Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Voinko "vaatia" ?

Isukki käy yötyössä neljä kertaa viikossa ja meillä 3viikkoinen vauva. Ollaan tehty sopimus, että yötyöpäivinä mies saa nukkua riittävät yöunet (6-8h) ja me koitetaan olla vauvan kanssa häiritsemättä. Jäljelle jää siis kolme normipäivää ja minusta olisi enemmän kuin kivaa, että mies heräisi yöllä antamaan pulloa kun vauva herää itkemään. Mutta ei.. Hän kääntää vaan kylkeä eikä reagoi itkuun. Ei kuulemma kuule!! :O teeskentelyä mun mielestä. Ja sitten hänen pitäisi saada nukkua siihen kello 11 kun me ollaan yritetty alottaa päivää vauvan kanssa. Yritykseksi usein jää ja harvemmin kerkiin laittamaan edes päivävaatteita päälle kun lasta pitää viihdyttää ja hermostutaan heti jos hetkeksi katoan. Herättyään mies kyllä osallistuu kaikkeen mahdolliseen ja on paljon vauvan kanssa ja saan sitä omaa aikaa mutta tuosta nukkumisesta olen tehny suuren ongelman. Mielestäni olen ansainnut myös saada nukkua joskus yli kymmeneen. :) ja olla vaikka heräämättä yöllä. ;)

6.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

Hienosti se mies hoiti yösyötön! :)

9.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

No niin katsotaan mitä yöstä tulee. Mies lupasi hoitaa tämän yön. :]

8.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

Hyvä! Toivottavasti saat nyt nukuttua edes sen yhden yön. Meilläkään ei mies herää jos en herätä. Alkuun tosin (isyysloman aikaan), kun neitonen itkeskeli paljon ja söi tiheästi sekä valvotti yhteen kahteen, niin mieheni valvoi vauvan kanssa jotta minä sain nukkua ja hoidin sitten myöhemmät yösyötöt ja aamuhommat. Välillä oon kyllä menny olkkariin nukkumaan ja laittanu tytön miehen viereen, ni kyllä se sitten herää :) Mä kyllä suurimman osan syötöistä ja muustakin hoidan, kun mies on ma-pe töissä eikä siis yleensä oo kotona ku la ja su. Nyt tosin muuttuu kun vaihdetaan, mies jää kotiin ja minä menen töihin. Sitten kyllä tahdon myös yöni nukkua, ainakin ennen aamuvuoroja. Saa nähdä miten toimii..

8.2.2012
Maryo
Maryo

Hih. Minä menin nyt ja ilmoitin miehelle päi näköä, että saa hoitaa yösyötöt keskiviikon ja torstain välisenä yönä. "No okei" kuului vastaus. Höh. Oisin oottanu jotain mutinoita... Nyt vaan köytän itteni sänkyyn illalla nii en varmaa nouse sängystä ku vauva herää. :)

7.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

Meillä miekii saan nukkua piiiitkäään jos mies on aamulla kotona :) Meillä vaan on nykyään tosi harvassa nuo yhteiset vapaat... Mutta ei kävis kuuloonkaan että toinen saa maata persaus homeessa kun toinen joutuu aina nousemaan x)

7.2.2012
riu
riu

Juu, ei varmaan monikaan tajua, ennen ku oikeasti on sen vuorokauden ympäriinsä lähes kokoajan sen lapsen kanssa.

7.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

miten te jaksatte??? nostan hattua!!! ei tulis kuuloonkaan että vuosi tolkkua heräisin joka yö useasti, yksi heräily yö vie jo koomaan :/  esikon kanssa heräsin noin 2,5 vuotiaaksi mut olinkin toistakymmentä vuotta nuorempi ;) enää ei jaksais. ja juu, kyl meillä mies tekee hommat siinä missä minäkin, yleensä ottaa heti ohjat kätenn ku tulee töistä. ja tekee väliin 24 tuntia putkeen, välillä pelkkää yötä. joskus harvoin viikolla 8 tuntisia päiviä on...ja juu, ei ikinä vapaata ;) että nyt uppis kuule vaatimusta kehiin ;)

7.2.2012
Boco
Boco

meillä esikoinen oli pullovauva ja kyllä nousi isimies toisena yönä jos oli kaksipäivää putkeen vapaata. meillä tekee siis vuorotyötä ja käy koulua. nyt kuopus tissivauva joten ei tarvitse herätä mutta yhteinen sopimus on että sikälimikäli esikoinen herää juoksuttaa yöllä niin mies hoitaa sen. toiminut meillä. eli mie nousen jos esikoinen herää yhden kaksi kertaa mutta muuten mies. jos sillä olis 3 vapaata varmasti itse pyytäisi yöhukin itselleen jos meillä olisi toinenkin pullovauva.

