Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Päivän rytmittämisestä...

Kyseessä siis jo kohta puoltoista vuotias ja tuo nukkuis aamulla pitkään ja valvois yömyöhään,eli pakko on rytmittää päivää, mutta tuntuu kyllä pahalta toinen aina herättää sikeestä unesta aamulla kaheksalta jotta saa sen päikkäreille klo 12 ja taas herätetään se klo 14 jotta saadaan se nukkumaan puoli kymmenen illalla!! Koska muuten nukkuis päikkärit niin  myöhään ja valvois yli puolenyön...onko kellään muulla tällaista? Lapsi siis kotihoidossa ja ei niin tarkkaa oo koska herätään mutta käydään paljon kerhoissa ja ois kiva ulkoilla niin että ois kavereita eikä sillon kun kaikki muut nukkuu.

1.2.2012
Lintu4
Lintu4

Niin ja jos sitten vastaan siihen sun varsinaiseen kysymykseen... Tossa vaan omia pölpöttelin... Varmaan kannattaa jotenkin asteittain siirtää sitä nukkumaanmenoa iltaisin. vaikka yhdeksältä ensin ja katsoo mihin asti nukkuu ja siitä sitten puol tuntia kerrallaan aikaistaa. Meillä silloin kun vielä olin kotona, niin alko illat venymään yhdeksään ja puol kymmeneenkin, koska tyttö oli vilkkaimmillaan aina iltasin ja riekku ihan just niin pitkään kun sen anto riekkua. Eikä olis menny ollenkaan nukkumaan. Sitten vaan pistin sen kerran kahdeksalta sänkyyn. Huutohan siitä tuli, mutta parin illan jälkeen halusi tosiaan itse mennä nukkumaan siihen aikaan. Eli huomasin, että se iltariekkuminen on enemmänkin semmosta yliväsymystä ja mitä aikasemmin sen lapsen saa sänkyyn, niin sitä helpompaa nukkumaan käyminen on. Sillä rauhoittuminen on vaikeampaa, jos käy ylikierroksilla. Mä rauhoitin tilanteen tuttipullolla. Lämmitin maidon ja otin syliin juomaan ja kun oli maidon juonut, niin oli valmis sänkyyn ja ihan sama mitä kello silloin näytti, se vaati vain sen kunnollisen rauhoittumisen se nukkumaankäyminen. Silloin oli vielä tuttikin käytössä, mutta nyt olen sekä tutista, että pulosta luopunut ja rauhoittuminen tehdään lukemalla kirjaa iltaisin ja toistelen sitä nukkumaan menoa useaan otteseen, että tiedostaa mitä tuleman pitää.

3.2.2012
Taikatyttö
Taikatyttö

Meillä kanssa pitkään mentiin nukkumaan kahdeksalta ja se oli ihan tytön oma halu, eli oli todella poikki jo siihen aikaan. Mutta koska aamusin joudutaan herään seitsemältä, että keritään hoitoon ja töihin, niin jouduin siirtään nukkumaanmenoa puolikahdeksaan, koska muuten joutuis aina herättään aamulla. Mutta nyt herää itse aika tarkkaan seitsemältä tai vähän ennen. Herätyskelloa en ole tarvinut kertaakaan töihinpaluun jälkeen, kun tytöllä niin tarkka sisäinen kello. Tyttö siis 1,6kk. Ja illalla nukkumaanmeno oli todella helppoa, samat iltarutiinit vain, mutta sen puolituntia aikaisemmin. Joskus vähän jää itkemään, jos olisi halunnut vielä riekkua, mutta sitten menee käy kiltisti pötkölleen. Ja nopeasti lapsi tottuu uusiin rytmeihin, kunhan vain itse pitää niistä kiinni.

JOinain aamuina jos itse herää aikaisemmin ja lähtee vaikka vessassa käymään, niin tyttö herää niihin ääniin, niin on selvästi kiukkuisempi, kun ei ole herännyt itse. Tai varsinkin jos on jouduttu mennä ihan herättämään. Joten suosittelen siirtämään nukkumaanmeno aikaa niin paljon, ettei tarvitsisi herätellä aamuisin. Meillä ainakin vaikuttaa todella paljon siihen lapsen pirteyteen ja itselläkin alkaa päivä paremmin kun toinen on iloinen jo heti aamusta, eikä kiukuttele väsymystä.

Ja mitä tulee noihin päikkäreihin, niin tyttö nukkuu 2-3 tuntia, eikä vaikuta yöuniin. Päinvastoin luulen että vaikuttaa siihen, että varmemmin herää aikaisin, koska sitä unta ei yksinkertaisesti riitä pidempään :) Mutta lapset on niin erilaisia... Ehkä tuo ei muilla toimi. Mutta olen huomannu, että jos nukkuu päivällä huonosti, niin melkovarmasti myös yöuni on katkonainen. Johtuen ehkä siitä, että väsymys menee ns. yli, jolloin on rauhaton tai sitten on esim. hammas mikä valvottaa. joten jos päivällä nukkuu hyvin, niin voi olla jo valmiiksi tyytyväinen, että myös yöllä nukkuu hyvin :) Tää on tätä mun käänteistä ajattelutapaa!!!

3.2.2012
Taikatyttö
Taikatyttö

Meillä kohta 1v6kk lapsi ja rytmitys tämä.

Aamulla ylös 7-8aikaan

Sitten aamutoimet,kerhoilu tai ulkoilu

11-12 välillä ruoka,riippuu miten kotiin tullaan

Päikkäreille 12-13 välillä ja ylös viim.15.00

Tämän jälkeen ulkoilu,kyläily,uinti,kauppareissu yms..iltaohjelma

19.00 puuro

20.00 yöunille

1.2.2012
huiskutin
huiskutin

minä olen sellainen että herätän aamulla klo 8 vaikka nukkuis vielä. ja päikkärit 12 aikaan nukkuu n.40min-1,5h. sitten illalla menee yöunille klo 20. ja ikää tuli just 1,5v ja tällein menty jo jostain 9kuisesta asti.

1.2.2012
mustikka88
mustikka88
3 years, 11-month-old toddler

Miks nää keskustelut ei tuu näkyviin tohon etusivulle? Ihme että täällä menee niin moni keskustelu ohi kun ei ne tuu tohon etusivulle! Ja mitä tarkottaa noi näkymät? Ai että kuinka moni on käyny lukemassa?

1.2.2012
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...