Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

värien oppiminen

milloin teillä on lapset oppineet tunnistamaan värejä? mulla oli jotenkin oletus, että varmaan kolmivuotiaana opitaan värit. mut meidän 1v9kk osaa jo tunnistaa värejä. ei nyt montaa, mutta muutamia. me ei olla vielä ennen tätä puhuttu väreistä mitään, mutta kun hän tykkää piirtää, niin kerran sanoin hälle minkä värisiä kynät ovat. aattelin tosin, ettei sillä ole niinkään merkitystä lapselle vaan saan itse käytettyä "laajempaa" sanavarastoa. se kun tuppaa kotiäitinä supistumaan:D

14.2.2012
äipsyli
äipsyli

Meillä on 2v ei osaa yhtäkään väriä muttei kyllä piirtelekään. Täytyis varmaan noita värisanoja alkaa ottaa puheeseen mukaan enemmän.

18.2.2012
alexsandra
alexsandra

Meidän kohta 2v hirveen innoissaan nimee värejä, mut useinmiten ihan päin honkia. :D Eli saattaa punasesta kupista todeta et tää on vihree. Tai sininen lapio saattaa olla punanen. :D Korjaan tietty aina, et ei kun kuppi on punanen ja lapio sininen ja tyttö muistaa sen puoli sekuntia. Meillä on semmoinen barbapapa-kirja josta tyttö kyllä osaa nimetä kaikki ne barbapapat, vaikka niillä ei tosiaan oo erona muuta kun se väri, et selkeesti tunnistaa ne värit, mutta ei oo vaan kiinnostusta oppia vielä niiden nimiä oikein. :D Ehkä aikanaan. :)

18.2.2012
Monster
Monster

meijän poika oli vähä yli 2v kun osas kaikki värit, siis tumman ja vaalenpunainen jne jne.. :D neuvolas sanoikin täti, että poika on 6vuotiaan tasolla väreissä :)

Nyt poju 3,5v, osaa numeroita nimeltään, osaa paljon kirjaimia nimeltään, tietää jos sanotaan vaikka "Lamppu", että millä kirjaimella alkaa ja osaa sanoa, että mitä muita kirjaimia sanaan tulee (ilman siis että poika näkee kirjoitettuna sitä sanaa).. yms..

oonkin sanonut, että jos tätä vauhtia ja tällä kiinnostuksella mennään vielä vuoden päästä, ni paljon poika kyllä silloin osaa :))

18.2.2012
surkelo
surkelo

Taitaa olla ihan lapsen kiinnostuksesta riippuva juttu. Jos tykkää kovasti piirtää ja värittää ni varmasti värit oppii nopeammin kuin esim. meidän esikko jota piirtäminen alkoi kiinnostaa vasta 3,5-vuotiaana. Värit kyllä kiinnosti jonkin verran repa 2-vuotiaana ja pikkuhiljaa perusvärejä alkoi tulemaan.

Kyllä kotiäitinä kannattaa laajentaa sanavarastoaan, äidistähän lapsi mallia puhumiseen ottaa. Jos ei lapselle puhu monipuolisesti niin miten se lapsikaan rikasta äidinkieltä oppisi.

14.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...