Ahdistaako neuvola?

Onko täällä muita, joita ahdistaa käydä neuvolassa, joko joskus (miksi?) tai jopa ihan aina? Kiinnostaisi aika paljon tietää, oonko yksin, kun meikäläisellä on sen sortin neuvolantäti, että aina on paha mieli, kun sieltä lähden kotiin. Lapsi on kuulemma lyhyt ja lihava, kehittyy keskinkertaisesti (mitähän sekin oikeasti tarkoittaa?), eikä mikään lapsen edistysaskel, josta olen itse iloinnut, ole mistään kotoisin. Kaikki ne ovat vaan ihan tavallista vauvoille tai sitten jotenkin huonoja asioita/tapoja. Viimeksi täti sanoi heti, kun lapsi tuli ulos kopasta, että onpa sillä kamala kaksoisleuka. :( Mä taas itse en osaa ruokkia lasta oikein tai nukuttaa oikein tai mitään muutakaan. Ja kun nämä asiat on heti aluksi tehty mulle selviksi, niin sitten se kysyy, että mikäs äidillä on mieliala... Muutaman kerran olen meinannut sille siinä avautua, mutta niellyt sitten sanani, kun se varmaan soittaisi sosiaaliin arvaamattomasta vanhemmasta. :P Mietin täällä sitten, että mitenköhän se neuvolantätsykän vaihtaminen onnistuisi... :/

9.2.2012
gisel
gisel

no mie óisin jo valittanut moisesta tädistä! kerran sain sellaisen neukkulääkärin itelleni, että mun ilakoidessani löytäneeni liikuntamuodon  jolla sain kivut kuriin ja olinpäässyt liki kokonaan  eroon kipulääkkeistä, niin tämä aloitti saarnaamisen siitä kuinka olen itsekäs äiti. tein kuulema hallaa lapselleni kun kärsin kivuista (ja juurihan olin sanonut saaneeni kivut KURIIN) ja yritti  väkipakolla  määrätä miulle tramalia. siis TRAMALIA,  raskaana olevalle naiselle!

sannoin suoraan etten hänen vastaanotolleen enääkoskaan mene, eikä tarvinnukkaan. rajahan se on siinäkin että kuinkapaljon asiakasta voi tölviä:/

20.2.2012
Blanco
Blanco

Meidän ei tartte enää kovin usein käydä neuvolassa, mut sillon kun käytiin useemmin, niin ainut asia mikä vähän ahdisti, oli se et neukkutäti saatto vaihtua lähes joka kerta.. Eli tuolla missä asuttiin, niin pyöri semmonen 3 tai 4 neukkutätiä mitkä vuorotteli siellä muutaman kuukauden pätkissä.. (en tiedä miks näin tekivät..) ja sit oli kiva mennä aina "uuden" tätin luo (vaikka oliski ollu joskus ennenki sama, mut välissä joku muu, niin uus se sillon oli), kun lapsi taas vierasti tätiä ja ite sait kertoo kaikki asiat uudestaan ja uudestaan.... mut ei siinä mitään muuten.. nuo tätit oli kyl kaikki ihan mukavia ja tästä viimesestä joka oli tuolla edellisessä neuvolassa tykkäsin niin kovasti et itku meinas tulla kun piti viimesen kerran sieltä neuvolasta lähteä :DD

20.2.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

Olin kanssa ennen ns. Oman alueen neuvolassa. Ja oli kanssa tosi paha mieli, kun lähdin.

En osannut mitään muka lapseni kanssa tehdä oikein. Ja tuputti koko ajan minua jonnekkin masennus terpaiaan. Koska oli hänen mielestään masentunut ... Vaikka olin hyvillä mielin vauvan kanssa. Hän koitti usuttaa kotiimme jotain tätejä. Mutta ei voinut kun koti olosuhteet olivat vauvalla kumminkin hyvin. Saimme lapseni kanssa jatkuvasti käydä synnytys osastolla, kun paino ei noussut. Ja hänen mielestään en osannut imettää oikein, vaikka sairaalassa sanottiin, että hyvin se näytti menevän. Ja neuvola tädin mielestä VASTIKETTA EI saanut antaa ollenkaan! Ja mieheni mielestä neuvola täti oli mukava...

 

Vaihdoin neuvolaa toiseen ja kaikki on ollut hyvin! :) Odotan innolla neuvolakäyntejä.

Neuvolaa saa vaihtaa jos haluaa :)

20.2.2012
JENNA911
JENNA911

Vielä vastaan tähän itse, vaikka aikaa ehtikin taas hujahtaa reippaasti kyselystäni... Joistakin vastauksistanne tuli erityisen hyvä mieli ja lohdutti lukea ne, mm. RJ89! :)

Ja menin ja varasin meille ajan yksityiseltä lastenneuvolatätiltä. Maksaahan sen, mutta näen siinä sitten ainakin, että miten toisen terkkarin kanssa menisi nuo neuvolakäynnit. :)

19.2.2012
gisel
gisel

aikasemmista kahdesta on äitiyspuolella ollut tosi ihana huolehtivainen neuvolantäti. tähän nykyiseen en luota lainkaan, alkoi ekasta kerrasta mennä pieleen, kun vaan annettiin kasa papereita ja pyydettiin tutustuun. nyt kun alkaa viikko 35, vauva ei ole asettunut paikolleen, odotan todella paljon et pääsen äitipolille. mihinkään ei saa vastakommenttia kun yritän puhua miten on mennyt. mutta ei se haittaa, onneks on itellä jo kokemusta, tosin ed kerrasta on se 14 vuotta :DD

10.2.2012
pennimuori3
pennimuori3

Sillon ihan alussa ahdisti, koska tein hyvin selväksi että imetän vain osittain, enkä aio koskaan täysimettää ja että tämä leikki myös loppuu aika lyhyeen. Neuvolantäti oli rivien välistä sitä mieltä että olen huono äiti kun en anna lapselleni sitä parasta mitä äiti voisi antaa. Kaikin keinoin täti yritti saada mut täysimettämään, vaikka olin tehnyt selväksi ettei se homma ole meidän kummankaan juttu, eikä kumpikaan siitä nauti yhtään.

