Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Pulauttelusta

Heippa! Tässä mietin onkohan muilla vastaavaa "ongelmaa", eli meillä tämä 3,5kk ikäinen poitsu joka on jo ihan syntymästään asti pulautellu aika paljon, ei mitenkään kaaressa tai tms mutta kuitenkin, jatkaa tätä pulauttelua edelleen vaikka kiinteät on aloitettu, siis pulauttelee sitä sosetta. tänäänkin esimerkiksi syötiin hedelmäsosetta tuossa ennen viittä ja sitä ennen juotiin maitoa ennen neljää vähän niin nyt pari tuntia jälkeenpäin syömisestä alko pulautella sitä sosetta.. mietin vain että onko tuo nyt ihan normaalia? voiko se olla että se "läppä" ois edelleen niin heikko ettei pidä edes kiinteetä sisällä? onko kenenkään vauvoilla vastaavaa ja miten sitä vois yritää hillitä?  

15.2.2012
maijuska85
maijuska85

niin joo päivi24 meillä on ollut sängynpääty alusta asti vähän koholla ja se tuntuu kyllä olevan avuksi kun ei puklaa yöllä ollenkaan eikä kitise sitä että nousis yöllä mitään kurkkuun. aina on saanut helposti nukkumaan, ei ole se makuulleen meno mitenkään pojan vointia huonontanu.. ehkäpä minä nyt kokeilen vähentää vaan niitä ruoka-annoksia taas, kun olen niitä lisännyt kun poika haluaa lisää mut ehkä sit syö kuitenkin yli tarpeen.. huhhuh on tää kyllä yhtä arpomista koko homma ;)

 

25.2.2012
maijuska85
maijuska85

kyllä mie kävin läpi niitä päiviä et mikä niissä eros muista siis syönneissä mutta aivan samallalailla mentiin. samoja ruokia kuin aikasemminkin, kun kiinteät alotettiin niin sen jälkeen ollaan vaan syöty peruna-porkkanaa, maissia, kasviksia ja joitain hedelmäsoseita. niistä ei ole mun mielestä tullut mitään pojalle. Ainut mikä vois sitten olla niin maito. NAN1 ollaan laitokselta asti syöty, jotenki tuntuu et jos olis maitoallergia niin olis kai ne oireet sitten paljon pahempia? väliin vaan sattuu parempia päiviä, ettei juurikaan puklaa... oon miettiny syötänkö liikaa tai liian tiheään tai jotain, kun on tosiaan esikko kyseessä niin tuntuu että teenkö minä nyt tässä syöttöhommassa jotain väärin :/ pitäs tulla käyttöohjeet nuitten vauvojen matkassa niin olis helpompaa ;D

Vois kai sitä käydä yksityisellä tutkituttaan kun kuitenkin mulla pelottaa tosiaan jos tuo puklailu jotenkin vaurioittaa sitä ruokatorvea :(

25.2.2012
maijuska85
maijuska85

Joo kyllä se kuulostaa olevan melko yksilöllistä tämäkin. Otin puheeksi neuvolassa ja lääkärillä kun sattui nyt olemaan niin sanoivat vain että on se läppä niin kehittymätön vielä että sen takia pulauttelee.. onhan se ikävä vaiva sinänsä juuri kun vaatetta menee ja kylässäkin saa olla niin varovainen ettei kovin sotketa..

Tässä oli jo pari päivää ettei poika juurikaan pulauttanut kuin röyhtäyttämisen yhteydessä, ehdin jo huokasta et nyt se helpottaa ja pojukin oli huomattavasti tyytyväisempi kun ei koko aikaa pullautellu mutta niin se taas alko :( mutta näillä mennään sitten, kasvuun ei todellakaan ollu mitenkään vaikuttanut kun nyt 4kk neuvola ja painoa oli jo kivat 7,8kg ja pituutta 67,5cm.

Mutta pitää toivoa että tämä tästä kohta alkas helpottaan :)

 

22.2.2012
maijuska85
maijuska85

Jonnale: no kuulostaa kyllä melko hurjalta tuo teidän tapaus, ei meillä nyt onneksi noin paha ole. Ei tuo poika yöllä heräile huutamaan ollenkaan. niitä happoja mieki mietin et onkohan ne kerinny vaurioittaa sitä ruokatorvee ku ainakin noin kuukausi sitten näytti tekevän jotenki kipeetä se pulauttelu ku poika itkun kans väänsi, mutta nyt se on helpottanu, ei itke lainkaan, eikä muutenkaan näytä häirittevän.

No joka tapauksessa nyt eilen sitten kokeilin vähentää noita ruokamääriä, et annoin ensin maitoo sen 150ml ja sen jälkeen kasvis sosetta noin puolet vähemmän kuin ennen niin ei muuten puklaillu.. et olenkohan antanu pojan syyä vähän liikaa, kun tosiaan annan yleensä ensin maidon ja kiinteetä sit sen verran ku poika jaksaa syyä... ei jääny kyllä nälkäänsä huutamaan vaikka vähemmän ruokaa annoin.. pitää nyt tännäänkin tehhä samanlailla ja kattoo mille se alkaa :)

no pitää kuiten kysyä neukulta että onko syytä tutkia, ku ei tämä nyt niin pahalta kuulostakaan ku luin tuon Jonnalen jutun..

