Kouvolassa ne hyvät ja ei niin hyvät asuinpaikat?

Äh, miten tämän nyt muotoilisi järkevään järjestykseen.. Olen YH-äiti, 2 pientä lasta, joista toinen ekaluokkalainen. Tilanne on edennyt sellaiseksi, että olisin muuttamassa miehen perässä.. tai siis lähemmäksi miesystävääni ja "parhaaksi" paikaksi on osoittautunut Kouvola. Tällä hetkellä asumme Tampereella. Osaisiko täältä kukaan kertoa niitä hyviä ja lapsiystävällisiä paikkoja Kouvolan suunnalta, mihin kannattaisi yrittää päästä asumaan? Tietenkin haluaisin kuulla myös ne "ehdottomat eit". Olen syystä tai kolmannesta ihastunut Kankaron alueeseen, tarkemmin Eskolanmäkeen. Olen saanut kuulla vain yhdeltä (tuntemattomalta) ihmiseltä, ettei tuo alue olisi hyvää paikkaa. Nyt kaipailenkin vähän enemmän tarkennuksia ja mielellään useammastakin alueesta, kun juttu ko. ihmisen kanssa jäi totaalisen kesken n. vuosi sitten ja muutto alkaisi jälleen olemaan ajankohtaisempi. Tuntuu muutenkin, että olen hieman hukassa koko asian kanssa, kun olenhan asunut koko ikäni Tampereella. Tätä kaukosuhdetta on kestänyt nyt kohta jo 2 vuotta ja yli 200km:n välimatka alkaa painamaan kummankin harteilla. Kouvolassa ollessamme välimatkaa olisi enää alle 50 km. En mä haluaisi muuttaa vieraille maille.. tai oikeestaan se jännittää ja kammoksuttaa ehkä vähän enemmän kuin vähäsen, mutta miehestäni en luovu ja teen mitä vaaditaan yhteisen tulevaisuuden eteen. Noh, nyt tuli vähän purettua tätä paniikkiakin tuon tärkeimmän asian lisäksi ;)

12.2.2012
siness
siness

Oi kauheeta.. mulla on niin mieletön kokemuksien puolesta puhuva manne-fobia, että ei mitään rajaa. Vaik ennemmin nuo mannet on meillä täällä Tampereellakin asustellut kerrostaloissa. Mä olen ihastunut Jahtikadun siihen punaiseen rivariin Eskolanmäessä. Paikkaahan olen siis vain netin välityksellä iahstellut, kun eipä ole Kouvolassa piipahdettuani ollut aikaa ja tarvetta kiertää Kankaron alueella. On mulla tän kevään/kesän aikan tuo ajokortti tulossa kylläkin, mutta rahatilanne sanelee sen, ettei autolla jok'ikistä reissua tehdä kuitenkaan, kun tarvii käydä Tampereellakin ja ajaa miesystävän tykö Lapinjärvelle.

23.2.2012
siness
siness

Juu, en siis ole edes harkitsemassa mitään kerrostalo"slummi"aluetta. Mun kerrostaloasumiset on jo koettu ja rivitalos meinaan jatkaa, jos miehen kaa sais yhteisen elämän aloitettua.

23.2.2012
siness
siness

Ei ole Kouvolas ketään tuttua. Kaikki ystäväni ja sukulaiseni ovat täällä Tampereella. Kuten myös lastenikin ystävät :( Mieskin olisi Lapinjärvellä, mutta mulla ei ole oikein "mahdollisuuksia" muuttaa lasten kanssa niin pieneen kylään, jossa on vain kirkko, pankki, Siwan kokoinen kauppa ja hammaslääkäri. Me ollaan kuitenkin reissailussa hyvin riippuvaisia junasta. Mulla ei ole vielä edes ajokorttiakaan.

Helpointahan se olisi muuttaa miehen kanssa samaan huusholliin, mutta eipä sekään ole vielä mahdollista. Tämä kun perii perheensä maatilan ja maatila on edelleen vielä jonkun vuoden miesystäväni isän hoidettavissa.

Mitäs meinaatte slummialueilla? Jotain mustalaisten täyttämää kontua vai vaan vähävaraisempien asumista halvemmilla vuokrilla kuten esim. opiskelijat/opiskelijaperheet, ongelmaihmiset (alkoholistit, sekopäät, piripäät)??

Kyllähän mun selkäpiitä oikeasti karmii tuo vieraaseen paikkaan yksin muutto.. Mutta olisi mulla miesystäväni lähempänä. Tietysti nyt saisin tämä nvuoden kuluessa myös ajokortin ja ehkä jonkun ruppanan autonkin.. sitten voisin täältä Tampereelta käsin välillä itsekin ajaa Lapinjärvelle asti sen 230km. En vain tiedä kuinka pitkään jaksaisimme tuota näiden melkein kuluneen 2 vuoden jatkeeksi.. kunnes voisimme siirtää kamat tuonne Lapinjärven maataloon. Jos kaikki vaan menisi hyvin.

23.2.2012
siness
siness

Mitenkä tuo Eskolanmäki sitten oli niin kauhea paikka?

23.2.2012
siness
siness

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

23.2.2012
siness
siness
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...