Teititelläänkö sinua?

Heippa kaikille! Olisin utelias tietämään, kuinka teitä puhutellaan, kun asioitte vieraan myyjän kanssa vaikkapa kaupassa, bussissa, ravintolassa tms. Meikäläistä on viime aikoina teititelty todella paljon, ja se suututtaa aivan vietävästi!! Ajattelen, että teitittelijä pitää minua todella vanhan näköisenä!! Toki täytän 44 ensi syksynä, mutta silti!

14.2.2012
odottaja
odottaja

No ite kyllä en kelan tyyppejä teitittelis. Siinä tilanteessa mie oon asiakas ja näin ollen se tärkeempi/arvokkaampi. Tai näin miule on asia opetettu ja näin sen ymmärrän, et asiakas on se ketä teititellään, menipä iät kummin päin tahansa. Kuten esim. vakuutus asioissa ite tulen teititellyks, vaikka lähes poikkeuksetta ne vakuutus tyypit on vanhempia. Tätittely on ihan normaalia, vaikka se hassulta itestä tuntuiski. Jokainen vieras nainenhan on lapsille täti ja vieras mies setä. Joskus huomaa äideistäki, jotka lapsilleen puhuu toisista täteinä, et se ei niistä hirmu luontevalta tunnu jos se "täti" on suhteellisen nuori :)

16.2.2012
huopis
huopis

no minusta teitittely on vaan kohteliaisuus siinä missä muutkin tärkeät käytöstavat. eikä liity ikään mitenkään. minullekin teitittely kertoo sen että sinua pidetään ns. tärkeänä ja sinulle halutaan olla ystävällinen.

15.2.2012
mustikka88
mustikka88

Kiitokset vaan kaikille vastanneille tähän asti. Toivottavasti tulee vielä lisää vastauksia. Oli erityisen mielenkiintoista lukea, että jotkut korjaavat teitittelyn. Itse olen ajatellut, että korjaamiseni vain herättäisi hilpeyttä tai jopa halveksuntaa puhujassa. Esim. kaupan kassa tai kampaaja kyllä sinuttelisi mutta ajattelisi samalla "Kun et sä raukka tajua, kuinka vanhalta sä näytät, niin jonkun täytyy se sulle osoittaa!". Juuri lauantaina kampaaja, jonka arvioin olevan minua 5-10 vuotta vanhempi, teititteli.

15.2.2012
odottaja
odottaja

Onkoha tää sit eripuolilla maata jotenki eritavalla, koska kyllä täällä kaupoissaki asiakkaita teititellään...

14.2.2012
huopis
huopis

:) no enempi sillon jo on lapsen kans liikentees ja töissä työkaverit joskus, mut niile muistan aina korjata, että oon neiti-ihminen :)

14.2.2012
Mummy83
Mummy83

Ja lisään tohon vielä et se teitittely ei kerro yhtään minkä ikäsenä sinuu pietään! Ennemminki ehkä minkä "arvosena". Ja miule on ainaki iskostunu et asiakasta, jota ei ollenkaa tunne teititellään. Toki meijän työssä on myös tilanteita, joissa asiakkaan kanssa voi olla tosi rennosti, eikä sillon tuu teititeltyy, mut se riippuu niin paljo tilanteesta ja ihmisestä! Esim, jos mulla on asiakkaana vaikka lentäjä, juttelee ja käyttäytyy se miten rennosti tahansa, ni niin pitkään ku sillä on työvaatteet niskassa ni teitittelen. Sama ihminen vois "vapaa" aikana tulla asiakkaaks farkut ja t-paita päällä ja jutella ja käyttäytyy rennosti jolloin en välttämättä teitittele... Jos asiakas tuntuu vaivautuneelta teitittelystä, pyrin muodostamaan sanomani niin että sen teitittelyn voi jättää pois.

14.2.2012
huopis
huopis

Heh, ikää 24 ja teititellään välillä enemmän välillä vähemmän :) Kyllä itekki töissä teitittelen asiakkaita vähä tilanteesta riippuen niin vanhempia ku nuorempiaki... Kaikista hulluinta miusta on ku mie olin 17 ja eläinlääkäri ROUVITTELI! Teitittely vielä menee mut jos seitentoista kesästä, joka kaikkien mielestä on aina näyttäny vähintään 3 vuotta ikästään nuoremmalta rouvitellaan ni se tuntuu jo pikkusen hassulta :D

14.2.2012
huopis
huopis
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...