4v ja nukkuminen

Onko muilla samanikäisillä ollut ongelmaa nukkumisen kanssa?  Tässä viime viikolla tyttö oli vielä hereillä klo 22.30. Tulin töistä siinä 21.30.. mulla oli aamulla meno takaisin töihin ja mitä teki meidän neiti?! Nukahti siinä vähän ennen 23 ja heräs klo 1.30 meluamaan ja änkyröimään, jysti seinää ym.. siis valvotti meitä, eikä uskonut vaikka yritettiin mitä.Reilun parin tunnin ajan kesti tätä, klo4 about muistan katsoneeni vielä kelloa. Ehdin noin 3tuntia nukkua. Onkohan tää vaan joku vaihe? Kun pienempi tyttö tahtoo tulla lähes joka yö keskelle nukkumaan, niin voisko se liittyy siihen että isompi jotenki tahallaan protestoi siihen kun häntä ei oteta siihen. Tytölle kyllä puhuttiin asiasta ja kerrottiin ettei yöllä saa ruveta hankalaksi ja voi tulla sanomaan jos on joku huonosti. Näkeekö vaan pahaa unta tms? Mistähän tuo johtuu? Ois mukava kuulla jos muillaki on samanlaista. Nyt on kyllä jo pari kolme yötä menny ihan ok. Mutta..

5.2.2012
Mirkku85
Mirkku85

no ei oo semmosta äitiä joka ei hermoaan menettäs :D

Mie veikkaan että tuo mennee ohi, kokeilkaa semmosta unikoulutyyppistä asiaa jos mennee ilta hihhuloinniksi, ja yöllä vois harkita sitä viereen ottamista. Kyllä se siitä ajastaan. Veikkaan että 10 vuuen päästä ei viereen halluu :D

12.2.2012
riu
riu

Hyvä että joku ymmärtää, että ei kesken unien jaksa olla hymy pyllyssä :) en oo huono äiti ku välillä menetän malttini.

mut joo, ollaan pidetty välillä yövaloa päällä, ihan sen takia. ja illalla karkotetaan aina kaikki möröt ja hirviöt pois ennenkuin laitetaan nukkumaan. ja ovi on pikkaisen raollaan, että ei oo ihan pimeää huoneessa.

12.2.2012
Mirkku85
Mirkku85

jos herrää painajaisiin niin oisko joku mörkövalo hyvä? Tietäis että herrää omassa huoneessa, ei hätää :) Ja totta, jos mie joutusin herräämään kesken unia niin ei ois kiukun määrällä mitään rajaa :D Mie oon vaan niin sikkee uninen että en huomaa mittää vaikka mimmonen lapsilauma kömpii viereen nukkumaan :D

12.2.2012
riu
riu

kyllä me nyt vähän pidempään nukutaan jos menen iltavuoroon, mutta viim. klo 8 herätään että ehtii ees jotain tehdä :) ruoka-ajat sun muut pyritään pitämään aina samanlaisina, ja rytmi päivän aikana muutenkin. isompi nyt ei enää nuku aina päiväunia, joskus on saattanu nukkua jos herää klo 6 hoitopäivänä, niin tulee päivälle pituutta jos vasta illalla nukkuu. mut niinku eilen, niin ei nukkunu ollenkaan päiväunia ja nukahti tosi hyvin illalla. :) mut kyllä mä oon sitä mieltä, että voipi vähän aikaa nukkua jos aikainen herätys. tahtoo olla kiukuttelua se ilta jos pitkä pv on. 

mut saattaahan se olla että näkee painajaisia, ja herää siihen.. kun usein huutaa isiä tai äitiä kun herää kesken unien. mut rauhallinen pitäis aina osata olla ja rauhoittaa.. valitettavasti, varsinki jos ite herää just kun on nukahtanu, niin sitä on aika hermona aina lapselle. mut nyt tosiaan menny jo tosi hyvin monta yötä ja toivottavasti jatkuu samanlailla. huomenna taas arkeen paluun, ja pitkät 2viikkoa töitä 2vapaalla :/ että voi olla ite aika puhki jos tulee hankalat yöt.

12.2.2012
Mirkku85
Mirkku85

onkos teillä sitte samanlainen rytmi jso sie meet iltavuoroon? Meinaan että herräätte yhtä aikasin jne?

