Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Raskausdiabeetikot!

 Moikkelis!  Oletteko saaneet miten herkästi lääkityksen? Onko verensokeri arvot olleet miten korkeita? Onko Diabeettes vaikuttanut muulla tapaa raskauteen? esim. enemmän väsyttänyt tai ollut muuten huono-oloa. Itse olen nyt rv31+3 ja kovassa seurannassa, arvot hipoo rajoja, mutta eivät vielä yli viitearvojen ja vauvan kokoa seurataan. Lääkäri huomenna ja katsoo aloitetaanko kuitenkin jokin lääkitys...

8.2.2012
eppus
eppus

Täällä sama kuin pelargonilla eli ruokavaliolla hoidettiin. Mulla oli testissä se keskimmäinen arvo 0,2. isompi mitä ois saanu. En muista nyt niitä sallittuja arvoja. Mä mittailin neljä päivää viikossa/ neljä pittausta per päivä. Diabetesneuvojalla en käynyt kertaakaan eikä ylimäärästä ultraakaan tehty. Kotona ku mittailin kaik tulokset oli kaikki vähän liiankin alhaisia vaikka hiilaria tuli syötyä.

Mutta sairaalassa vauva vietiin tunnin ikäisenä pois luotani ja oli kaksi päivää teholla sokeritiputuksessa kun oli liian alhaset.

8.2.2012
uppis
uppis
15-month-old baby

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

8.2.2012
uppis
uppis
15-month-old baby

Mulla oli ruokavaliohoitoinen raskausdiabetes, jossa mittailin verensokereita kahtena päivänä viikossa. Verensokeriarvot pysyivät kokoajan viitearvoissa. Söin aikalailla diabeteshoitajan antamien ateriakohtaisten hiilihydraattimäärien mukaisesti. Mulla ei tuo ainakaan vaikuttanut raskauteen muuten, kuin pistämisten muodossa, kun oppi suurinpiirtein ne hiilarisysteemit. Ja vissiin siinä se jokunen ultrakin oli "ylimääränen". Mulla oli siinä muutaki syynättävää, niin en muista niin tarkasti. Vauva ei ollu mikään iso sokerivauva, mut sokeriarvoja seurailtiin sairaalassa aluksi monta kertaa päivässä, kun olivat syntymän jälkeen liian matalia. Mut eipä oikeataan sitten ole vauvaan vaikuttanut mitenkään, kaikki on kunnossa.

8.2.2012
pelargoni1
pelargoni1
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...