oikea käsi puristuksessa

ekana yönä herättyäni siihen että oikea käsi oli  musertavan kipeä, ikäänkuin  oisi koko raaja jätetty olkapäästä sormenpäihin saakka oven väliiun  ja uksea yritettäisi väkisin kiinni.olin  ihan varma jotta olinvain nukkunut sen päällä. mutta nyt, kolmas yö mennyt ja sama homma, ja olen ihan varma jotten  näinä parina yönä ainakaan ole sen päällä lojunut. nyt jo liikuttaessa tuntuu painetta ja  puristusta koko kädessä, ja äsköttäinolin tuntevinaan  jo oikeassa jalassakin, vaikken siitä kyllä  mene takuuseen, ettei vain oisi jo  luulosairautta:D mutta kun  ei kehtaa enää ääneen valittaa jo tästäkin raajasta, niinminähän tulen tänne liberon lääkikseen kysyynneuvoa:) elikaikk kädettömät mammat,mikä minnuu oikeen vaivaa??

12.2.2012
Blanco
Blanco

tää ois kyl hemmetin  hyväjos mullakin  ois vaan sellainenb aivolihas  jumissa  eikä muuta:D oisi yksinkertanen selitys ja hoito. hiih:D

kyllä mie peukutan tätä vaikka ehitin  jo puheitas  peruuttaa tuolla toisaalla;)

16.2.2012
Blanco
Blanco

siis kaikki tuommoset aistijutut ja aivotoiminnat häiriintyy kun se lihas painaa jumittuneena sinne tärkeisiin osiin...beibi varmaan osais valaista paremmin...

15.2.2012
Boco
Boco

mä en tuntenut omia käsiäni, mä en saanut ollenkaan sanoja suusta, puhuin kuin vauva, mun silmät harhaili, en pystynyt kiinnittämään katsetta mihinkään, päässä surisi, ihmisten puhe kuului kaikuna...ja paljon muuta omituista, siski sitä luultiin tia-kohtaukseksi. ja vielä nykyään jos en hoidata hierojalla (kuten nyt kun viimesimmästä hironnasta kulunu jo kohta kk) niin nää oireet alkaa riivata pikkuhiljaa. nytkin kun kirjoitan en kunnolla tunnista omia sormia ja joudun vähän väliä korjaamaan kirjoitusvirheitä. ja mulla saattaa alkaa silmät yhtäkkiä liikkumaan hirveetä kyytiä ja esim television katselemisesta ei tuu mitään...

15.2.2012
Boco
Boco

mutta voiko joku kallonpohjassa oleva  lihas aiheuttaa sen, etten kuule selkeää suomenkieltä  suomena, vaan tuo  puhe puuroutuu tolkuttomaksi siansaksaksi? kuulokin tutkittiin viime  kesänä, ja vaikka kuulon  alenemaa löytyi, niin oli sellaisella taajuudella ettei pitäisi arjessa  haitata.

15.2.2012
Blanco
Blanco

nyt sen jälkeen kun mulla tuo diagnoosi tehtiin niin mun hieroja kyl paneutuu siihen ku tietää ongelma kohdat. mut ihan nää normaalihierojat joilla ennen kävin (aina siis eri ja silloin ei tietoa tuosta diag) niin keskitty lähinnä yläselkään, niskaan ja hartioihin. pikkasen vaan hipasivet tuolta kallosta.

15.2.2012
Boco
Boco

jaa kallonpohjaa.. mun täytyy kyl sanoo et ei mullakaan oo hieroja hieronu ku pikkasen painellu vaan jotain pisteitä (peukalolla silleen vasemmalta oikeelle sentin parin välein, liekö joku tietty tekniikka mut ei siittä apua ollu :D) mut fysioterapeutti sen sijaan hieroo kyllä niin että meinaa taju lähtee ku penkistä nousee :D

