Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kouvolassa ne hyvät ja ei niin hyvät asuinpaikat?

Äh, miten tämän nyt muotoilisi järkevään järjestykseen.. Olen YH-äiti, 2 pientä lasta, joista toinen ekaluokkalainen. Tilanne on edennyt sellaiseksi, että olisin muuttamassa miehen perässä.. tai siis lähemmäksi miesystävääni ja "parhaaksi" paikaksi on osoittautunut Kouvola. Tällä hetkellä asumme Tampereella. Osaisiko täältä kukaan kertoa niitä hyviä ja lapsiystävällisiä paikkoja Kouvolan suunnalta, mihin kannattaisi yrittää päästä asumaan? Tietenkin haluaisin kuulla myös ne "ehdottomat eit". Olen syystä tai kolmannesta ihastunut Kankaron alueeseen, tarkemmin Eskolanmäkeen. Olen saanut kuulla vain yhdeltä (tuntemattomalta) ihmiseltä, ettei tuo alue olisi hyvää paikkaa. Nyt kaipailenkin vähän enemmän tarkennuksia ja mielellään useammastakin alueesta, kun juttu ko. ihmisen kanssa jäi totaalisen kesken n. vuosi sitten ja muutto alkaisi jälleen olemaan ajankohtaisempi. Tuntuu muutenkin, että olen hieman hukassa koko asian kanssa, kun olenhan asunut koko ikäni Tampereella. Tätä kaukosuhdetta on kestänyt nyt kohta jo 2 vuotta ja yli 200km:n välimatka alkaa painamaan kummankin harteilla. Kouvolassa ollessamme välimatkaa olisi enää alle 50 km. En mä haluaisi muuttaa vieraille maille.. tai oikeestaan se jännittää ja kammoksuttaa ehkä vähän enemmän kuin vähäsen, mutta miehestäni en luovu ja teen mitä vaaditaan yhteisen tulevaisuuden eteen. Noh, nyt tuli vähän purettua tätä paniikkiakin tuon tärkeimmän asian lisäksi ;)

12.2.2012
siness
siness

Aaaah, ollapa viel nuori, mulla on nimittäin aika villejä muistoja jahtikadulta. ;) Siel on käsittääkseni vähän rauhallisempaa ku muual eskolanmäel.

23.2.2012
Sam81
Sam81

Oi kauheeta.. mulla on niin mieletön kokemuksien puolesta puhuva manne-fobia, että ei mitään rajaa. Vaik ennemmin nuo mannet on meillä täällä Tampereellakin asustellut kerrostaloissa. Mä olen ihastunut Jahtikadun siihen punaiseen rivariin Eskolanmäessä. Paikkaahan olen siis vain netin välityksellä iahstellut, kun eipä ole Kouvolassa piipahdettuani ollut aikaa ja tarvetta kiertää Kankaron alueella. On mulla tän kevään/kesän aikan tuo ajokortti tulossa kylläkin, mutta rahatilanne sanelee sen, ettei autolla jok'ikistä reissua tehdä kuitenkaan, kun tarvii käydä Tampereellakin ja ajaa miesystävän tykö Lapinjärvelle.

23.2.2012
siness
siness

Aivan. Ajokortittomuus tekee tietty asioista hankalampaa. :/ Ja äkkiähän niihin ihmisii tutustuu. :)

Ja tosiaa kaks kertaa olen elämässäni Lehtomäes asunu, ihan muksuna, ja sitte nuoreen aikusena, enkä mie koskaa siellä nähny mitää epäilyttävämpää ku muualka. :D Taivaltaja; Mitä tarkottaa virtuaalinen porukka? :D Mie meinaan asuin tyttilammenkadul, ni millain mie olen? :o Ihan oli sielläki oven pielet stigoi ja pulkkii täynnä. :D

23.2.2012
Sralla
Sralla

Juu, en siis ole edes harkitsemassa mitään kerrostalo"slummi"aluetta. Mun kerrostaloasumiset on jo koettu ja rivitalos meinaan jatkaa, jos miehen kaa sais yhteisen elämän aloitettua.