Asiasta ei ole sen koommin keskusteltu kun ilmoitin 3kk neuvolassa että en enää imetä. Ihme sinänsä, että lapsi kuitenkin kehittyy ihan normaalisti eikä mikään vaivaa vaikkei sitä parasta saakkaan.

Ja gisel, jos neuvolantäti mulle noin sanois mun lapsesta, niin puolustaisin omaani kuin leijonaemo konsanaan. :o Mitä sitten vaikka muksulla on kaksoisleuka? Niin on mullakin. :D Ja kyllä mä ainakin iloitsen suunnattomasti kaikista pienistäkin asioista, mitkä varmasti on normaaleja kehityskaaressa, mutta MULLE ENSIKERTALAISENA varsinkin ne on todella suuria asioita ja silloin niistä pitää iloita ! Joten jatka iloitsemista ja kerro neuvolantätille mistä se kana kusee. :)

10.2.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

ei ahista. ainoostaan jos joudun ottaa molemmat lapset mukaa nii sillon se tahtoo mennä säätämiseksi ku esikko haluais juosta käytäviä. mut kiva täti meillä on.. tällä hetkellä tuuraaja kun oma on äippälomalla mut molemmat on tosi mukavia :)

meilläki menee tuo 15-20min/kerta

9.2.2012
ansku90
ansku90

ei ahdista, ei :)

Meillä on aivan ihana täti ja nyt ku muutettiin toiselle puolen kaupunkia niin piettiin sama nauvola just tuon tätin takia :) Se on vaan huippu, ja ihanaa kun  se nyt kolmannen kohalla jo tietää meijän perheen niin hyvin :)

9.2.2012
riu
riu

meillä on se oma täti tosi kiva tyyppi mutta ainaki yks tuuraaja oli tosi ärsyttävä.. toinen tuuraaja oli taas tosi kiva.. ja neuvolalääkäri on vähän omituinen (se on myös meidän alueen omalääkäri) mutta siis kiva, vähän vaan höselön olonen :D

äitiysneuvolan puolella sitten oli myös tuuraaja ku alotin kunnallisella puolella ja toista kertaa en menny ku vaihdoin yksityiselle.. se oikee äitiyspuolen täti oli ihan ok tyyppi ku kävi meillä kotona 2 kertaa ku vauva synty mutta jos vaan mahdollista ni meen sinne yksityiselle seuraavankin aikana jos semmosta siunaantuu, mulla oli niin ihana kätilö siellä ja huippu lääkäri 3

9.2.2012
ninnup
ninnup

Raskausaikana ahisti ku jouduin käymää välil toisel tädil ja se aina syytti laihduttamisesta. Oman tädin kans ei o ahistannu. Ja kai mie kasvatin niin paksun nahanki synnytettyäni. Tiedän tekeväni asioita neuvolan suositusten mukaa, mut koen ne oikeemmaksi. Ja sit meil kyl on vähän omituinenki tuo neuvolatäti! :D Suositteli et lopetan maidon pumppamiset ja siirryn kokonaa korvikkeeseen, ja suositteli purkkiruokia itsetehdyn sijaan. :D Mut ei mua haittaa. :) Osaan aatella itekki. :)

9.2.2012
Sralla
Sralla

se ehkä ahistaa kun siellä joutuu käymään niin usein.

kun asuttiin eripaikkakunnalla oli vanhempi neuvolatäti ja se oli ärsyttävä. nyt kun muutettiin tälle paikkakunnalle niin aivan ihana neuvola täti, on vähä nuorempi eikä kyseenalaista mitään. neuvoo sillein että ei oo niin kalenterin tarkkaa milloin alotetaan mitkäkin ruoat ja ei valita mistään että pitäs tehä asia eritavalla. eikä siitäkään sanonut mitään kun olen lopettanut jo imettämisen vaikka vauva on 3kk. esikoisen kohalla kun oli tuo vanhempi neuvolatäti niin se oli aika tyly kun kuuli että lopetin imetyksen.

9.2.2012
mustikka88
mustikka88

Meillä on ihan ok neuvolantäti, aika hössöttäjä tosin, joten ihan aina ei kuuntele kaikkea mitä sanon. Alkuun kyllä ahdisti käydä kun oli imetyksen kanssa vähän erimielisyyksiä, kun imetin vain osittain. Se oli hänelle kuulemma ihan ok, mutta ei sitten kuitenkaan tainnu olla vaikka käytiinkin läpi syyt miksi näin on.. Lasta kuitenkin aina kehuu, eikä ole kuin kerran huomauttanut painosta. Mutta kyllä kannattaa vaihtaa jos kovin ahdistaa.

9.2.2012
Maryo
Maryo
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...