7.2.2012
imppuliina
imppuliina

Tuo termari on kyllä mun elämää helpottanu! Pysyy sopivan lämpösenä koko yön tuo vesi. Meillä vauva syötyään nukahtaa heti uudemman kerran ja jos mä lähen alas maitoa lämmittää niin herään siinä ite niin ettei unista tuu mitää sen jälkee. :)

7.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

Ja muuten kiitti vinkistä, kenen se sitte ikinä olikaan. Meillä kohta muutto yläkertaan edessä ja funtsin jo, että kiva tulla alas lämmitteleen maitoja. Vois noita öitä varten vaikka hommata tuota jauhenannia ja ottaa termariin lämmintä vettä. Tai sitten käydä alhaalla lämmittämässä. Eipä tuo pitkä matka ja jos sen kerran pari joutuu käymään niin.. mut pitää sit kattoo, miltä alkaa portaissa kulkeminen tuntumaan! ;-)

7.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

Hah. Eilen illalla keskustelimme asiasta, esittelin toivomusta, että voisi aina vuoroöin hoitaa kummankin syötön, niin että sais aina vuorollaan koko yön maata molemmat, mut se ei kuulemma ainakaa vielä passaa. Vaikka mies ei nyt siis edes ole töissä. Täytynee tyytyä siihen, että kuitenkin ensin minun pukittua hänet hereille, hoitaa edes sen toisen syötön, jotka siis illalla aina sovitaan kumpi syöttää eka. Ja tänä aamunaki hän sitte nousi vauvan kanssa ylös ja sain pari tuntii nukkua pidempään. Mut vauva vissiin illalla uniensa läpi aisti meidän kiivaat keskustelut, kun nukkui 7 tuntia putkeen! xD Mut siis niinku sisko mulle sano, että kestää se monesti miehillä paljon pidempään sisäistää se isän homma ja sitä kautta alottaa tekee kaikkia juttuja.. Ku meillä äiteillä on kuitenki ollu sillai tavallaan nuo vauvat pitempään, vaikkaki mahassa.. :D

Vaippaa tuo on vaihtanut ja ammeessakin käyttänyt, toki monesti vielä pitää sanoa, että teeppä ja meeppä. Pääasia, että tekee, tuli se sitten minun "käskystä" tai hänen omista hoksottimista. ;-)

7.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

Meilläkin minä hoidan kaikki yöheräilyt. Mies käy normaalissa päivätyössä mutta ei vain herää yöllä pojan ääntelyihin. Yösyötöt hoidettiin aikoinaan imettämällä joten miehen ei kannattanutkaan herätä. Nykyään joskus harmittaa kun meilläkin on yökukkuja mutta en ole sitten viitsinyt potkia miestä hereillä kun itse olen jo hereillä. Janeccolle ja tipihiille pakko kommentoida että kokonaista yötä ei ole täällä nukuttu 2,5v.

7.2.2012
alexsandra
alexsandra
newborn baby

Pojan alkutaipaleen aikana isukki oli reissuhommissa, su illasta - pe iltaan. Lopetti tuon työn vasta pojan ollessa 10 kk.  Viikonloppuisin jaettiin yösyötöt siten, että toisena yönä mä sain nukkua koko yön ja toisena heräiltiin vuorotellen. isillä oli sitten aikaa nukkua rauhassa taas monta yötä reissun päällä.

Kyllä äitikin tarvitsee unta :) eli voi sitä mun mielestä vaatia, että toinen hoitaa joskus yösyötöt.

7.2.2012
Felize
Felize

Meillä neiti menee nukkumaan klo: 23- 00:30 välillä ja herää klo: 4-6:30. (ja herätään lopulta klo: 8-10) SIIS VAIN KERRAN yössä/aamussa pitäisi nousta ruokkimaan. Eli eihän tuo koville ota. :) Miksei siis mieskin voisi? Jatkais vaikka sen jälkee uniaan mun puolesta vaikka sinne iltaan asti. Mä tykkäisin edes pari kertaa kuussa nukkua niin, ettei tarvis ruveta pulloja näpertää. Tuolla vinkkiketjussa oli taivaltajalta muistaakseni hyvä vinkki niille jotka käyttää jauhemaitokorviketta... Termospullo vaan yöpöydälle ja jauhe valmiina mitattu pulloon. Helpotti siis meillä tuota pullotouhua kun ei tarvii rampata alas lämmittää. Eli olis simppeliä tuolle miehelle. ;)

7.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

7.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

Onneksi meillä sentäs vaihtaa vaipat ja ihan oma- aloitteisesti. :) kertaakaan ei oo tarvinnu sitä pyytää tekemään.