mulla ei tosin oo kokemusta ku 2 eri hierojasta ja 1 fysioterapeutista

15.2.2012
ninnup
ninnup

blanco

saman diagnoosin oon saanut, eli kivut ja oireet johtuu korvien välistä. ja mulla siis laaja alaisesti kaikki nivelet särkee, lihakset on voimattomat ja jomottaa, muistihäiriöt (oo ollu kyllä aina hajamielinen) ymsyms... ms-tauti multa on jo pois suljettu. sain tia-kohtausta muistuttavia oireita, ja mulle tehtiin laajat neurologiset tutkimukset, magneettikuvat, varjoainekuvat ja selkäydin kokeet. vikä löytyi kallonpohja lihaksesta. uskon kaiketi että taas kun nää oireet alkaa käydä päälle (on siis välillä pois tai lievempinä) on tuo lihas jumissa. itse lihas ei tunnu että jumittas tai ole millään tavalla kipeä, sitä ei varsinaisesti hierojakaan perinteisesti hiero, tai ainakaan keskittyen siihen. tuo lihas jumittuu aika tyypillisesti siksi että hartia niska seutu jumittuu. sit tuosta syystä jumittaa koko selkä ja sit painaa hermoja ja soppa onkin sitten valmis.

15.2.2012
Boco
Boco

beibi, mie oon moneen kertaan miettiny että voisko olla vaan luulosairautta kaikkitää kun kukaanei mitään  löydä,  puhuin  siitä neuropsykologillekkin. että kun ekaa kertaa kävin  lääkärissä muistiongelmientakia 5-6v sitten (en muistanut enää ees työmatkalla  että olinko menossa  töihin vai tulossa töistä...) niin ilman mitään tutkimuksia totesi vaan että olen alkoholisoitunut ja masentunut. olinehkä Hieman eri mieltä jamarssin toisen tohtorin tykö, joka totesi mun  olevan masentunut ja traumatisoitunut.

pahin pelkoni  on siis se, että  masennushistoria tekkee  miusta potilaana heti eriarvoisen, jotta kaiken aikaa  musta yritettään tehä masentunut, vaikken sitä ole:P  neuropsykologi totesi hyvin  että tässä tapauksessa taidetaanjo olla oravanpyörässä,  jossa oireet aiheuttaa ahdistusta ja väsymystä,  ja väsymys lisää oireita,  ja lisää oireita tarkoittaa taas enempi ahdistusta.

kerroin sille että mahtaa mennä  mulla kuuppa nurin jos MITÄÄN selitystä nuille ei löydy, että  sit mie sekoon:/

15.2.2012
Blanco
Blanco

no ei onneksi ollu mikään syvääluotaava vaanihan pintarapsuttelua  xDD

15.2.2012
Blanco
Blanco

totaalirepeeminen :D :D :D raaputitko ees tunteella XD

15.2.2012
ninnup
ninnup

juuh, aina ei voi olla,eikä edes läheskään joka hetki täydellinen xDD

just  tänää huomasin kauhukseni päivän viimesellä asiakkaalla  jotta olin tullessa pysähtynyt  raapimaan pakaraa nurkan taa, ja  asiakkaan atk-pöydällä sitten  iso näyttö valvontakamerasta joka kuvasi JUURI sitä nurkkaa xDD ilmankos ne osasikin odottaa  mua...

15.2.2012
Blanco
Blanco

mushu,  kyllä mie siitä sitten tunnistettavan muistutuksen laitan lähempänä:)   ja pari ekaa jaksoa nähneenä ennakkoon,kyllä miekin siinä vilahtelen, joskaan en kumminkaan  viuhahtele xDD järkkyä vaan ollu kattoo sitä silleen että "aapuuva... miksi mun tukka näyttää nuin karhun perseeltä??" tai "roikkuuko mulla oikeesti  luomet nuin  paljon vaionko mulla vain meikit levinny??",  "miksei kukaan sanonu että mulla on salaattia hampaanraossa??"  xDD

14.2.2012
Blanco
Blanco

ihana blanco ♥ uskomattoman hieno asenne vaikka varmasti pelottaa ja jännittää, oot niin reipas että kateeks käy..

