Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

höperöjen tikkukarnevaalit

uus ketju murut 3

6.2.2012
ninnup
ninnup

thänks karpalo :) mä voin päivittää listan.

9.2.2012
Boco
Boco

tein uuden ketjun mut listaa en kerenny ettii :) :)

9.2.2012
karpalo
karpalo

voisko mitenkään olla mahdollista kuitenkin, ninnup? eihän kaikilla näytä edes heti plussaa kun menkat pitäs alkaa. ja sit sellainenkin tuli mieleen että jos ois ovis myöhästynyt ja tuo vuoto ois johtunu kiinnittymisestä??? 

mun kaverilla kävi (12 vuotta sitten) että vasta np ultrassa selvis että raskaus on 2vkoa pidemmällä. sillä oli juurikin noin että menkat tuli vähän etuajassa ja oli viel niukat niin testasi heti kun vuoto loppu parin pvän päästä negan mut siis oli sit kuitenkin ollut joko valemenkat tai kiinittymisvuotoa.

9.2.2012
Boco
Boco

Yritetään yritetään :)

9.2.2012
puffi
puffi

testasin sillon vuodon aikana viimeks.. oisko ollu 3. tai 4. päivä eli sillon ku kp ilman vuotoo ois ollu 30 tai 31

9.2.2012
ninnup
ninnup

puffi ei nyt päästele mitään vuotoja vaan plussaa, eikö vaan, onko sovittu? ;D

aloittaako joku uuden ketjun ja päivittää listan? mulla ei riitä mielikuvitus uudelle ketjun nimelle ;)

9.2.2012
Boco
Boco

Huomenta! Mulla on aika jomotus alavatsalla... Ihme jos ei kohta vuoto ala. Kylmäkin on kokoajan, mut johtunee siitä et täällä on kylmä kotona ja töissäkin.
Mä käytän niitä citymarketin ovistestejä ja raskaustestin oon ostanu apteekista sen apteekin oman. Noista ovistesteistä saa aina kaks viivaa mut sit ku on ovis niin se toinen viiva tulee tosi nopsaa ja tummuu yhtä tummaksi ku se toinenkin. Vähän olin hukassa aluksi niitten kaa ku näytti aina kahta viivaa.
Olis aika tuuri jos nyt sais plussan ku olis se hedelmöityshoitojen suunnittelu 2 viikon päästä. Olis niiiiin ihanaa soittaa ja peruu se aika!

9.2.2012
puffi
puffi

ninnup ehti ensin :)

mitä jos sä ootkin jo nyt paksuna, ois ollu valemenkat viimeksi, eikö ne ollu niukat???? ootko millon testannu viimeksi?

9.2.2012
Boco
Boco

kopsin tuolta hus:in sivuilta

A-vitamiinin päivittäinen RDA -saantisuositusten (Recommended Dietary Allowance) mukainen saantitaso on raskauden aikana 800 mikrogrammaa vuorokaudessa. Tämän riittävän vitamiinimäärän saa yleensä normaa-lista suomalaisesta ruokavaliosta, siksi A-vitamiinilisälle ei ole raskausaikana tarvetta.

Tavallisimmat monivitamiinivalmisteet, joita voi ostaa suomalaisista apteekeista, eivät sisällä sikiötä vaurioittavaa määrää A-vitamiinia.

Raskauden aikana retinoidimuotoisen A-vitamiinin pitkäaikaissaannin ei tulisi ylittää 3 000 mikrogrammaa (= 10 000 IU) päivässä. Koska myös yksittäinen suuri kerta-annos voi olla sikiölle haitallinen, kerta-annoksesta saata-van retinoidimuotoisen A-vitamiinin määrän tulisi olla korkeintaan 7500 mikrogrammaa (= 25 000 IU).