7.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

niin ja siis mun mies herää aina joka yö ku poika alkaa itkee mutta makaa kuitenki siinä sängyssä. en ole kyllä hänelle valittanu että pitäis herätä yöllä koska kuitenki poika on tississä kiinni.

munkaa mies ei ole ku sairaalassa kerran vaihtanu sen pihkakakka vaipan eikä sen jälkee kertaakaan sitä tehny parikertaa oon pyytäny että vaihtais nii sanoo et vaihtaa sitten vasta ku on sillee etten ite pysty. kyllä se muute yhen kerran laitto vaippaa päälle sille mutta ei oikein kunnolla onnistunu ku sanoin että katon vieressä ja neuvon mutta ei se onnistunu laitto liian löysälle sen mutta hyvä yritys kyllä. nii ja aina olen hänelle vitillä sen heittäny et isi vois vaihtaa tän kakka vaipan. ei siitä mulle ole mtn haittaa vaikka ei vaihtaiskaa.

7.2.2012
immortal
immortal

beibi vähä siistii sulla on kyllä hyvä mies. just sanoin munki miehelle kun tuon luin että "noni nyt ku säki oot alkanu hourailemaan yöllä niin nyt sit alan kouluttaa sua että teet unissas kaiken". mies vaa naurahti ja sano et "joo" xD

7.2.2012
immortal
immortal

Mutta beibi05 on sulla kertakaikkiaan hieno mies kun nuo kaikki tekee! :)

7.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

Ihana mies tosiaan. ;D No huonot puolensa on kaikilla. En kyllä häntä silti vaihtas. 3 Eikä hän kyllä omaa napaansa tuijottele eikä täytä narsistin piirteitä. Olis mies jääny kyllä muutoin naimatta :D Tänään pitää kyllä nostaa tuo uniongelma pöydälle ja puhua asiat halki, poikki ja pinoon... Kunhan hän vain ensin herää. :D

7.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

Juu siis neljä yötä viikossa töissä. Hän on vartija-järjestyksen valvoja (kolme vapaata siis jää jos ei työkeikkaa pukkaa niillekkin) Nyt kuitenkin hänellä työt lisääntyy ensi kuussa joten öitä ja päiviä tulee olemaan töissä paljon. Ja sitten ku mies siinä päivällä hän olettaa että oon kahvin kerenny laittaa ja aamiainen on valmiina ja lehti avattu oikeasta kohtaan.

Tuo mies ei oikeen ajattele sanomisiaan... :D tänäänkin annoin nukkua siihen 11 ja kun kävin häntä tökkimässä hereille hän alkaa valittaa ekana sitä ku väsyttää,silmät painaa ja blaablaa. Mä en vaan tykkää kuulla sellasta kun oon itse valvonu kahteen vauvan kanssa, syöttänyt yhen yösyötön ja heränny lopulta kuudelta.

Paras juttu kävi tossa Tapanin päivänä kun mulla oli säännöllisiä supistuksia ja kävin miestä herättämässä jos vaikka lähettäs synnärille näytille ni hän vaa kysyy tarviinko häntä mukaan. :D Sinne jäi mies nukkumaan kun minä lähdin appiukpn kanssa synnärille. Oisin menny omalla autolla mut myrsky oli kaatanut puita meidän tielle niin ei päässy kulkemaan. Kun tulin kotiin jonkun ajan kulttua mies kysyy missä olen oileen ollu. :D Itsekseni olin ilmeisesti puhellu

6.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

Voih! Onhan se mukavaa kuulla, ettei kaikilla (muillakaan) ole miehet (ainakaa heti kättelyssä) semmosia, jotka tuosta nuin vaan heräävät yöllä hoitamaan vauvaa! XD

Sitä kun ollaan uudessa elämäntilanteessa ja kaikki on niin ihanaa, mutta kas kas; se ukko ei yöllä niin vaan herääkkää! Meilläki ellu ne nannit nyt vaan käytössä ja arvaas vaan onko saanu ukkelia pukkia hereille. Vaan aion olla sinnikäs. Yleensä 2 kertaa pitäny yöllä syöttää, niin ollaan tehty niin, että ukko hoitaa toisen. Ja ollaan vaihdeltu sitä kumpi ottaa ekan ja kumpi tokan syötön. Arkisin työpäivien öinä oon antanu ukkelin nukkua, mut sit viikonloput toinen juttu. Ja sit viikonloppujen aamut just niin, että toinen nukkuu toisena aamuna pitempään ja toinen toisena.

