Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Maito ei maistu!

Heips! Olenko yksin tälläisen asian kanssa vai löytyykö kohtalotovereita... Juu elikkä meidän neiti on 7kk ikäinen ja hänelle ei maito yksinkertaisesti maistu, neidin pitäisi saada 450-500ml päivässä, mutta välillä Tulee täyteen välillä jää alle reilustikin :( Neuvolaan olen soittanut asiasta ainakin kahdesti, mutta en ole saanut oikeanlaista apua.. Sanoivat jos ei saa oikeaa määrää niin täytyisi käydä ravitsemus terapeutilla! Kuvittelin että ulkona nukuttaminenkin olisi pistänyt maidon maistumaan mutta ei.. Neidillä kovasti hampaitakin tulossa 2hammasta pilkottaa alhaalla :D, Äsken kesti syöttää maitoo 30min, ja sit riitti, herkistyin :(, kun jaksan vaan yrittää mutta tuloksetta, juo kerralla 40-60ml, täytynee kokeilla seuraavalla kerralla huoneenlämpöisenä jos menis paremmin! Neiti syö 3h välein! Syö aamupuuron, lounaan, välipalan, iltaruoka,iltapuuro :)

9.2.2012
kisu84
kisu84

RJ89, hyvä et on ruvennu maito maistumaan teillä :)

13.2.2012
kisu84
kisu84

Mä soitin samasta asiasta perjantaina neuvolaan, toki jätkä on ollut vähä kipeenäkin, mutta enivei. Neuvola epäilee korvatulehdusta koska imu kuulemma sätii korviin. :o Ja tätä vahvisti se että jätkä hipsuttelee korviaan samalla kun syöpöttelee maitoa.. :o Käski antaa 3krt päivässä särkylääkettä ja jos tänään vielä jatkuu samalla tahdilla niin uus soitto ja lääkäriaika.

Mut tuntuu siltä et olis helpottamaan päin, ei enää hipsuttele korvia ja maitoki menee paremmin alas. :)

Toivotaan että sielä alkais kans toimimaan. :)

13.2.2012
RJ89
RJ89
2 years, 6-month-old toddler

3pv ollu neidillä 500-600ml päivä :D Annan sille joko huoneenlämpöisenä maidon, taikka jääkaappi kylmää hiukan annan olla huoneenlämmössä! Onneksi ei tarvitse olla enää huolissaa maidon juonnista :)

12.2.2012
kisu84
kisu84

täällä kanssa hieman taistellaan maidon määrän kanssa. meillä on 5 kk ikäinen poika ja käytiin maanantaina neuvolassa niin neuvoivat ottaa enemmän kiinteitä niin on nyt alettu syömään lihaa ja puuroa, kun ne tulivat kuvioihin on maidon määrä pienentynyt suuresti.

ennen meillä meni maitoa litra tolkulla, korvikevauva. mutta nykyään menee todella vähän. mutta olen ajatellut sen niin että teen aamulla puuron maitoon ja illalla saa velliä ja yöllä kuitekin herää kerran juomaan maitoa niin tuleehan tuostakin jo reilu 500 ml.

ite kanssa mietin että antais maitoa aina ennen ruokaa, mutta toisaalta en minä itekään juo aina ennen ruokaa ja nytkun ollaan juuri alettu syömään lihaa ja puuroa niin tottakai kiinnostaa ja maito jää vähemmäksi.

älä huoli liikaa, meillä on nyt alkanut mennä vähän paremmin. eli nytkin poika söi kasin maissa puuroa ja jo puol kympiltä joi maitoa sen 90 ml ja sitten meni päikkäreille. eilen en saanut maitoa menemään juuri ollenkaan.

juo sitten kun janottaa :D:D tokihan se maito olisi kovin tärkeää vauvalle mutta jos meilläkin menee puuro, lihasose, kasvissose ja hedelmäsosetta päivän aikana ja illalla velliä niin saa niin paljon kiinteitä että ei välttämättä yksinkertaisesti jaksa juoda.. saa nähä kun tämä meiän rytmi tasottuu että meniskö sitä maitoa enemmän..

 

noh en tiedä saako tosta selvää, aina vähän menee ohi aiheen kun alkaa kirjoittaa. tai tulee sekavaa tekstiä ja toistaa itseään.

10.2.2012
mammae11
mammae11

Ansku 90 :) annan aina maidon ennen ruokaa.. :) Kokeilin eilen huvinvuoksi antaa maidon huoneenlämpöisenä,niin hyvin tuntu uppoavan ! Johtunee ilmeisesti hampaiden tulosta toi maidon juominen ! Kiitos sulle Ansku90 vastauksestasi :)

10.2.2012
kisu84
kisu84

ei kait meilläkää koskaa  oo juonu maitoo nii paljoo ku suositusten mukaan pitäis. jos hän ei vaan yksinkertasesti jaksa.. aika paljon näyttää kiinteitä menevän jo tuolle iälle niin ei vaan jaksa enempää.. jokaisella kuitenki on se oma ravinnontarve. toisile riittää vähempi ja toisille enempi ku toisille :) nuohan on suosituksia, ei kiveen hakattuja et näi paljon tarttee mennä :)

toinen et jos sulla se huolettaa ettei saa nestettä tarpeeksi nii kokeile antaa ennen ruokailua jonkun verran? joku nyt varmaan lyttää ton mut noi mulle joku joskus sano ku ihmettelin samaa et kun nii vähän menee maitoo.. :)

9.2.2012
ansku90
ansku90
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...