Toivottavasti helpottaa, mie ite oisin aika pulassa jos en sais illalla hetkeekään omaa aikaa. Ja siis olihan meijänkii pojalla vaikeeta tuon nukahtaisen kanssa, mutta se oli 3 v iässä. Myö tehtiin noin että palautettiin aina vaan omaan sänkyyn uudestaan ja uudestaan, joten poika oppi sinne jäämään. Yöllä se kyllä hipsii vieläii aika usein viereen, mutta meitä se ei oo häirinny, ei se kauheen kauaa halluu vieressä ennää olla :)

12.2.2012
riu
riu

En mä vie lapsia hoitoon aamusta, jos menen iltavuoroon. mulla on vuorotyö ja usein meno suoraan iltavuorosta aamuun. Ts. tuossa tapauksessa oli aamuvuoroon meno, eli 7 hoitoon ja herätys klo 6. jos menen iltavuoroon, vien lapset vasta klo 11 hoitoon. että näin. :) todellakin haluan laatuaikaa edes sen aamupäivän olla lasten kanssa.

Ja kyllä mä aina kyselen lapset kuulumiset illalla, kun tulen kotiin. jos ovat hereillä.. 

nyt on tyttö nukkunut tosi hyvin jo 4 yötä peräkkäin. ollaan kehuttu kovasti :) Ihanaa kun saanu nukkua kunnolla. 

mä en haluais opettaa sitä nukkumaan enää meidän keskellä, toki joskus voi siinä olla, mutta ei oteta tavaksi, koska osaa kuitenkin omassa sängyssä omassa huoneessa nukkua. on nukkunut tosi hyvin ennen tätä vaihetta. ja jospa nyt alkais taas nukkumaan paremmin, kun on menny monta yötä hyvin. :)

12.2.2012
Mirkku85
Mirkku85

niin ja tuli mieleen, sen verran kasvunpaikkaa katsoneena, että lapsen käytös paranee kunhan saa vaan tarpeeksi unta! Tuo on oikeesti noidakehä... Kannattas varmasti miettiä myös unikoulua niin että palauttas aina aan noppeesti sänkyyn nukumaan, juttelematta mitään. Pari pitkää iltaa tiiossa, mutta varmasti se siitä tasottuu aika nopsaankii kun on vaan johdonmukainen. Ja hellyyttä ja huomiota, sekä äitin ja isän sänky sallittujen listalle, siinä miun ohjenuorat :D

12.2.2012
riu
riu

miekii ottasin äitin ja isin sänkyyn, vaikka sitten sen nukahtamisen ajaksi. Ja ite aattelin että ikävissään temppuaa, kun tuossa kerroit kun tui myöhään töistä ja sitte alko ravi. Miksi menee niin aikaisin  hoitoon jos siulla on iltavuoro? Oisko siulla mahollista niistää aamupäivästä laatuaikaa lapsen kanssa? Tai kerkeetkö illalla ottaa vaikka syliin vähäksi aikaa ja jutella päivän kuulumisista? Omasta mielestä illat on rauhallisempia jos pikkasen kerkeen antaa aikaa lapsille erikseen. Aina ei kerkee, ruuanlaitot, saunomiset, iltapalat, kotihommat jne vie aikansa, vlitettavasti-

12.2.2012
riu
riu

Nukkuu omassa huoneessa siskon kanssa, pienempi 2,5v. Meillä ollaan kyllä hyvin kerrottu, että oothan reipas ja nukut omassa sängyssä ym. Ja sanottu, että voi tulla sanomaan että jos on huono olla tai näkee painajaisia mutta että ei saa alkaa huutelemaan eikä muuta keskellä yötä. 

Taas toissa yönä oli ihan kamalaa, tyttö valvoi puoli yhteen asti, meuhasi ja juoksi huoneesta toiseen ja huuteli ym. Aamulla klo 6 herätys hoitoon.. mikään ei auta. Ollaan nyt luovuttu päiväunistaki, että jos menis paremmin nukkumaan. Noita hankalia öitä on nyt joka toinen yö. 

Tuntuu vaan niin pahalta, kun itse aina tietenkin aivan hermona kun toinen vaan huutaa ja tekee kaikkea. mulla ainakin menee hermot ja muutenki kun tietää että pitäis saada nukkua. mulla ainakin väsymys tekee paljon että oon pahantuulinen ja kiukuttelen kaikille. En vaan pitkällä tähtäimellä jaksa enää tommosta, alkaa jo nyt riittää. oisko jo about kolme viikkoa ollu tätä. 

Tänään soitin neuvolaan asian tiimoilta ja sanoi että tutustua unikoulu- ohjeeseen netissä. kuulemma kuuluu osittain tuohon ikäänki tuo. ja meillä on parin viikon päästä lääkärineuvola, jossa kyllä asian otan puheeksi...

9.2.2012
Mirkku85
Mirkku85

Ja lisäys vielä, että piti herätä hoitoon sitte aamulla klo6.. eikä hoidossakaan ollu nukkunut kuin vähän aikaa.. että miten ton ikäinen jaksaa? kyllä sitte seuraavana iltana menikin aiemmin nukkumaan mutta kuitenkin.

5.2.2012
Mirkku85
Mirkku85
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...