mitä soseita teillä tehdään?

kertokaa ihmeessä vinkkejä minkälaisia soseita,ruokia teette ja tarjoatte 7kk ikäisille ja siitä ylöspäin. ite olen tehny peruna,porkkana,parsakaali, kukkakaali, bataatti, sekotuksia pakkaseen. Sitten ruualla sulatan jauhelihaa, kanaa, kalaa. silloin tällöin lisään myös riisiä jooukkoon.

3.2.2012
sazu_80
sazu_80
3 years, 6-month-old toddler

Niin ja mä en enää jaksa vetää maissia siivilän läpitte, tuntuupa menevän alas kuorineenkin.. :D Kun vaan survoo niin kauan et suunnilleen savu nousee niin menee kivan pieneksi. :)

3.2.2012
RJ89
RJ89

ihanasti vaustauksia:)Noi yrtit on mulle vähän vieras ala mutta täytynee kokeilla. maissia ja sipulia en ole edes tajunnu.

3.2.2012
sazu_80
sazu_80

Meidän jätkä on kyllä vasta 6kk, mut kerron silti. :D

Pakkasesta löytyy tällä hetkellä peruna-porkkana, peruna-kukkakaali, peruna-bataatti, bataatti-kesäkurpitsa, maissi, parsakaali, bataatti, porkkana, kukkakaali, kana, lohi, banaani, omppu, päärynä, mango.

Näitä sitte sotken luonnollisesti sekasin ihan kuinka sattuu ja mikä millonkin kuulostaa hyvälle. :

Tarkotus olis ottaa sipuli ja yrtit pikkuhiljaa käyttöön, lähinnä mausteeksi. Ja pasta olis myös tarkotus ottaa kokeiluun. Niin ja tarttuhan mulla palsternakat kouraan kaupasta tänään. 

Eikä tartte ressata sulatusta kun ottaa päivän ruuat sulamaan jääkaappiin jo heti aamusta, lounaan voi jättää hyvillä mielin pöydälle sulamaan.

3.2.2012
RJ89
RJ89

Tässä muutama nettiosoite joista saat hyviä vinkkejä :), itse teen aina reilun satsin pakkaseen ja sieltä on hyvä aina ottaa sulamaan!

http://www.vauvat.net/ruoka.htm#_Toc62911158

http://www.libero.fi/Vanhempien-jutut/Foorumi/Huone/Aihe/?topicId=58541

3.2.2012
kisu84
kisu84
11-month-old baby

No ihan noilla samoilla kasviksilla täälläkin mennään. Teen aina 3-4 päivän lastin kerrallaan, niin säilyy jääkaapissa, ei tarvi sulatella! Sitten kanaa, possua, lohta, seitiä, nautaa löytyy pakkasesta ja niitä sitten sulattelen/keittelen milloin mitäkin. Huomannut, että sei-kasvissose maustettuna tillillä on poikasen himoherkkua :) Munakkaan joskus teen ja joskus korvaan lihan/kalan keitetyllä kanamunalla. Makarooniakin joskus, mut harvemmin. On hiukka ravintoköyhää mun mielestä ja on melkoista liisteriä...

Sorminäppäryyttä harjoitellaan kaltatulla appelsiinilla, omenoilla, lasten pienillä riisikakuilla, muroilla, cheerios murorenkailla. Kutiaviin ikeniin on mukavaa jyystää ruisleipää joko sellaisenaan tai kuivattuna.

3.2.2012
ansuv
ansuv

Minä teen kaikki kasvis ja lihasoseet ite. Pakastan raaka-aineet kypsennettyinä jääpalamuotteihin ja sieltä sitten nappasen sopivan sekotuksen ruuaksi, lisään yrtit ja viskasen mikroon.

Riisi, peruna ja pasta on semmoiset jotka keitän kerrallaan korkeintaan 3 ruualle yhtäaikaa, eli tulee syödyksi parin päivän aikana.

3.2.2012
misukka
misukka

Mitähän kaikkee meillä on ollu... Yleesä oon tehny kaikki aineet omiks soseiks ja sit yhistäny niistä. Ainaki maissi, bataatti, porkkana, kukka- ja parsakaali, kesäkurpitsa, kana, possu, lohi, hmm mitähä vielä... Ja nyt tein sit sellasii mis on bataatti+peruna+sipuli ja porkkana+makaroni.

3.2.2012
huopis
huopis
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...