Naisen paikka keittiössä..?

On vanha sanonta mut tuli mieleen kun katon sivusilmällä top chefiä että eikös kaikkia "parhaat" kokit oo miehiä? :) Siis tuossakin pelkkiä miehiä jäljellä. Mun miehen työkaverit on kaikki miehiä ja yhtäkiiseltään mietittynä miehen kaverit on kaikki miespuoliset kokkeja ja naispuoliset tarjoilijoita jos ovat ravintola-alalla. Suomessa ne arvostetuimmat on miehiä: Välimäki, Wahlman, Graham, sit se yks jonka nimeä en millään saa päähän. Ja ainoa naiskokkijoka tulee mieleen on Sikke Sumari. Ulkomaisista Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Tom Collicchio jne . Kaikki miehiä. Ainoat naispuoliset ulkomaalaiset kokit jotka tulee edes mieleen on Rachael Ray ja Julia Child. :) Ja itse asiassa jos tarkastelee historiaa niin miehiä ne huippukokit oli jo joskus 1700 luvullakin :) mistäköhän se sitten johtuu että sanotaan et naisen paikka on keittiössä kun miehet siinä tuntuu olevan parempia? ;) Nii ja tälleen pikkuisen sivuhuomiona että meillä mies tosiaan tekee ruokaa, mut niin on lapsuuden kodissakin isä ollut se, joka on tehnyt parempaa ruokaa ku mutsi. :) meidän mutsi ei todellakaan ole niitä äitejä, jotka jakaa viisautta ja taitoja seuraavalle sukupolvelle vaan systeri on itseoppinut ja todella hyvä kokki ja mä.. noh, mä kunnostaudun enempi leipomisessa vaikka viime aikoina on löytynyt pieni intohimo kokkaamisen opetteluun :)

15.2.2012
Mummy83
Mummy83

+ Omasta mielestäni mies keittiössä on mitä seksikkäin näky. ;

16.2.2012
RJ89
RJ89

Siis tää on niin totta ! Ite opiskelen kokiksi ja toi luokka millä olisin jos en mammalomailisi niin on yks poitsu, tai no, neljän lapsen isä ja ikää melkein 30v. Enivei, kyllä se on se joka eniten kyselee ja ottaa asioista selvää ja kokeilee yms. Veikkaan siis että naisten (myös itseni) suurin vihollinen olen minä itse koska USKON osaavani kaiken ihan vaan sen takia että olen nainen ja minut on "luotu" olemaan keittiössä. Ei siis tartte ottaa selvää ja olla kiinnostunut kaikesta siihen liittyvistä asioista, koska ne "on tuola alitajunnassa valmiiksi", veressä.

Oma isäni tekee myös aivan taivaallista ruokaa, nykyään oli juhla mikä tahansa niin iskä se on joka kokkaa, eikä tämän vaimo. Myös pikkuveljeni joka ei todellakaan kuulu keittiöön, tekee aivan käsittämättömän hyvää ruokaa ilman minkään sortin ohjeita. Ja oma ukko kun kokkaa (sais kokata useemmin) niin ruoka on myöskin aivan todella hyvää, ja kyseessä on sähköasentajan hommia 7 vuotta tehnyt mies.. Eli siis toinen päätelmä on se että naiset ei ehkä usko sittenkään niihin omiin taitoihinsa tarpeeksi ja sooloile niin hyvin ja uskottavasti kun miehet?

Kunpa joskus ite pääsiskin edes lähelle sitä mitä Sikke Sumari on !

16.2.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...