Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

kiinteiden aloitus

Huomenta, kuinka te ootte alottanu kiinteiden kokeilun? Minkäikäsille, millä ja miten? Meillä poitsu 3,5kk ja oon miettiny pitäskö alottaa kiinteät jo? Iltasin vedetään kyllä peruna-porkkanavelliä, muuten mennään korvikkeella. Velliäkun menee jo illassa 300ml, musta se kuulostaa paljolta, en sit tiiä...

16.2.2012
Satuliini1980
Satuliini1980

Siis onko toi ihan normi jauhoa?? Ja siitä sit velliä?? Täytyypä kokeilla, tommosta en oo kuullukkaan. Eilen alotettiin perunan syönti ja poitsu vähän ihmeissään :) porkkanaa ja kurkkua on saanu jo "järsiä" mutta nyt sai ihan pottua ja jos loppuviikosta sekottas perään vähän porkkanaakin, vois ainakin maistua paremmalle!

21.2.2012
Satuliini1980
Satuliini1980

entäs mitä puuroja ootte antanu? ku oon kuullu että osa ois antanu puuroakin jo pienille, mut neuvolassa sanoivat ettei vatsa kestäisi?? oon tämmönen "aamu- ja iltapuuro syödään äiti" :)

17.2.2012
Satuliini1980
Satuliini1980

meillä annettiin neuvolassa neuvoksi että kun alottaa maistelemaan niin 3-4 päivää samaa makua ja sitten uusi maku tai lisätä siihen vanhaan makuun.

ja ite ainakin oon antanut aika suuria maistiaisia ihan alusta lähtien kun poju haluaa niin kyllä äiti antaa. ja meillä ei oo mistään tullut mitään oireita.

ja nyt ollaan 5.5 kk ja hyvin menee bataatti, peruna, kukkakaali, porkkana, kana, kesäkurpitsa, naudanliha ja marja (vadelma ja mustikka)- ja hedelmäsoseet (mango, päärynä, persikka, banaani). ja puuroa tietenkin aamuisin ja iltaisin velli.enemmänkin olisi varmaan makuja pojulla mutta ite aina jämähän johki ruokaan kun poju tykkää niin äiti mielellään syöttää sit muutaman päivän sitä samaa.

maamonen, meilläkin syödään vaihtelevasti 2 - 4 purkkia päivässä. ja meillä syyskuun vaavi :) tosin 4 kk iässä loppui multa maito joten ollaan aika "vauhdilla" menty kiinteissä ettei tarttis niin kamalasti läträtä korvikkeella kun sitä meni niin paljon :)

16.2.2012
mammae11
mammae11

Kiitokset kaikille vastauksista :)

16.2.2012
Satuliini1980
Satuliini1980

Meillon kans pullomuksu ja meillä alotettiin näin:

3kk maissivelli iltaan (200ml), viikkoo vajaa 4kk peruna kokeiluun, siitä sit viikon välein uutta kasvista (maissi, kesäkurpitsa, bataatti, päärynä, porkkana, kaura [aamupuurona]) ja tästä sitte alettiin ns. normaali ruokailurytmi (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala ja välipalat jonnekki väliin. Ja uutta sapuskaa maistellaan nykyään joka kolmas päivä, nyt alkaa vaan maisteltavat loppumaan kun on menty aika laaja skaala läpitte (ukko 6,5kk).

Jos saisin aloittaa uudelleen, aloittaisin bataatilla tai maisilla, on vähä makeempia, mut silti kasvista. Peruna kun yökötti heti alkuunsa, eikä se vieläkään kuulu jätkän ruokavalioon.

16.2.2012
RJ89
RJ89
2 years, 5-month-old toddler

Meillä aloteltiin esikon kanssa 4,5kk iässä kasvossoseilla.

Ja tämä kakkonen sai ensikosketuksensa soseisiin viikkoa vaille 4kk iässä kun vaikutti nälkäiseltä. Tämän kanssa aloittelin porkkanalla ja jatkoin bataatilla. Esikko oli ihan purkkiruokavauva eli sieltä niitä 4kk soseita antelin. Kakkosen kasvis ja lihasoseet oon tehny ite. Peruna tuli melko myöhään kuvioihin, kaikki kaalitkin sotkin bataattiin. En uskaltanut kesällä antaa uusia pottuja vauvalle ni meni perunan maistelu jonnekin syyskuun loppuun

16.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Nonii, seuraava neuvola onki just 3 kk ikäsenä niin eiköhän nuo tiedä kertoa asiasta. :-)

16.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

Kertooko ne tarkemmin tästä asiasta neuvolasssa? :D Tässä ekakertalainen taas ihmettelee asiaa.  :D Kun tuo mun vauva synty vähän aiemmin ja oli vähän pienempi, niin lastenlääkäri sano lähtiissä, että pitää "vähän aiemmin", eli 3-4 kk iässä alottaa kiinteet, niin.. öö. Ihan pihalla, tässäkin asiassa. :D

16.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

Meillä on aloitettu kummallakin perunalla, eri ikäisinä tosin, esikoinen 4 kk, toinen lapsi noin 5,5 kk.

Ei tullut allergiaoireita kummallekaan tuosta perunasta.

Kannattaa odottaa 4 kk:n ikään, ja aloittaa tylsemmän makuisilla eli kasviksilla, ettei hedelmät vie sitä nälkää, ja kun niihin on tottunut, ei kasvikset mene niin helposti.

16.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu ei mitään, kyllä on  korvikevauva kyseessä. Lopetin imetyksen ku otto n.2,5kk maidon tulo väheni reilusti ja otto rupes siitä vaan oksentamaan :(

16.2.2012
Satuliini1980
Satuliini1980
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...