Mut tosiaan tuo, vaikkei mies herääkkää ja kun mä kuitenki herään, niin varmasti aion sinnikkäästi pukkia hereille vuorollaan. Ihan eri kuitenkin pötköttää siellä peiton alla itellä, vaikka heräiski, kun mies kuitenkin käy lämmittämässä maidon ja syöttää vauvan.

6.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

siis aina pelkkää yövuoroo 4 vuoroo viikossa? 

eikös se ois helpompi miehen sitten jatkaa ne loputki päivät vähän sen suuntasella rytmillä et heräilis just yöllä tai vaikka valvos jos siltä tuntuu ja samalla tavalla nukkus aamusta alkaen niinku työvuoron jälkeenki ni sä saisit parina yönä viikossa sitten nukkua yön läpeensä? kun kuitenki vaikuttas et yrittää pitää sitä rytmiään kasassa jos haluaa aina 11 saakka nukkua jos nyt oikein käsitin että vapaillakin.. 

se on tietysti ihmisestä riippuvainen mut minä ite oon TODELLA huono muuttamaan rytmiäni vaikka tein reippaan 5 vuotta vuorotyötä mistä viimenen 3 vuorossa (myös öitä) ni mulle ois ollu helpon tehdä tiettyä vuoroo aina tietyn aikaa ja pitää se rytmi vapaapäivinäkin ja riittävän pitkät vapaat välissä ennen ku vaihtuu mut jos ois aina samaa vuoroo ni pitäsin vapaillaki saman rytmin, oli aamua, iltaa tai yötä.. 
esim ku oli tuurauksia jonku kuukaudenki putkeen aamua ni mä heräsin sen koko kuukauden aamulla klo 04 ja rupesin klo 20 nukkuu.. vapaillakin, jos lipsuin esim viikonloppuna ni mulla meni pasmat aivan sekasi ja monta päivää korjaamiseen :D en koskaan tottunu siihen..

6.2.2012
ninnup
ninnup

Ehdottomasti saa nukkua kun on yön töissä ollut ja me
lähetäänkin yleensä kotoa vauvan kanssa pois, että mies saa rauhassa nukkua. Hän on itse sanonut,että riittää kun saa nukkua sen 6h ja laittaa kellon aina soimaankin.

Mua rupes vaan viimeyönä niin ärsyttää kun itse heräsin vessaan ja vauva nukkui vielä tyytyväisenä ja kun ylös menin takaisin oli alkanut sellainen huutokonsertti et naapuritkin olis varmaan kuullu jos niitä lähellä ois. Mut herra se vaan oli kylkeä kääntänyt. :D Kyllähän se mullekkin oli selvää, että kun imetän niin minä nousen. Mutta kaik ei menny niinku kirjoissa sanotaan joten pullolla joudutaan menemään.

6.2.2012
uppis
uppis
17-month-old baby

Ei meilläkään mies yleensä herää vauvan itkuun. Ei herännyt esikkoon eikä tähän kakkoseenkaan. Se on joku miesten juttu et ne pystyy nukkuu vaikka vauva huutais ku palosireeni. Ellei ne sit ole sisäistäneet että on heidän vuoro olla vauvasta vastuussa. Sit on eri juttu. Niin kauan ku äiti on kotona  ni äiti hoitaa öisin vaikka olisi mitä sovittu. Meilläkin monta kertaa sovittu et mies herää jos tarvii mut ei se vaan kuule, saati herää. Ite oon paljo herkemmin hereillä ja joskus ku on sovittu et mies hoitaa ni sit vaikka potkin sen hereille et hei etkö tajuu ku toisella on hätä. Jos oikea hätä ni hoidan kyllä mut jos on vaan kitinää ja vaikka vaipan vaihto ni potkin ukon ylös.

Se on yleensä kans aina tosi kiitollinen :D

6.2.2012
misukka
misukka
3 years, 7-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...