Ylisuuret annokset voivat aiheuttaa sikiövaurioina mm. hermoston, luuston ja sydämen epämuodostumia.

eli jos mä oikein käsittäny oon niin eikös se sydän ja hermosto kehity aika alussa, korjatkaa jos olen väärässä. mut ehkä jos epäilet että oot raskaana niin kannattaa lopettaa hetkeksi. tuskin pieni tauko tekee mitään hallaa jos sitten ei olekkaan raskaana niin aloittaa uudestaan ottamaan...mut toivotaan että oot raskaana :)


9.2.2012
Boco
Boco

A-vitamiinissa on joku raja kyllä minkä voi syödä käsittääkseni ku onhan sitä luonnostaan jo joissain ruoka-aineissa ja maksaakin sai pikkasen raskausaikana syödä vaikka siinä sitä paljon onki mut varmaan turvallisin jos et syö ainakaan tommosena lisänä.. se aiheuttaa jotain sikiövaurioita vai epämuodostumia vai mitä lie olikaan... olin joskus sellasella lääkekuurilla missä ois pitäny raskaustesti käydä tekemässä tk:ssa joka kuukaus kun oli a-vitamiini johdannainen lääke ja niin pahat ne vaikutukset sikiölle.
porkkanassa muistaakseni oli se betakaroteeni mikä muuttuu elimistössä a-vitamiiniksi tms.. ja eihän porkkana ole kiellettyjen listalla. mä söin raskausaikana neuvolan suosituksesta maksalaatikkoo ku hemppari laski, puoli pakettia viikossa.. mä en kato muista puristeena ottaa niitä vitskuja jms. ni sain sit ruokana tuon rautasatsini :D onhan siinäkin sitä ihan pikkasen.

mua taas etoo tää aamukahvi.. mun pakollinen aamujuttuni ja meinaa yrjö lentää :X

9.2.2012
ninnup
ninnup

hyvää yötä kaikki mussukat ♥

ei kärsi enää istua kun juilii tuonne masuun :( saapa nähä saako nukuttua...

8.2.2012
Boco
Boco

meehän nukkumaan ninnup. eläkä nyt ihan masennu, ei peli oo vielä menetetty, sitten vasta ku menkat alkaa. eikö teillä kuitenkin nyt viikon sisään oo lakanat tuuletettu eli ihan hyvin voi olla kaikki vielä mahdollista :)

8.2.2012
Boco
Boco

ainaki siellä rk:n sivuilla oli ku oli vissiin kyselty paljon siitä pakkasesta että ei se vaikuta kun vaan malttaa oottaa et se testi lämpiää huoneen lämpöseks ennen käyttöö.. mulla tulee niitä vaakaviikoja aina noihin davidin testeihin eka ja sit ne häipyy testiajan puitteissa..

mua kyllä nyt vähän masentaa ku tää kierto meni ihan munilleen :( oivoi.. tuskasta ootella seuraavaa ja väsyttääki niin pirusti :/

8.2.2012
ninnup
ninnup

mä aattelin että tosiaan käyn ihan kaupasta ostaan liuskoja ku mua laitto viimeksi kummastuttaan ku noihin mammaksin (vai oliko se RKn) testeihin tuli poikkiviivoja. ajattelin että johtuu siitä kun on tuolla niin kamala pakkanen ja niis lukee että säilytys +15-+30 (tai jotain sinnepäin) että oisko tuosta johtunu, ku ei niitä ollu edes koommin paketoitu.

kauheet kuvitelmat mulla ny, ihan ku tissitki ois kipeet :o

8.2.2012
Boco
Boco

kiva ku millään pääse tänne taas tänään..

mulla ei muita oireita oo mistään ku tuo lantion särky.. voi jestas että osaaki olla taas napakka kipu.. mun testit tuliki jo tänään vaikka eilen vasta iltapäivällä tilasin, 14-15 aikaan :O

8.2.2012
ninnup
ninnup

meillä ruetaan yleensä 21-21.30 ja nukutaan päivällä 2-3 tirsat, nyt ku on ollu tuo leikkikaveri ni on nukkunu 1 unet vaan monena päivänä, eilen nukutin sylissä illalla yhet tirsat väkisin ku oli niin uupunu mut ei vaan malttanu nukkua.. aina keksi itelleen jotain virikettä vaikka nippanappa pysy hereillä, jos ei muuta ni tutia repi omasta suustaan pois et pysyy hereillä.. 
eilen sit meniki ne yöunet 22 saakka.. hoitopoika rupee ekoille päikyille suurinpiirtein sillon ku tää vasta herää yöunilta ja sit ku tää menis aamutirsoille ni hoitopoika herää ni tää ei malta nukkua, 12-13 oon saanu nyt molemmat taisteltua unille ja heräävät n. klo 15..