17.2.2012
maijuska85
maijuska85

meillä esikoinen pulautteli reippaasti vuoden ikään asti vaikkei mitää refluksia ollukkaan. semmonen 3 harsoa meni reippaasti päivässä ja parit vaatteet mutta tää toinen ei puklaile ollenkaan :)

16.2.2012
mustikka88
mustikka88
3 years, 11-month-old toddler

Lisään vielä omaani että että, meillä syödään 1,5-2h välein.. 6 jääpalakuutiota ja 170ml maitoa. Ja jätkällä on ihan oikeesti nälkä joka kerta. Jos tulee pidempi paussi niin sit hotkitaan ja yskitään ku menee henkeen ja sit oksennetaan. Mieluummin siis pidän ruokavälin max. 2h. :)

16.2.2012
RJ89
RJ89
2 years, 5-month-old toddler

Refluksi tuntuu olevan hirmu huonosti tunnettu ja ettei sitä oteta tosissaan ennen ku lapsi alkaa olla vuosikas tai yli ja vieläki puklailee.

Kysäse neukkulasta et voisitteko alottaa Gavisconin. Ja jos se yhtään helpottaa ni siitä saisi jo lisäpontta tutkimuksille.

16.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

NO kyllä minä taidan ehottomasti ottaa kunnolla puheeksi tuon homman neuvolassa, tuo yskähommakin kuulostaa tutulta paitti ei sitä välttämättä juuri iltaisin tee vaan pitkin päivää yskiskelee ja olen miettinytkin että varmaan johtuu siitä että sitä maitoa nousee sinne kurkkuun ja vetasee sitä vähän henkeen.

Missään vaiheessa meillä ei tuo poika ole kaaressa puklaillu vaan sillain "ryöpsähtää" aina rinnuksille, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Olishan se kiva kun tuohon sais jotain hepotusta toiselle ja kun ei mikään pystyssäkään pitäminen syönnin jälkeen juurikaan auta tai sitterissä pitäminen vähän pystymmässä, välillä on vaan päiviä ettei puklaa juuri ollenkaan ja taas toisena päivänä tuntuu et onkohan sinne masuun jääny vähääkään ruokaa...

Ja jännä homma et kaikki tuntuu sanovan sen olevan täysin normaalia tuo ikäiselle että jotku vauvat vaan pulauttelee enemmän ku ei ole vielä täysin kehittyny nuo ruuansulatusjutskat ja läpät ym ym... mutta en sitten tiiä, itestä ainakin tuntuu ettei ihan normaalia olis...

16.2.2012
maijuska85
maijuska85

Vaatisin neuvolassa lisätutkimuksia, jos ei perusterveydenhuollossa asia selviä, niin erikoissairaanhoitoon.

16.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

huomenta! kiitos kommenteista :) vähän rauhottaa tieto siitä että muillakin on ollut/on samaa muttei silti ole mtn vakavaa :)

Pikkumamma25 mainittit ruokailuvälien pidentyneen niin tuli mieleen et mie kyllä saatan sitten tuputaa sitä ruokaa liian pian kun se kolme tuntia on meillä ollut se väli yleensä mut jos nyt oiski niin ettei se nälkä olekkaan vielä sillon...

meillä ei neuvolassa ole aikasemmin asiaan kiinnitetty mitään huomiota vaikka olen siitä maininnut.. pitää nyt ensviikolla kysellä sielä tarkemmin..

memmu kyllähän meilläkin olis matot ja soffat melekosessa kunnossa jos ei aina olis joku pyyhe tai riepu suojana :D en varmaan ole ikinä laskenu tuota pojua mihinkään ilman jonku sortin suojaa ku aina pulauttelee :)

16.2.2012
maijuska85
maijuska85

Meillä tuo nötterö pulautteli kans vauvana oikeestaan koko ajan..kesken syönnin, syönnin jälkeen ja vielä muutama tunti senki jälkeen! ei kuulema lääkärin mielestä ollu refluksia ku paino nousi hyvin eikä ollu ikinä syömisen kans mitään onkelmaa (toistaitonen tunari se lääkäri, sanon mä!!!!)..

oisko jäpi ollu pikkasta vajaan vuojen ku loppu se pulauttelu..ja ihan normaali kaverihan tuo on..=)

voihan sitä kokeilla antaa disflatyliä, joskos se auttas..

ja voin muuten kertoo, ku meillä oli silon olkkarissa aika vaalee räsymatto, että se oli aika eksoottisen näkönen ku siihen päästeltiin vähä kuningatar- ja porkkana sose pukluja..;)

15.2.2012
memmu
memmu

Meillä on jätkä reilu 6kk ja on toi ongelma edelleen, soseita syöty 3kk asti. Onhan toi rauhottunut huomattavasti siitä mitä se joskus oli, mutta silti. Ollaan käyty asian tiimoilta ihan allergiapolilla asti, mutta enää en edes kiinnitä siihen mitään huomiota.

Mutta suosittelisin ottamaan yhteyttä neuvolaan, ikinähän ei voi tietää. Meidät laitettiin kiireellisenä sinne allergiapolille kun puklaili/oksenteli tunti pari syönnin jälkeen.

15.2.2012
RJ89
RJ89
2 years, 5-month-old toddler

voiskohan se sitten olla se refluksi, kun se tässä juuri häiritteekin kun noin kauan syömisen jälkeen puklauttaa, vaikka eipä se tuota poikaa hirveesti näytä häirittevän mutta itellä harmittaa vierestä kattoa ku ei ruoka sisällä pysy :( kasvuun se ei kyllä ole mitenkään vaikuttanut, paino nousee tosi hyvin ja pituutta tulee :)

Ehkäpä mie soittelen huomenna sitten sinne neuvolaan ja kysäsen mitä asian kanssa vois tehdä.

 

15.2.2012
maijuska85
maijuska85

Minä sinuna soittelisin neuvolaan jos tunteja syömisen jälkeen alkaa oksentaa ruokaa. Parin kaverin lapsia seuranneena nykyään tulee kovin herkästi mieleen refluksi.

Meillä tuo junnu hitusen oksenteli ruokaa mutta melko pian loppui. Sanotaan että ehkä parissa kolmessa viikossa

15.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...