Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

kiinteistä ja maidon juomisesta

Mites te muut mammat ootte tehneet. maanantaina siis käytiin neuvolassa ja saatiin neuvoksi ruveta syömään vähän enemmän kiinteitä. ennen maanantaita siis syötiin aamupäivällä hedelmäsosetta ja iltapäivällä kasviksia. no nyt on sitten otettu aamuun puuro ja iltapäivään lihasose ja sitten menee hedelmäsosetta ja jos kerkee/maistuu niin kasviksia, eli neljä ateriaa päivässä ja illalla velli. miten noiden maitojen kanssa? meillä ennen kiinteitä syötiin 4 tunnin välein 150 - 200 ml maitoa ja sitten vasta sosetta jos maistu. mut nyt olen siirtynyt niin päin että annan kiinteitä ja sitten vähän ajan päästä (noin tunti) maitoa jos maistuu, aika usein juo jonkun 30 - 50 ml ja sitten jättää loput juomatta. eikös kuitenkin 5 kk ikäiselle kuuluisi mennä lähemmäs litra päivässä maitoa? tai se 800 ml? nyt jos aattelen niin että aamulla puuroa ja siitä 3 - 4 tunnin välein ruokaa ja maitoa ja kerralla suostuu juomaan maitoa max sen 80 ml niin eihän siinä tuu päivässä kuin 400 ml + yöllä herää syömään kerran semmoisen 220 ml maitoa.. miten te muut kokeneemmat ootte tehneet? äskenkin kun annoin liharuokaa koitin antaa maitoa kylmänä niin kyllä sitä meni mutta puolet oli rinnuksilla :D toki pitäis lämmittää maito mut tiesin että ei juo kuitenkaan niin ruoan päälle vähän annoin nokkamukista kokeeksi. mitä mie nyt teen? minua ei niin haittaa jos maidon kulutus vähenee ainakin näin aluksi mutta jotenkin tuntuu hurjalta. mut niin joo, eikös vellikin lueta maidoksi? sittenhän sitä menee paljon enemmän, velliä kuitenkin menee iltaisin sen 200 ml..

8.2.2012
mammae11
mammae11

Ja tosta puurosta, ite teen veteen, todella tönköksi ja lantraan maidolla. Kun se maito ei kiehu missään vaiheessa niin siinä pysyy kaikki miksi se on äidinmaidonkorviketta.

9.2.2012
RJ89
RJ89
2 years, 5-month-old toddler

Meillä tulee maitoa myös itse ruuassa, koska teen ite sapuskat ja pakastan ne suht tönkkönä niin juoksutan ne maidolla. N. 30-40ml maitoa siis ruuassa, ruuan päälle 100-200ml, joskus saattaa mennä vaan 50ml. Meillä tokikaan ei oo noin pitkät välit syönnissä koska sitä ei kattele kukaan, meillä syödään aika tarkkaan 2h välein (aamupala, välipala, lounas, [välipala], päivällinen, välipala, iltapala, tokikin joku välipala voi jäädä välistä)

Ite pidin tarkkaa kirjaa maidoista ja ruuista n. 2kk, sitte ku se oli vakiintunu sinne 500-700ml päivässä niin lopetin kirjanpidon.

9.2.2012
RJ89
RJ89
2 years, 5-month-old toddler

minä en uskaltanut antaa tolle meiän pojalle puuroa vasta kun nyt kun on 5 kk mutta siskoni antoi lapsilleen puuroa, jotain vadelma-puuroa jo 4 kk iästä ja ihan normi lapsia ne on.

ja mikäs jos purkin kyljessä lukee että 4 kk niin antaisin, ite en vaan ole tommoseen törmännyt. eli oon antanut aina sen kuukauden ruokaa mitä purkissa lukee :D toki me syödään vaan pilttiä, bonaa ja muksua :D että en sitten tiedä noista ruotsalaisista :D:D:D varmasti yhtä hyviä. kaverini syötti pelkkää semperiä vanhemmalle pojalleen kun ei tuttelit jne maistuneet..

kokeile ihmeessä jos tahdot. tuskin siitä mitään kovin suurtakaan haittaa on. aloita pienelle annoksella ja lisäile pikku hiljaa. meilläkin minä jaoin tuon muksu puuron kolmeen osaan ja ollaan sillä pienellä määrällä maisteltu. nyt aattelin että ostan hiutaleita ja teen maitoon ja mangoa sekaan :D

8.2.2012
mammae11
mammae11

no ehkä meilläkin sit vaan lyhenee noi päikyt. eilen tosin veti 2½ tunnin, 2 tunnin ja 1½ tunnin päikyt mut olikin kuumeessa. nyt ei ole sit enää kuumeesta tietoa kun eilen söi ja nukkui hyvin.

 

asiasta hiihtoliittoon on muuten vaan aikaslailla rakas tää poika. :D miten sitä voikin rakastaa jotain näin pientä niin paljon :D 3 voisin rutistaa sen ihan rusinaksi :D ja toinen halaa takasin :D:D

8.2.2012
mammae11
mammae11

no ehkä minäkin teen niin että aamulla puuro maitoon hedelmäsoseen kera, sitten aamupäivällä lihaa, iltapäivällä kasvisosetta ja illasta velliä. väliaikoina maitoa mikäli maistuu.

turhaan sitä on tästäkin alkaa hiuksia repimään ja stressiä aiheuttamaan. kaks päivää nyt menty näillä uusilla jutuilla ja niin pirteä kaveri ja hyvän tuulinen on. äskenkin kuitenkin joi semmoisen 70 ml maitoa.

ONKO muilla vauvan hereillä oloaika lisääntynyt kun on kiinteet tullu kehiin? tuntuu että tuo jaksaa nyt olla pitempään hereillä ja ei ole nukkunut kuin tunnin päikkärit tänään. yleensä herää ja valvoo sen 2 tuntia ja sit vetää 2 tunnin päikyt. mutta tänään nukku just ja just 45 min.. ja tossa se pelleilee ja leikkii varpaillaan ja kohta oltu jo 3 tuntia hereillä :D:D

8.2.2012
mammae11
mammae11

kiitoksia nettisivusta mutta tuolla ei varsinaisesti ollut vastausta muutakuin siihen että maitoa pitäisi mennä sen 700 - 1000 ml sisältäen vellin. noh ehkä minä ajan kanssa alan tajuamaan ton pojan syömisiä :D

8.2.2012
mammae11
mammae11
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...