8.2.2012
ninnup
ninnup

meillä ollaan hilkulla, siis nukkumaan menon kans. pesut ja ruokailut on suoritettu, täs sit vielä touhutaan hetki ja kohta poju petiin :) ja sit jos kymppiin asti itse jaksais valvoa niin sais pitkästä aikaa sitä kuuluisaa OMAA AIKAA ;)

8.2.2012
Boco
Boco

poju nukkuu :O 

oli väsyny eikä malttanu iltapäikkäriä nukkua ni nyt ollaan jo makuuksilla.. vallan järkytyin ku katoin kelloo 20.15 nukahti :O 

hyvällä tuurilla pääsis iteki nukkuu ajoissa.. voi jestas että taas uuvuttaa

8.2.2012
ninnup
ninnup

Mursukkiiiiii....jos käyt täällä niin vastooppa, että ku sul oli tuolla dpo6 kohdalla että nippaa vatsassa niin kuvastaako toi mun oire yhtään sitä? ;D ja saa muutkin vastata toki jotka muistaa mitä apauttiarallaa mahd kiinnittymisen aikaan nuo oireet ois ollu....eli dpo 4-8

8.2.2012
Boco
Boco

Tuntuu hassulta sanoa, mut hyvältä kuullostaa tirppa tuo sinun väsymys ;) aika hyvä oire :D 

tässä tunteroinen sitten alkoi tuntua nippailua...tai enemmänkin sellaista kuin vauva kourii pienillä käsillään mut huomattavasti hennommin, siis semmoinen "kipu" kohdun tietämillä. en oo varma onko kohdun kohdalla vai kohdunsuun. ja en muista onko ollu muissa kierroissa samanlaista, ehkä voinut ollakkin mut en oo tiedostanu. vähän silleen aaltomaisesti tulee tuo tunne.

8.2.2012
Boco
Boco

ai vitja, mäki tilasin pelkästään niit 25 :O ois ny yhden voinu ainaki ottaa sellasen 10 :D 

kävin kaupassa ja laitoin ruoan uuniin.. puolisen tuntia ni on valmista.. ja kahvi odottelee tossa.. 3 nyt on hyvä :D pärjää perjantaihin oikein hyvin

8.2.2012
ninnup
ninnup

jännää :) mä testailen sit keskiviikkona, mulla vaan ei oo niitä herkkiä testejä että liekö noilla 25 vahvuuksilla mitään näkee....

8.2.2012
Boco
Boco

Heips! Mä jo tänne viikonloppuna kirjottelin et voisin testata su aamusta, ellei menkat ala. Silloin olis kp 28 ja ovistesti näyttiplussaa kp 17. En tiiä näyttäiskö jo sillon mahdollisen plussan?
Nyt on kyl nipistelyy ja jomotusta alavatsalla jo toista päivää... Vähän semmoinen olo et on vaan oire tulevista menkoista. Mut silti aina pieni jänskätys tällee loppukierrosta et mitä jos kuitenkin +

8.2.2012
puffi
puffi

toivottavasti :)

mä tuolla kyyläilin noita hintoja, ei vissiin alle sen 400€/kulmat/silmät pääse ja jos pääsee niin se työn jälki voi olla sit jo toisenlainen. mistähän sitä pierasis noi rahat, edes toiseen...mut niin joo, toivotaan ettei tarvii otattaa sellasii ;)

8.2.2012
Boco
Boco

nyt meni elämä jännittäväksi :) mä nimittäin tein itselleni lupauksen, jos EN raskaudu tästä(kään) kierrosta, menen kulmien ja silmänrajaus pigmentointiin...eihän ne maksa ku n 900€ mut näin on näppylät ;D

