Pissapyllyn pesun vaikutus yöuneen xD

Tuolla artikkelissa ( http://www.libero.fi/Sinun-vaiheesi​/Artikkeli/?contentId=271322 ) lukee "Jos lapsi on vain pissannut, sinun ei tarvitse puhdistaa häntä vedellä öisin. Pese kuitenkin lapsi ennen yöunille peittelemistä, jotta lapsi nukkuisi hieman pidempään." Itse oon pääsääntösesti pessy yleensä vaan kakkapyllyt, mutta onko tuossa vinkissä perää? :D

5.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

No tossa lukee, että vauva voidaan kylvettää 1-2 kertaa viikossa. :)

Vaa eiköhän tuo oo jokkaisen oma asia, miten usein/harvoin käyttää, kunhan kaikki on kondiksessa. :D Pitänee rueta käytteleen useamminki tuota, kun kerta tykkää. Tuo kun ei oo ollu mikkää selkään asti paskantaja esim, niin ei sitten olla katsottu tarpeelliseksi vielä tuon useammin käyttää. xD

6.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

ole hyvä ninnup :)

meillä kans on leuka aina punainen jos ei tuota käytä. ihan vahingossa sen pongasin kun ennen käytin liberoa ja oli sit paikallisesta kaupasta loppunut niin ostin noita ja ohos, ne olikin hyviä :)

6.2.2012
Boco
Boco

oisko se suositus mieluummin, et VÄHINTÄÄN 1-2 kertaa viikossa?

6.2.2012
misukka
misukka

No näimpä.

6.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

Mikähän siinä suosituksessa 1-2 kertaa ammeessa viikossa oikein on takana? Ja mihin asti seki sitte niinku on tarkotuksena.. Hmm.

6.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

joo, ammeessa :)

mulla tämä pienempi on 10kk. Ihan pienen pienenäkin iltakylvettiin, mutta pesualtaassa :D Tuossa parin kolmen kk iässä siirryttiin ammeeseen ku alko oleen pesuallas liian ahdas. Esikon kanssa aikanaan oli alusta asti ammeessa, joka ilta. Aina siitä lähtien ku napatynkä irtosi. Sitä ennen tyydyttiin vaan vanutupolla putsaamaan napa. Ja pesemään kakkapylly.

Tosin kumpainenkin ollut sellaisia sinappitehtaita että kiinteiden aloitukseen asti ollut kakat liki jokaisessa vaihdetussa vaipassa.

6.2.2012
misukka
misukka

misukka, Tarkottanet iltakylvyllä ihan ammeessa käyttöä vai? En kyl tiiä minkä ikänen sun lapsi/lapset on, mut me ollaan vielä tähän saakka käytetty tätä kohta 8 viikkosta kerran viikossa kylvyssä ammeess. :-)

Varmaan tuossa joku semmone rutiinihomma tms on sitte.

6.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

Tjaah. Ei meillä koskaan pestä pissapyllyä, vaan silloin jos on kakat tullu vaippaan. Tätä nykyä tosin meillä saalistetaan 90% kakoista jo pottaan. Ja pisuistaki liki puolet. Riippuen toki vähän päivästä. Parhaimmillaan meillä menee vaan 3 vaippaa päivässä, sisältäen yövaipan.

Iltapesu meillä kuuluu iltarutiiniin. Vauva tietää jo odottaa iltakylpyä ja onkin kylvystä ihan intopipona. Ja kylvyn jälkeen alkaa mukavasti nukuttamaan. Silloin sanotaan enää hyvät yöt, nappastaan unimaidot ja pehkuihin. Olisiko tuolla illan pisupesulla sitten tämmöinen rutiininomaisuuden hakeminen tarkoituksena?

Ja toki itekin nukkuu paremmin puhtaana ko hikisenä.

6.2.2012
misukka
misukka

KIITOS BOCO 3

meillä on pojalla noita kuivia ja karheita läikkiä ympäri kehoo ei pyllyssä niinkään ja punotusta ni kokeeks ostin noita aloe vera kosteuspyyhkeitä.. 

ruoan jälkeen pyyhin kasvot ja leuanalusen niillä ja kohta tarkistin ni iho oli rauhottunu reilusti ja illalla nakustelujen yhteydessä pyyhin koko kropan ja kasvot uudelleen ja huitasin vielä rasvaa päälle ni ei oo kasvoissakaan enää jälkeekään kuivasta ja karheesta ja kinttujen iho rauhottu myös tosi hyvin.. tuo leuanalunenki mikä oli jo aika pahan näkönen, varmaan oli kipiäkin, ainaski itelläni tekee jo kipeetä jos tuon näköseks menee ja tuolla se kuola ärsyttää koko ajan.. 
mä oon noihin nimittäin hoitoöljyä, perusvoiteita, bepanthenia ja kylpyä missä on hoitoöljyä kokeillu ja ei mikään oo juuri auttanu.. öljykylvystä pieni apu kintuille ja bepanthenista pieni apu poskille mut tää autto kyllä selkeesti heti ja parhaiten..

5.2.2012
ninnup
ninnup

:D joo yleensä en kyllä pissapyllyä pessy muutaku tarvittaessa mutta iltapesut tehtiin kyllä joka ilta ja sit nakusteltiin ja yövaipat ja pyjamat.. yöllä ei vaippaa vaihdettu ellei tullu kakka tai sitten vaippa fuskannu ni vaihdettiin koko vaatekerta.. 

ja aamupesut toimitettiin myös kyllä

5.2.2012
ninnup
ninnup

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

5.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

ei tulis pieneen mieleenkään alkaa vaihtamaan pissavaippaa öisin xD

ja meillä ei edes kakkaa vedellä pestä. käytän natusanin aloe vera putsipyyhkeitä. joskus ollu että päässy loppumaan niin heti vetää ihon punaiseksi (siis pelkällä vedellä olen silloin pessyt).

ja vanha kansa sanoo että kun lapsi kasvaa isommaksi niin vaippaa ei muutenkaan saa vaihtaa liian tiheään, vain silloin kuin se häiritsee. meillä on 2 ed muksua oppinu kuivaksi tosi varhaisessa vaiheessa siksi koska he on pitänyt vaippoja epämukavina. tietenkin alle 1v olen käyttäny mahdollisimman kivan tuntusia vaippoja koska tuota ennen en kuvittele että kuivaksi opettelu ois kovinkaa käytännöllistä (toki sekin on  nykyään muotia että opetetaan kuivaksi jo synnytyssalista alkaen).

poikkesin hieman aiheesta, sorge :)

5.2.2012
Boco
Boco

Juust just. Kaipa toki tuossa jotain perää voi olla, kun on noin kirjotettu.. :D Pitäneekö tuo kokeilla vieläkö ne paraneepi unet, jos pessee illallaki vaik ois pelkät pissat! :D

5.2.2012
pelargoni1
pelargoni1

en oo koskaan vaihtanu pissavaippaa öisin. kakat vaan. että en tiiä ko en pese.

5.2.2012
imppuliina
imppuliina
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...