmetellyt miksi meidän tytöllä on omassa huoneessa radio, televisio ja läppäri. Tyttö oli sanonut vain että hänellä on, isi on halunnut ostaa.

Siis en edes ajatellut mitä musiikkia koneelta kuulu, mediaplayerin laitoin toistamaan kaikkea. Mutta hmm..sekin että enhän mä isosti sitä kuunnellut. Kuin isosti sitä musiikkia nyt kuunnellaan kun itse istuu koneella. Tytöt kuitenkin oli neidin huoneessa suljetun oven takana..

Mutta hyvin tytöillä meni ja kivaa tuntu olleen leikeissä.

17.2.2012
iputin
iputin

Hmm.. no mä oon kans sitä mieltä että erilaisuus on rikkaus ja me opitaan toisltamme asioita ja laajennetaan näkemyksiä juuri sitä kautta että tavataan ihmisiä, jotka ajattelee asioista eri tavalla.

MUTTA sitä en kyllä hyväksy, että joku toinen tulee sanomaan miten mun pitäsi olla ja mihin uskoa tai sanoo että mä en voi tehdä omasta puolestani jotain, koska se sotii hänen uskomuksiaan vastaan.

Sim tässä tilanteessa. Jos tulee kylään vieraita, niin otan kyllä huomioon erityisruokavaliot tai en kutsuis lestadiolaisperhettä seuraamaan matsia telkkarista tmv. Mutta sit taas toisaalta mun mielestä vieras ei nyt vaan voi olettaa, että kun hän astuu taloon, niin koko perheen on noudaettava hänen "sääntöjään". Niinku tässäkin tilanteessa mun mielestä ok, että ne tytöt ei siellä huoneessaan kuuntele radiota vaan keksivät muuta tekemistä, mutta ei kyllä mun mielstä mitäön oikeutta sania mitä äiti saa tehdä ja mitä ei.

Sama homma noissa maailman uskonnoissa. Mulle on se ja sama mihin kukin uskoo enkä ile käännyttämässä jokaista suomeen muuttavaa kristityksi. He voivat toteuttaa uskontoaan kuten haluavat ja suin heille paikankin siihen, mulla ei oo mitäön moskeijoita tmv. vastaan, kunhan keräävät ne rahat samalla tavalla kuin evlut kirkko kerää omansa. Ja muutenki tavoissa ja tottumuksissa ei mun mielestä tarvii luopua omasta kulttuuristaan vaan sen takia että muuttaa muualle, mut lakia täytyy silti noudattaa ja onhan se oma elämä paljon helpompaa jos hyväksyy ja sopeutuu edes niihin tärkeimpiin yhteiskunnallisiin seikkoihin :) rikastuttaa siinä samalla myös se maahanmuuttaja itseään kun omaksuu toisesta kulttuurista niitä hyviä juttuja.

Mutta en lähtis kyllä valtavirran tapoja muuttamaan sen takia, että vähemmistöt ei niitä hyväksy. Kukaan mitään henkisiä traumoja Suvivirren kuuntelusta saa. Tai siitä jos kuulee sanan Jumala. Sen ymmärrän jos ei uskonnon tunnilla halua olla, mutta ainakin mun kouluaikana oli jo elömänkatselmus tai joku semmoinen. ei niitä vaihtoehtoja loputtomiin tarvi olla.

Näin niinku vertauskuvainnollisesti: mun luo saa tulla rukoilemaan, mut jos mun lattiamatto ei kelpaa, niin ota oma mukaan. Ja jos haluaa herätä viideltä aamulla kumartamaan Mekkaa kohti, en estele, mut en kyllä edes kunnioituksesta nouse samaan aikaan ylös seuraamaan toimitusta ;)

16.2.2012
Mummy83
Mummy83

Kyllä mun mielestä juurikin niin et talossa talon tavoilla. Emäntä/isäntä voi kohteliaisuuttaan ottaa vieraat huomioon ruokavaliojutuissa kuten normaalitilanteissakin, yleensä tapana tarjota sellaista mitä vieraat voivat syödä. Mutta  kyllä muutoin saa kelvata se miten talossa ollaan.

