Vauva-arkiko raskasta??

Tällainen tuli tässä mieleeni kun viimesen kahen viikon aikana oon lukenu iiison pinon vanhoja kaks plussia ja meidän perhe lehtiä jne. niin melkein joka toisessa lehdessä on artikkeleita siitä kuinka rankkaa vauva-arki on (ja siis varmaan onkin monelle) en sitä kielläkään mutta missään ei oo juttua siitä että myös jollekin se seuraava tai sitä seuraava vuosi on todella rankka. Ihan niinkuin olisi itsestään selvää että kun vauvavuosi on mennyt niin elämä hymyilee :) ja neuvoloissakin yms aina sanotaan että kannattaa sitten varautua siihen rankkaan vauva vuoteen, mutta itse omalta kohdaltani voin sanoa että meillä ainakin vauva-vuosi oli yhtä ruusuilla tanssimista ja seuraava vuosi onkin ollu sitten yhtä hampaitten kiristelyä lähes päivittäin...olisi vaan kiva joskus lukee artikkeleita tästäkin asiasta. Pitäisi varmaan lehtiin laittaa jotain vinkkejä.

12.2.2012
Lintu4
Lintu4

Ehkä mulla helpotti osaltaan sekin tota vauva-arkee, et olin jo varautunu siihen että sit valvotaan suurin osa vuorokaudestaja kun näin ei käynykään niin tuntui todella helpolta...ja sit olin myös varautunut siihen että 1 vuotiaasta eteenpäin voi alkaa jo uhma nousta pintaan, mut en todellakaan arvannu että se ois joka päiväistä ja suunnilleen tunnista toiseen, että en kyllä arvannu että se kuuluu noin paljon ikään...

13.2.2012
Lintu4
Lintu4

no mulla oli molemmista se eka puolvuotta vaikeeta.. mitään kotihommia ei jaksanu tehä mitenkään, hyvä kun vauvan sai hoidettua.. (en sit tiiä oliko siinä jotain masennustaki taustalla..) mut sit kun vauvalle napsahti puolvuotta täyteen, niin mammaki sai energiat takas ja jakso ihan eri tavalla.. ja en tiiä, onko meidän lasten uhmaiät jotenki helppoja, kun ei miun tartte menettää kovin usein hermojani niiden kans.. kyllähän nuo vastaan pistää, mut oon aina aatellu et se kuuluu ikään...

13.2.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

Esikoisen aikana vauva-arki oli raskasta, myönnettävä on.

Toisen lapsen kanssa vauva-arki oli helpompaa. Ja nyt ollaan lujaa menossa, ellei jo olla siinä kohdassa, että lasten kanssa on haasteellisempaa.

13.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No ehkä se sit menee just niin et ne kellä on helppoja vauvoja niin aattelee just sen toisen vuoden rankemmaks ja ne ketkä on joutunu valvoon ja on ollu just koliikkia niin sit päinvastoin ja tosiaan kyllä sillä lapsen temperamentilla on suuri osuus. Mikäs siinä jos uhma tulis pinnalle aina sykäyksittäin eikä alkais vuoden iässä ja jatkuu ja jatkuu kunnes varmaan pari vuotiaana räjähtää käsiin!! :D sitä odotellessa...puoli vuotta aikaa...

Mut siis pointti tässä mun jutussa oli just se kun en oo ainakaan ite kuullu koskaan tai lukenu mistään just esim toisen vuoden hankaluuksista ja rankkuudesta.