8.2.2012
Boco
Boco

ennen menkkoja on pari päivää tämmönen kipu suurinpiirtein mut nyt ei oo niitäkään tuloillaan, viime kierrossa ei tainnu olla ainakaan näin kipee oviksilla mut tosin se paine oli niin kova ja teki kipeetä et on voinu ollaki, en vaan oo rekisteröiny.. nyt on muutenki siis tuo yläselkä myös ja käsi ihan tosi kipeet ja jumissa 

mua eto aamukahvi ihan kauheesti, nyt ei etonu.. oisin voinu juoda enemmänki ku ois vaan ollu :/ meinasin lasagnee rueta tekee mut piru ei oo sipulia :/ on päässy vähän tämmöset tärkeimmät mahdolliset perustarvikkeet hupenemaan.. kahvi ja sipuli.. jos ois vielä maito loppu ni sit ois maailman kirjat sekasi

8.2.2012
ninnup
ninnup

onko sulla ollu ninnup muissa kierroissa tuo lantio kipee? siis ajattelin että siis johtuis jostain hormooneista. mulla on alaselkä aina oviksen jälkeen kipee pari päivää sit helpottaa...(tai onko se liiallisesta "makaamisesta") ;D

munkin piti kahvit keittää vaikken normaalisti yksin keitä. alkoi vaan tekeen mieli ku ninnupkin keitti kahvit ;)

8.2.2012
Boco
Boco

noni.. kahvi on hörpätty.. sain kupillisen siitä puolestatoista.. jämä kerkes painua tässä välissä ja ku kaadoin maitoo ni lurautin hivenen liikaa ni ei sitä voinu juoda.. hailakkaa maitoa lähinnä tuo vähä mitä kupin pohjalle sain :/ 

siis mulla on ihan järkyn kipee toi lantio.. ihan tuntuu löysän lantion kivulta ilman iskiasta

8.2.2012
ninnup
ninnup

pöh! mä kirjoitin pitkän tekstin ja tuli tyyppi ja paineli namiskoja että katosi jonnekkin ;) mä käyn antaan muksulle välipalaa ja tuun sitten takasi...:)

8.2.2012
Boco
Boco

mä toivon et poijjaat nukuksii sen pari tuntia.. meinas mennä äsken jo hirviäks tuo tilanne ku molemmat yliväsyneitä.. kumpikaan ei antanu toisen nukkua ni ainaku sai toisen unen rajamaille ni toinen teki jotain et heräs.. aargh! sit otin oman penskan mikä oli väsyneempi ku jäi aamu-unet taas välistä ja nukutin syliin "väkisin" ja sen jälkeen lämmitettiin lisää maitoo ja sain ton hoidokin nukkumaan.. 

kahvia oli nippanappa puoleentoista kupilliseen ja tääki sököstys hivenen laihanlaista.. painajaismainen tilanne, päivän ainoa vapaa hetki ja kahvi on loppu :O

8.2.2012
ninnup
ninnup

itekki käyn leivän tekaseen, jos tuo mukula viel hetken nukkus...(on siis ollu unilla jo reilu 2 tuntia)

8.2.2012
Boco
Boco

Jos sillon kokeillaan sitä sanontaa: Nuha lähtee nu*****lla ;) Voin kertoa kokemuksesta, ei toimi! Siis nuhan suhteen:D

8.2.2012
Felize
Felize

uu täällähän on porukkaa.. just sain penskat nukkuu, vielä hörhöilen jotain kahvinkaltaista tulille ja tuun mukaan

8.2.2012
ninnup
ninnup

Jännä juttu että me ovislaiset ja siitä ylöspäin, ollaan räkätaudissa ;) eikös se ollu mursumurullakin kaamee räkis siinä kierrossa kun plussasi?? ;) koittaa teitä ja meitä tsempata xD

8.2.2012
Boco
Boco

Ei ainankaan tunnu missään mitään, lämmöt on vähän norm. korkeammalla, mut lasken sen tän flunssan piikkiin. Vähän vaikea sanoa oireista, kun en ole aikasemmin niin tarkkaillut.. Viikonloppu vois kyllä olla semmonen otollinen hetki ;)

8.2.2012
Felize
Felize

oisko se felizellä kohta oviksen aika;) meillä näyttäskin olevan samanmittanen kierto. mulla oli ovis aika 100 varmasti nyt kp 18-19.