minä oon jollain tasolla aina aavistanu että se syöpä joku päivä muhun iskee kyntensä.. vähän etempänä suvussa sitä on ollu paljonki ja nyt vaan vahvistu aavistus kun mummi yli 70-vuotiaana sairastu.. tai no onhan se ollu jo pidempään luultavasti mutta sillon se teetti ekat oireet ja oli jo 4. asteella menossa :/ salakavala tuntus olevan vielä tämä lähin tapaus.. no jos semmoseen sairastun ni ompahan kerenny jo vähän varautua asiaan ku teini-ikäsestä asti sitä aavistellu :)

13.2.2012
ninnup
ninnup

uskon sekä sattumaan että  kohtaloon. joten veikkaan, että vaikka tuomio ms-taudista tulisikin, niin ajan  kanssa siihen sopeutuisin. ihan niinkuin tiedostan että olisi ihme,jollen sukurasitteen myötä sairastu syöpään, kun se ensikosketus kasvaimeenkin tulijoalle parikymppisenä. sitä kirotaan  sitten kun niin käy, onneksi todennäkösesti ehin ennen syöpää sairastaa hyvät ja helpot kasvaimet sen kymmenkunta kertaa:D ei tässä vielä testamenttia kirjoteta, hyvintässä käy jahka jännityksen saa  kuriin:)

likoista toinen asuupoikaystävänsä luona,  toinen vielä kotona. kovasti kaipaan toistakin  kotiin, mutta niin ne linnut vaan lentää pesästään ja siihen pitää tottua.

sarja alkaa maanantaina 5.3  klo 19.30. eli salkkarin seuraajat vaihtavat kanavaa tv2lle kymmenen viikon ajaksi:D

13.2.2012
Blanco
Blanco

itsetutkiskelu lopetettu! huomenna matkaan  neurolle muistilistan kans ja luotanniihin:)

illalla tuli suihkussa volloteltua ja miehelle purin  pelkolastia. mahtaapi sekin pelätä paljon kun tänään  soitti töihinkin ja sannoi mun saaneen hänet miettimään  sitä kanssa. taidetaan jännityksessä elää nyt kumpikin vieläjokusen viikon.

vaan sempä kuulee sitten, empä ressaa enää ennen sitä:)

13.2.2012
Blanco
Blanco

hih:D  sehän  seoisikin kun tämänkin takana oisi lapsi xD

juu, onmullakin ystäväpiirissä ms-potilas ja hyvin porskuttaa. mutta ne kohtaukset pelottavia ajatella omalle  kohdalle. jos nyt jokin helpottaa oloa, on ajatella siten, että  hälläsuht vaativa ammatti, eikä sairaus ole sitä estänyt. mun hommani ei sentään mitään avaruustiedettä ole, ei niitä rottia haittaa jos sapuskat vähän on vinossa lootassaan tai luteet huomaa mahdollisia harha-askelia ennen viimeistä iskua;)

tulevaisuushan se on mikä eniten pelottaa.  kun ne kesällä pohti todennäköisimmäksi liuotinainevauriota, olimulle helpottavaa kuulla  että siitä voisi parantua,  ja jollei parannu, niin  ainakaan se ei etenisi niin pitkään kun en niitten kanssa enää tekemisissä olisi. pelottavaa oli silti havahtua, että edellisestä kontaktista liuottimiin oli 2v sitten, ja varsinainen romahdus tuli vuosi sitten, puoli vuotta mennyt kiivasta  tahtia alaspäin.

12.2.2012
Blanco
Blanco

lähinnä pohdin nyt sitä, että onko niin monelle aiemmin välinpitämättömälle oireelle ollutkin joku selitys. nyt  oon tämän  illankahlannunuita  ms-tauti sivustoja, vaikka vielä viikko sitten istuin odotushuoneessa jonka jokainen  neliömetri versosi vastaavan  taudin nimikkolehtiä ja  mie kieltäydyin niihin kajoamasta. en ees tiedä onko tää hirmu fiksua tässä epäluulossa nyt alkaa lukemaan senkin oireista, hämärtääkö senyt näkökykyä  kunalkaa tunnistaasuurimman osan oireista itsestään. vai lieköhän  tää se hetki,jolloin se viikkokausia  huvittanut ja ihmetyttänyt varpaitten ja jalkapöytien sähköiskumainen pistelykohtaus saakin  oman merkityksensä.