Meillä ei olla "uskiksia" eikä me ruveta sanelemaan vieraisille mennessä et meille ei saa puhua sanallakaan jumalasta tai et uskonnolliset taulut pitää riisua pois seiniltä. Sehän olisi tosi tökeröä ja absurdia.

Joten jos sun kuuntelemasi musiikki on lestaadiolaisittain sanottuna saatanasta niin sulkekoon korvansa tai leikkiköön muualla.

16.2.2012
misukka
misukka

Suomessakin löytyy tätä, että omasta takaa eri uskontojen ja ryhmittymien on haasteellista toimia yhdessä ja rinnakkain.

 

Työmaailmassa päiväkodeissa ja kouluissa erityisesti isoissa kaupungeissa haasteellista muslimien huomioiminen, joka mennyt liiallisuuksiinkin. Päiväkodin joulujuhlassakaan ei lauleta mitään, mikä viittaa Jumalaan esimerkiksi.

Koulun puolella (iso koulu) asia ratkaistu niin, että ensin sanotaan, että nyt lauletaan Suvivirsi, ketkä eivät sitä halua laulaa poistuvat kyseisestä tilasta. Ja tämä on juhlan lopussa.

Mutta talossa talon tavalla uskonnon ja omien toimintatapojen suhteen myös.

16.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi riu, mehän saatas täällä hulinat aikaseksi yhdessä :D

16.2.2012
iputin
iputin

onneks ei asuta siellä, koska miulla palais niin käämit kaikkeen jeesuspropagandaan X) Todellakin jokainen omassa kodissa tavallaan... Ja aika jännä että niinkii nuori tyttö pysty eri huoneesta erottamaan että nyt soi vääränlainen musiikki? Vissiin muutaman kerran tolkutettu aiheesta?

16.2.2012
riu
riu

Joo boco, samoilla nurkilla hengaillaan :) Oikeestaan näin sysisyntisenä tää ei oo kauheen häävi paikka asua. Jotenkin kun menee johonkin koulun juhlaankin niin tuntee ittensä ulkopuoliseksi. Tai no näki sen vanhempainillassakin kun me tavalliset syntiset oltiin vähemmistönä, mutta onneks meitä oli pari aika tiukkasanaista äitiä paikalla.

16.2.2012
iputin
iputin

talossa talon tavalla. jos ei passaa niin jyvät erotetaan akanoista. ei se oikea ystävyys voi olla uskonnosta tai musiikista kiinni. eli sinuna oisin jatkanu musan soittoa ja jos tyttö ei voi sitä kuunnella niin on sen ongelma jos se on niin ahdasmielinen että menee yli ystävyyden.

ps: ollaanko me iputin kotoisin samoilta suunnilta? ollaan siis tässä kohtaa mis suomes eniten lestadioilaisia...

16.2.2012
Boco
Boco

arvaa ottiko herra iputin heti töihin vitsiksi sen meni vinkkarit ruttuun XD joo ei meillä vielä ole tyttö ihmetelly että miksi äidin ja isin huone ja vaatehuone on kiellettyjä kun leikkivät piilosta :D

Hitto meidän tohinapaketissa oli niin ihmeellisiä virtalähteitä että mulla meinas mennä kaupassa sormi suuhun kun valkkailin niitä :D

16.2.2012
iputin
iputin

mä olen kyllä kuullut että tän tytön äiti on aika...hmmm... tiukka ja tarkka. Mutta enpä olis uskonu tällaista. On meidän neidillä käyny kaks muutakin ko. uskontokunnnan kaveria eikä niitä ole häirinny. Jotenkin tuntuu että kyllä kai tämän kaverin äiti ihan varmasti tietää että meillä on tämä elo vähän erilaista, että miten sitten laskikaan lapsensa tähän synninpesään XD

16.2.2012
iputin
iputin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...