8.2.2012
Boco
Boco

ai, että oon kamalan huono näissä tämmösissä kuvissa, mut vähän aikaa ihmeteltyä kyllähän se sieltä löytyi :) fb:ssa o nyt paljon niitä kuvia, että etsi kissa. Mulla kestää tooosi kauan löytää se katti!

Nyt alkaa räkätauti himppasen helpottaa, paine päässä ainankin laskee..  Kohta vois niitä plussia läväyttää tiskiin ;)

8.2.2012
Felize
Felize

huhuu, missä kaikki? mielellään kuulis tirpan lisäksi noita muiden kärkikolmikon oireistusta ;) marru ja puffi ????

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150614821631757&set=a.301823521756.182845.188300871756&type=1&theater

näettekö? :)

8.2.2012
Boco
Boco

tietäis sitten tyttöä jos ois lauantaiset simpat hedelmöittäneet ;) eikös se niin mene? typyt elää kauemmin...;) 

taas tuossa oli melkoinen show esikoisen kanssa. mä oon niin tukkanuottasilla sen kanssa kokoajan.  harmittaa hirveesti kun joutuu sen kans aina tappelemaan :( mut jotenkin on sellainen mutu että tuossa iässä pojat ottaakin enempi yhteen äidin kanssa, isimiehen kans sitten ollaankin aina niin sujuvaista että... jospa se tästä, pitää vaan itsekin pyydellä joskus anteeksi kun saatan kilahtaa liian isosti.

mulla ei oo mitään tuntemuksia, ei juili ei nippaile... valkari hieman vähentynyt. kohta vois käydä kokeileen nipukan, toissapäivänä oli viel kiinni ja kiinteä. lämmöt on yhä koholla, laski siis hieman oviksen jälkeen mut on nyt pari päivää pysyny samana.

8.2.2012
Boco
Boco

lauantaina.. jos ovis on jo menny pari päivää sitten ni voisivat mahdollisesti keretä toimimaan mut jos vasta nyt ni ei taida olla toivoo :( 

voi piru tätä väsymystä ja kiirusta

8.2.2012
ninnup
ninnup

mulla pyörii nyt parhaillaan samalla tavalla mahassa ku ois menkat mut se nyt tuskin on mahdollista.. 

limoja tulee näköjään nyt ihan kohtalaisesti.. viime kierrossahan mulla eto ihan oksennukseen saakka oviksen jälkeen eli vissiin se meni viimestään tuon perspaineen mukana sitten :/ ja ei saatu ukkoja matkaan.. täytyy kattoo onnistusko tänään jos vaikka ennättäsivät mukaan :( mun pitäs käydä tuolla vanhassa ketjussa tutkimassa millon ne edelliset lähti matkaan mutta tää nyt tais mennä aivan munilleen koko homma :(

8.2.2012
ninnup
ninnup

huomenta, saitteko ninnup simppoja matkaan? ;) mut toi etominen kuullostaa hyvältä, aika monella tuota oviksen tienoilla;)

voi tirppa, jännäksi menee. vielä kaksi yötä :) teetkö aamupisusta?

kysyit että onko muilla ollu samanlaista, eli tuntua että alkaako menkat vai ei...mulla on nyt pari kolme kiertoo ollu niin että varsinaiset menkkaoireet on alkanu vasta sitten kun vuoto on toista päivää käynnissä...tosi inhaa kun sitä sit on tullu eläteltyä turhia toiveita. mut toivottavasti sulle ei niin käy ja lätkäset plussan tiskiin perjantaina ;D

8.2.2012
Boco
Boco

huomenta.. 

lantiokipu oli illalla ihan hirveetä ja edelleen kolottaa... etoo kyllä melkosesti, ens yönä pitää rueta ajoissa nukkuu.. melkonen pöhnä olo kyllä