Ja sekin nauratti kun yhtä lehtee luin jossa sanottiin että hyvin pienestä vauvasta huomaa jo minkälainen temperamentti hänellä on!! :D:D:D joopa joo, mun pojan vauvakirjassa lukee vielä 10kk iän kohdalla että olet todella rauhallinen ja kiltti :D:D:D 1veenä kaikkee muuta :D:D:D

12.2.2012
Lintu4
Lintu4

mulla on ollut jo 10 ja puoli vuotta "rankkaa vauva aikaa"...ei se rankkuus lopu koskaan, se muuttaa vaan muotoaan. kuten kummitätini sanoi kun esikko syntyi

"ensimmäiset 1 vuotta on huoli käsissä, seuraavat vuodet huoli on sydämessä"

12.2.2012
Boco
Boco

en mie kyllä oikeesti kokenu esikoisenkaan vauvavuotta raskaana, enkä ees jostakii syystä niin valtavana elämänmuutoksenakaan. Liekö sain ihteni sitte niinkin henkisesti valmiiksi raskauden aikana, tiiä häntä :)

12.2.2012
riu
riu

Mulla kyllä se eka vuosi oli/rankin valvomisen yms takia. Heti ku tyttö alkos liikkumaan ja puhumaan, kommunikoimaa eli siinä vuoden pakeilla, niin alon nauttimaan äitiydestä enempi ja enempi mitä vanhemmaksi tulee :) tosin mulla on kyllä sit semmoinen kiltti tapaus tuo tyttö :) ei riko rajoja vaikka niitä venytteleeki välillä :)

12.2.2012
Mummy83
Mummy83

Minä voisin kuvitella, että noi varottelut vauvavuoden raskaudesta perustuu lähinnä esikoistaan odottavien muuttuvaan elämään. Monikaan ei ehkä tajua kuinka paljon vauva muuttaa elämää ja joillekin se on todella raskasta. Jos on tottunut menemään täysin vapaasti niin se lapsen huomioon ottaminen ihan kaikessa voi olla vaikeaakin jos ei yhtään osaa asennoitua asiaan etukäteen.

Kaikille unettomat yötkään ei ole helppoja. Mulla ainakin melko nopeasti unettomat yöt on hankalia kun päivälläkin pitäisi jaksaa. Esikoisen kanssa on helppoa jos osaa nukkua päikkärit silloin kun vauvakin, mutta useamman pienen kanssa ei välttis ole päikkymahdollisuutta, tai jos ei vaan osaa nukkua päivällä ni voi olla hankalaa jaksaa.

Kyllähän vuosikkaista ja kaksivuotiaista puhuttaessa kerrotaan jonkin verran uhmista ja siitä että lapsi liikkuu, mutta ehkä niitä ei kuitenkaan nosteta yhtälailla esiin kuin vauvavuoden suuret muutokset.

Meillä kyllä kakkosen vauvavuosi on ollut paljon helpompi kuin esikon aikaan. Johtuneeko sitten siitä, että tietää jo mitä odottaa? Ja kyllä niitä haasteita tulee eteen sitä mukaa kun lapset kasvaa vaikka oman helpotuksensa tuokin kun lapsi oppii liikkumaan ja ilmaisemaan itseään selkeästi tai alkaa olla itsenäisempi pukemisen ja syömisen kanssa.

Juuri alle kouluikäisellä ei kuitenkaan harkintakyky vielä toimi ja vaikka osaamista moneen asiaan onkin niin joskus, tai no melko useinkin, käy ilmi kuinka huonoja ideoita tuommoinen 5-vuotiaskin voi saada ja toteuttaa yhtään harkitsematta.

12.2.2012
misukka
misukka

joo se vauva-arki on miullakii ollu kaukana vaikeesta :D Että jotenkii hirveen vaikee samaistua kieltämättä kun muilla se ei välttämättä oo yhtä hyvin menny. Miusta elämä vaikeutuu sitten myöhemmin. Joku vuuesta kolmeen vuoteen on semmosta perässä kävelyä ku pieni tekee tuhoja, ja etenkii meillä sitte koulun alotuksen kanssa on ollu jos jonkin näköstä murhetta. Mutta sanoisin että tytön se n. 4 v uhma on ollu suurin koetinkivi tähän mennessä. Murrosikä vasta tulossa... Oh no :D Miulla on nyt lapset 8v, 4v ja 1v :)

12.2.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...