Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

2-vuotiaan huono ruokahalu

Meidän poika täyttää kohta 2v. ja on alkanut nyt todella huolestuttamaan pojan huono syöminen. Ennen söi yleensä aina hyvin ja oli kaikkiruokainen. Toki välillä on ollut muutaman päivän syömättömyysjaksoja esim. hampaiden puhkeamisen aikaan. Aloitti syksyllä päivähoidon ja nopeasti hoidon aloituksen jälkeen oppi syömään itse omalla lusikalla, mikä oli hieno juttu :) Samalla alkoi kuitenkin ruokahalu huonontua. Ensin kieltäytyi jauheliharuuista, sitten kalaruuista, seuraavaksi liharuuista... Kanaruuat ovat aina ennen maistuneet mutta nyt eivät nekään enää kelpaa. Aamupalan ja iltapalan syö suht hyvin (esim. puuroa, leipää, jugurttia, hedelmää). Muulloin vain pyörittää lusikkaa lautasella eikä edes maista ruokaa. Syöttää ei ole antanut sen jälkeen kun alkoi itse syömään. Aluksi ajattelin että kyse on vain nirsoilusta ja varmasti alkanut uhmaikäkin vaikuttaa. Tätä on kuitenkin nyt jatkunut jo muutaman kuukauden joten alkaa jo todella huolettamaan tuo huono syöminen, mistä voi johtua? Onko muilla ollut samanlaista?

5.2.2012
piglet82
piglet82

Kiitos vertaistuesta! Lohduttavaa kuulla että muillakin samanikäisillä samanlaista. Luultavasti tosiaan kuuluu vaan ikään. Välillä vaan ärsyttää, kun tuntuu että poika kiukuttelee sen takia että on energiat niin vähissä, kun ei ruoka maistu... Tänään jopa söi kalapuikkoja päivällä, joten oon ihan tyytyväinen tämän päivän saldoon :)

8.2.2012
piglet82
piglet82

Meillä poika ollut aina isokokoinen ja kasvanut yläkäyrillä varsinkin pituuden suhteen. Viimeksi mitat otettu 1,5v. neuvolassa ja silloin olivat 88cm ja 13,5 kg. Kuukauden päästä on 2v. neuvola joten sitten saadaan tietää tuoreemmat mitat ja onko "syömättömyys" vaikuttanut kasvuun.

Pidän huonona syömisenä sitä, kun ei laita yhtään ruokaa suuhunsa eli olisin tyytyväinen jos edes muutama lusikallinen sinne menisi. Siis aamu- ja iltapalan välissä, ne nyt vielä ovat jotenkin maistuneet. Välipala meillä kerran päivässä päikkäreiden jälkeen (siis jos kelpaa) ja on yleensä vaan jugurtti tai hedelmä, että olisi nälkä sitten päiväruualla. Toki riippuu mitä ruokaa tarjotaan, jos esim. tekisin joka toinen päivä ranskalaisia perunoita ja joka toinen päivä pelkkää makaronia niin varmasti söisi, mutta vähän liian yksipuoliseksi kävisi ruokavalio :)

Meillä kanssa välillä yritetään olla noteeraamatta koko syömistä eli syödään vaan tyytyväisenä omaa ruokaamme eikä kiinnitetä pojan syömiseen huomiota. Yleensä ei kyllä tehoa... Tuo rasvan lisäys ruokaan saattaisi tehotakin, jos poika tosiaan suostuisi edes maistamaan ruokaa. Tällä hetkellä on tuo ruuan maistaminenkin tiukassa. Toivottavasti on joku ohimenevä vaihe, tuntuu vaan että tätä vaihetta on kestänyt jo vähän liian kauan. Täytyy viimeistään tuolla 2v. neuvolassa ottaa asia sitten puheeksi.

6.2.2012
piglet82
piglet82
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...