8.2.2012
ninnup
ninnup

Marru83 28/30       
Tirppa09 27/28-30         
Puffi 24/25-35        
Boco 23/32-34        
Mamma411 20/35       
Taitsu 20/28-30       
babymama11 20/28-31       
ninnup 17/30       
Maapu 16/28       
lyllerö81 15/32       
Mirkku85 12/26-28       
Felize  12/32-34       
Hilla91 7/28-36       
karpalo  6/28-30       
Nemo83 6/30-35      

ja toinen lista:       

Puffi yk 5/2       
lyllerö81 yk 6/3        
ninnup yk 3/2        
mamma411 yk 4/2             
Marru83 yk 3/3       
Nemo83 yk 2/2       
Boco yk 5/4            
Hilla91 yk 2/2        
Tirppa09 yk 1/2       
karpalo yk 14/5       
Taitsu yk 8/1       
Felize  yk 2/2       
Maapu yk 1/1       
Mirkku85 yk 4/3       
babymama11 yk 1/2

8.2.2012
ninnup
ninnup

ja jos kiellät ni tekee vielä kovempaa.. tyyliin joku telkkarin hakkaaminen, ensin vaan läpsyttää ja mitä enemmän komennat ja otat pois ni sen kovempaa hakataan lisää ja mahdollisesti otetaan vielä joku lelu lisäks että varmasti on kovimmat mahdolliset aseet käytössä.. 

huoh!

7.2.2012
ninnup
ninnup

voi ei boco.. sullapas on siellä rattosa ilta :( 
joh teini-ikää odotellessa.. tai no ensin uhma ikää.. sitä on jo hyvinkin paljon havaittavissa tässä mein 11kk jäpikässä.. nyt ku on toinen lapsi tässä myös päivällä ni huomaa kyllä kuin herja tuo oma on oikeesti... tänäänkin 10 minuutin sisään 5 kertaa "arestiin" sohvalle kiipeemisestä.. ei mitään oppinu.. kiukutteli siellä arestissaan (otin eka etemmäs, sitten huoneen ulkopuolelle, viimein toiseen huoneeseen ja sit jos istuttiin sylikkäin siellä toisessa huoneessa jne..) ja heti ku pääs ni suoraan kipotti uudelleen ja ku menit ottaa taas vaihteeks pois ni nauraa räkätti vaan.. sit teippasin pöytään suojan ku annoin raejuustoo, toinen syö nätisti kiposta ni mein kundi kippaa lautasen pöydälle ja liiskaa kaiken siihen ja huitelee lattialle. ni ei sekuntia antanu olla sen suojan siinä pöydässä.. puoli tuntia tappelin sen kanssa siinä ja laitoin sille jo rukkasetki käteen ettei revi sitä ku eka syötiin sose ja sit vasta sormiruoka.. toinen ei välittäny alustasta mitään.. 

miten tuosta lapsesta saa tuon destroy-vaihteen pois päältä?

7.2.2012
ninnup
ninnup

Huh!!! ihan totaly räjähtäminen esikoiselle "tee tätä tee tuota, läälää, vittuvittu, paskaäiti..." ei jaksa olla ymmärtäväinen aina!!! hammaskin ihan pirun kipee, pakko oli ottaa ibusal400+paramax500. toivottavasti ei vaikuta kiinnittymiseen tahi muuhun ... 

kuopus löysi jostain kissanhiekan jyvän...sellaisen kristallihiekan..onkohan noi miten vaarallisia...:o  voi taivas sentään, ja mä niin ajattelin että rauhallinen ilta :(

7.2.2012
Boco
Boco

paikka ei oo ongelma ku on pari sataa neliöö mökissä tilaa (tosin pirun kylmä on mökki joten voi päästä pimpsut palelemaan joissaki huoneissa :D) mutta tuo penska ku on jo kahesti hypänny siit sängystä alas ni ei voi jättää ku pinnasänkyyn.. viimeks ku tipahti ni mönki isänsä yli.. no saas nähdä.. voihan se olla että ne toissapäiväset vielä jaksas uiskennella :/ vai olikos se toissapäivänä :O 

ei mulla pelitä pääkään enää

7.2.2012
ninnup
ninnup
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...