 

en kehtaa ees miehelle mainita tästä tämänpäivän tauti-infoamisesta,  se jaksaa vieläkin muistuttaa miten kerran löysi mut  itkien läppärin ääreltä,kun  oireeni  olivat kaikki täsmälleen eräästä sairaudesta. noh,  se sama sairaus diagnosoitiin miulle vuosi itkuni  jälkeen, mutta sillä hetkellä oleville oireilleni löytyi seuraavana päivänä toinenkin diagnoosi; olin raskaana xD

12.2.2012
Blanco
Blanco

juu, meinaan kyllä kertoa. jokusen kuukauden on tullut muutenkin oltua sellaista humalaista olotilaa, mutta ensin pistin kaiken verensokerin piikkiin, sitten keuhkokuumeen ja sitten väsymyksen, mutta nyt kun ei mitäänfiksua syytä sillekkään  ole, niin kai se on sekin mainittava.

tullee vaan hirmu nolottavaa kun sitä miettii itekkin jo itteesä luulosairaaks ja on varma jotta lääkäritkin niin pohtii..

12.2.2012
Blanco
Blanco

Kerro jo siinä neuropsykologisessa testissä tuosta sun oireesta.

 

Voimia tulosten odotteluun.

12.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

hmm..  siis viime kesänä tehtiin kuulotesti ja suppea sekä laaja muistitesti sekäjoku psykologinen. nytsitten oli labrat, aivosähkökäyrä  ja pään magneettikuvaus. ensiviikolla neuropsykologinen  testi. sen kummemmin en ole tietonen mistään:/   paitsi että samasilla testeillä poissuljetaanmyös aivoverenkiertohäiriötä, epätyypillistä epilepsiaa ja toki kasvaimia ja jotain  hormonaalisia...

12.2.2012
Blanco
Blanco

usko pois, tätä mun epätietosuutta on jatkunut niin monta vuotta, viimesen vuoden ajan oikein kunnolla, joten sillä  ei ole enää mitään  merkitystä missä vaiheessa mahdollisia  epäilyjä heittää  ilmaan.

vaikeampaa oli se pitkäpitkä aika, kun itse tunsi ettei kaikki nyt ole todellakaan kunnossa, mutta oma mies ei ottanut asiaa vakavasti, vaan kiven kovaan väitti etten vain  välitä/kuuntele tai ole  kiinnostunut.  silloin  sitä epätoivosuudessaan ja suuttumuksessaan toivoi että multa  löydettäisiin vaikkapa aivokasvain, jotta ukko uskoisi etten tarkotuksella ole saamatta selvää puheesta tai unohda aina uudestaan jotain asiaa vainkoska en välitä.   nyt tuo on viimesen parin kuukauden aikana käsittänyt että jatkuva epäonnistuminen itsestäänselvissä asioissa, kuten vaikkapa puheen kuulemisessa ja ymmärtämisessä ja  rappusissa kolmanteen kerrokseen löytäminen,   on saanut mut  jo  niin hajalle, etten voi sitä tarkoituksella tehdä. kaiketi pelkää jo  itekkin sitä asiaa niin, ettei siitä ole sittemmin hirmusesti puhuttu kotona.

12.2.2012
Blanco
Blanco

mushu,  mitäs ihmeen anteeksipyydettävää sulla oisi:)?

on vain hyvä että joku sen ääneen uskaltaa sanoa, varsinkin kun se on yksi niistä sairauksista joitten olemassaoloa näillä tutkimuksilla   nyt yritetään  poissulkea.

12.2.2012
Blanco
Blanco

kiitoksia mushu.

tehtiin tosissaan ne kuvaukset ja aivosähkökäyrät alkuviikosta ja ylihuomenna  oisi vielä neuropsykologiset testit. pari viikkoa vielämennee ennenku saan kuulla tuloksista.

hirmusesti jännittää ne.meillä on  suvussa muutamams-tautipotilas joista yksi  kuoli  puoli vuotta sitten sairauteensa. vaikka  käsittääkseni se ei  ole periytyvää,niin ihmetyttäähän  se silti kun niin lähipiirissä useampi. 

vaikea  edes sanoa mihin  kaikkeen en  olevarautunut tai mihinkä olen, vaikka kaikki ms-taudista aivokasvaimeen on käynyt mielessä.