23.2.2012
siness
siness

Voihan siel nykyään olla eri meininki, mut ainaki sillon siel oli jatkuvast alaovien lasit rikki, rappukäytävis mölyttiin ja huudettiin. Sit siel hengaili hmmm, miten sen muotoilis nätisti...happonuppeja, enemmän ja vähemmän. 2 eri talos siel asuin, mut meininki oli ihan samanlaist.

Onhan siel toki se hyvä puoli et uimahallit ja koulut yms. on lähellä, mut mä en tuntenu ainakaa sillon siel oloani turvalliseks.

23.2.2012
Sam81
Sam81

Ei ole Kouvolas ketään tuttua. Kaikki ystäväni ja sukulaiseni ovat täällä Tampereella. Kuten myös lastenikin ystävät :( Mieskin olisi Lapinjärvellä, mutta mulla ei ole oikein "mahdollisuuksia" muuttaa lasten kanssa niin pieneen kylään, jossa on vain kirkko, pankki, Siwan kokoinen kauppa ja hammaslääkäri. Me ollaan kuitenkin reissailussa hyvin riippuvaisia junasta. Mulla ei ole vielä edes ajokorttiakaan.

Helpointahan se olisi muuttaa miehen kanssa samaan huusholliin, mutta eipä sekään ole vielä mahdollista. Tämä kun perii perheensä maatilan ja maatila on edelleen vielä jonkun vuoden miesystäväni isän hoidettavissa.

Mitäs meinaatte slummialueilla? Jotain mustalaisten täyttämää kontua vai vaan vähävaraisempien asumista halvemmilla vuokrilla kuten esim. opiskelijat/opiskelijaperheet, ongelmaihmiset (alkoholistit, sekopäät, piripäät)??

Kyllähän mun selkäpiitä oikeasti karmii tuo vieraaseen paikkaan yksin muutto.. Mutta olisi mulla miesystäväni lähempänä. Tietysti nyt saisin tämä nvuoden kuluessa myös ajokortin ja ehkä jonkun ruppanan autonkin.. sitten voisin täältä Tampereelta käsin välillä itsekin ajaa Lapinjärvelle asti sen 230km. En vain tiedä kuinka pitkään jaksaisimme tuota näiden melkein kuluneen 2 vuoden jatkeeksi.. kunnes voisimme siirtää kamat tuonne Lapinjärven maataloon. Jos kaikki vaan menisi hyvin.

23.2.2012
siness
siness

Lehtomäki on aika ristiriitanen. Siellä menee "yläpuolel" Tyttilammenkatu, ja sitä lähempään, on jo rauhalliin meininki. Ja varsinki sen yläpuolel on ihan huikeit kalliita omakotitaloi. :D

Mun mielest Kouvolas ei enää ihan sellasta slummialuita ole... Riippuu niin paljo siitä yksittäisestä talosta. :)

Mut onks sulla sitte tuttui Kouvolassa? Mie kans harkitsin muuttoo lähemmäks miestä, mut sitte aloin miettii etten mie haluu kaupunkii jossa en tunne ketään, joten muutetaanki nyt sitte kokonaa samaan kaupunkiin miehen kanssa. Kun tuntee edes sen yhden niin pääsee erilailla sisään kaupunkiin. :) Vaikka nyt sitte muutettiinki tosi kauas isovanhemmista ja muista... Mut mulle se on melkeen sama onko matkaa 400km vai 100km, kun se näkemiin miehen kans kumminki vaatis aina ajelua ja järjestelyä, niin helpompaa samas kaupungis. :)

23.2.2012
Sralla
Sralla

Mitenkä tuo Eskolanmäki sitten oli niin kauhea paikka?

23.2.2012
siness
siness

Eskolanmäkeen en rehellisest lasten kans muuttais. Aikanaan siel asuin, eikä mua takasin saa. :) Jos ihan kouvolan keskustan huitteilta meinaat kämppää ettiä, niin varmaan tornionmäki on suht rauhallinen, tai ainaki oli sillon ku siel majailin.

Onhan noit alueit, mut eskolanmäki, lehtomäki ja ehkä viel viitakumpuki kannattaa melkein sulkee pois vaihtoehtojen joukost. Ja tää siis vaan mun mielipide. :)

23.2.2012
Sam81
Sam81

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

23.2.2012
siness
siness
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...