Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kysymys pankkiasioinnista

Kävin eilen avaamassa pojille pankkitilit ja pienemmälle sijoitusvakuutuksen. Esikolla on säästövakuutus mutta niitä ei enää tehdä joten tuo oli vaihtoehto. Mulla oli mieheltä valtakirja, ajatuksella ettei hänen tarvii olla mukana siellä pankissa vaan voin tehdä yllämainitut toimet yksin. Kuitenkin, näköjään sillä valtakirjalla ei ollut mitään vaikutusta kun miehen pitää tänään käydä siellä pankissä lyömässä puustaakinsa niihin about kymmeneen paperiin jotka eilen värkättiin sen virkailijan kanssa. Suomessa voi käydä äänestämässä valtakirjalla mutta lapselle pankkitilin avaaminen on sellainen valtionsalaisuus että valtakirjalla ei tee mitään. Onko näin oikeasti vai unohtiko se virkailija miksi tehdään valtakirja? Miten toimitaan eroperheissä joissa on yhteishuoltajuus? Jos etävanhempi asuu esim. satojen kilometrien päässä ni pitääkö sen matkustaa sinne lähivanhemman pankkiin allekirjoittamaan suostumuksensa vai käykö ihan perinteinen valtakirja muualla?

2.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Siis toi on todellaki ihan pimeetä... Meillä oli viel pari vuotta sitte meidän pankissa vaatimus et vanhempien piti olla YHTÄAIKAA siellä. Sitte koitin selittää itku kurkus et ei mun lapsellani ole isää... Tää täti kyseli lapsensaanti historian, ja tosi nolona ja nöyryytettynä sen siinä kerroin. Kumminki totes et ei tämä riitä, sun tarttee toimittaa meille sosiaalitoimiston todistus että olet yksinhuoltaja. Miks v***ssa se vaati sitte kertomaan taustat siinä, jos kumminki todistus vaaditaan. Asiakkaan nöyryytystä sanon minä... Ja sen tilinki avasin vaan koska ne mainosti et lapsen tilille tulee niiltä 20€, koksaan sitä ei sinne ilmestynny, mut ei mulla mitenkä päin ollu enää sen nöyryytyksen jälkee pokkaa kysellä siitä. Sinne ei sitte ilman todistusta voitu ruksittaa kohtaa että äiti on ainoa joka pääsee tilille. No en mie sitä ole vieläkään toimittanu, mutta en ole kertonu lapsen isälle et sellain tili on olemassa, joten ei se osaa mennä sitä ryöväämään. :D

2.2.2012
Sralla
Sralla

ok, kiitos maaru :)

2.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Jännää, et tää virkailija halusi sit nimenomaan ajokortista kopion. Passihan sille olis pitäny kiikuttaa.

Mitenköhän ihminen jolla ei ole passia, saati henkilöllisyystodistusta... Se ei sit voi avata tilejä olleenkaan.

2.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Minä ainakin sain Nordeasata paperin jonka lapset vei isälleen 300km päähän,ja

isä sen allekirjoitti ja sitte  avasin tilit=)Sama show oli passin kanssa..eli ei oo aina asiat

yksinkertaisia kun on välimatkaa ja yhteishuoltajuus.

2.2.2012
huiskutin
huiskutin

Nostan tätä Maarulle, jos ehtisi vastailla.

2.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

ne ottaa aina kopsun ajokortista-mä kävin maksamassa ylim.lainaerän,laina siis molempien nimellä,niin otettiin siitäkin hyvästä kopsu kortista.op meilläki toi pankki,vakka muuten käytetään sp;tä

2.2.2012
satumamma
satumamma

meilläki OP mut miehellä ei oo omia tunnuksia, mulla vaan. Se verkkopankin tunnistautuminen on tietty 100% varma ko ei niitä läpysköitä saa ilman et käy ite hakemassa. Ni se valtakirja pätee varmasti. Tai no en tiiä. Ko ne haluu isännän ajokortista kopion sinne tietoihinsa.

2.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

en sit tiiä onko muualla eri meininki,mutta täällä suunnalla on jokapaikassa tietääkseni sama.. (nordeasta en tiiä kun ko.pankissa asioi)

2.2.2012
satumamma
satumamma

jermu,kolme vuotta sitten olikin vielä eri meininki! meilläkin on kylän oma pankki,ei mikään ison ketjun pankki.

2.2.2012
satumamma
satumamma

Melko kohtuutonta, sanoisin. Jos monia tärkeämpiäkin asioita voi tehdä valtakirjalla.

2.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

etävanhemman kyseessä ollessa se voidaan tehdä siellä paikallisessa pankissa,ja se pankki lähettää sitten allekirjoitetun paperin kyseiseen pankkiin.pankkislaaisuudet yms on niin kovia tänäpäivänä,että juu ei saa ellei pankkivirkailija näe sitä allekirjoittajaa allekirjoitushetkellä.

niin tyhmältä kuin se tuntuukin. mulla katos avainlukukortti, tilit on yhteiset mutta verkkopankkisopimus mieheni nimellä,niin en saanut enää (ennen sain) uutta korttia. avattiin sit mulle oma systeemi samoille tileille(ihan tyhmää!!) onneksi löysin kutieskin sen kortin joka oli kadoksissa, ei tarvi opetella uusia salasanoja ja tunnuksia ulkoa :)

2.2.2012
satumamma
satumamma
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...