12.2.2012
Blanco
Blanco

no ehä mie sinne saakka ees jaksa lähtä:D  helpotti kuulla jotta muillakin on vastaavaa, niin ei ole enää ees tarvetta:)

12.2.2012
Blanco
Blanco

nonnih, taastuli asiantuntevampaa palautetta kuin paikallisesta tk:sta, kiitos taasen:)!

12.2.2012
Blanco
Blanco

buranaa... jos pystyt käyttää ni kipugeeliä voi käyttää niskoihin ja hartioihin (jos se on koko käsi ni se vika on tod. näk. siellä ihan ylhäällä), venyttelyä ja hierontaa.. noi oli mun ensisijaset kotihoidot.. venyttely toki jatkuvana päivittäin. jos on tosi vaikee olla ni käy lääkärissä, voit saada fysioterapiaan lähetettä ni sitä kautta saa sit semmoset hyvät kotijumppa ja venytysohjeet ja hieronnat alkuun ja siitä sit niillä kotiohjeilla jatkohoito..

mä jouduin nyt jäämään pois töistä kokonaan ku seuraavaks ois krakannu kuulemma tuo olkapää lääkärin arvelun mukaan ni suositteli ensin monta vuotta että lähtisin muihin hommiin ja nyt sit viimein ku poika synty ni lähdin.. en ois pystyny hoitamaan sekä työtä että lasta ja ku piti valita ni lapsi on tietenki tärkeempi :/

12.2.2012
ninnup
ninnup

mut  milläs tota kotihoitaa? eikös  ihan  perus burana auta tuohonkin vai?

12.2.2012
Blanco
Blanco

jonnale: et mitenkään.. sen takia yritän säästellä ton oikeen käden ettei menis siihen kuntoon.. mulla katkastiin kaulakylkiluu tuolta solisluun alta (sitä ei kait kaikilla ole, rakennevika) 9 vko saikku josta 6 viikkoo 2 kilon nostoraja, eka pari viikkoo ei kärsiny nostella sitäkään, kivun rajoissa sai tehdä mutta ku ronkkivat niitä hermoja ja mylläsivät tuolla lihaksiakin ku pitihän ne kiinnittää jonnekki ku eivät voineet omalla paikallaan olla ni oli se hermosärky semmosta alkuun että kipu tuli hyvin äkkiä vastaan.. tää kerkes mennä niin pahaks tää vasuri että ei siitä kovin ehjää tullu vieläkään mutta nyt jonku verran helpotti ja veri kiertää taas :)

12.2.2012
ninnup
ninnup

:D liberolääkärin määräyksestä hieroo tai vie hierottavaksi jos ei suostu XD ipsaus ois taas mamma oikeessa paikassa ku tänne eksys jos sattus vaikka tietämään..
eihän se oo mitenkään kumman värinen? sinertävä, normaalia valkosempi?

mullahan on itellä molemmissa käsissä verisuoniperäinen tos eli siis mulla on verisuoni ja hermot siin samassa jumissa tuolla solisluun alla (vasen leikattu, oikeeta ei), lisäks vasurissa krooninen tenniskyynärpää ja rasitusvamma olkapäässä.. uskoisin tietäväni sen v-mäisen tunteen mitä saatat tällä hetkellä kokea :D

kädet puutuu ihan hartiasta sormenpäihin saakka, hermosärkyä koko matkalla ja lisäks mulla rupes viimeseltä verenkierto häiriintymään ja käsi oli alaspäin pidettäessä sininen :/ lääkäri sano sillon että tuon sinisemmäks ei saa mennä ja varsinkin jos alkaa olla valkonen ni kiireellä kysille..

12.2.2012
ninnup
ninnup

saankotämä  liberolääkiksen leimalla varustettuna, jotta voin sannoo miehelle että lääkäri käski sen hieroo:D?

12.2.2012
Blanco
Blanco

hermopinne sanoisin.. ja voip olla jalassakin, mulla on sielläki välillä.. pakarat, hartiat, niskat ja kädet hierontaan

12.2.2012
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...