päivärytmi + nukuttaminen yöunille

Täällä tämä äiti tuntee ittensä taas kerran tyhmäksi... =) Ensimmäinen lapsi on nyt 3kk ja kaikki siis uutta ja ihmeellistä äitillekki. Päivärytmiä mietiskelin... meillähän sitä ei oo, eli muodostuuko se joskus itekseen vai pitäskö sitä alkaa itte rakenteleen. Nyt meillä herätään joskus 8-10 ja päikkäreitä otetaan parit puolen tunnin tai tunnin pätkis johonki aikaan päivästä ja sit torkahdellaan aina syödes muutamaks minuutiks ja syödään siis suurinpiirtein tunnin välein...  Toinen askarruttava asia on tuo nukuttaminen, meillä nukahdetaan kyllä, mut herätään heti ku siirretään omaan sänkyyn, jossain vaihees sit nukkuu kyllä vaik siirrettäiski omaan sänkyyn, mut siinä kuluu helposti pari tuntia... eli siis olisko jotain vinkkejä millä sais pienen siirrettyä ilman että herättää hänet melki joka kerta...  Kiitoksia vaan jo etukäteen =)

1.2.2012
sahati
sahati

Jee! Kiitosta vain kovasti. Oon nyt kääriny pikkutytön peittoon ja syötelly siinä, ja nyt ku hissuksensa nousee ensin pystyyn ja hetken heijailee joka välis, tyttö nukkuu viä sänkyyn laiton jälkeenki... =)

6.2.2012
sahati
sahati

ite tuo on pääasiassa rytminsä hakenu, se on ollu mamma joka on totuttautunu eikä niinkään poika XD 

meillä on nukuttamisen kanssa tuo sama ongelma.. ainoa tapa millä oon saanu nostettua meidän sängystä tai mun sylistä omaan sänkyynsä on semmonen "asteittainen siirtyminen".. siis ku on tossa vieressä tai kainalossa ni varovasti nostan sen ensin rinnan päälle syliin ja oottelen hetken, sit nousen ylös ja taas oottelen hetken ja heijailen ja viimein nostan omaan sänkyyn.. ja jos herää ni nostan uudelleen syliin pystyasentoon ja heijaan ja ku nukahtaa ni kokeilen uudelleen.. joskus menee ekalla, joskus kolme kertaa mut tää on ainoo millä oon saanu tuon pojan tarvittaessa omaan sänkyynsä nukkumaan. jos suoraan vaan nostan sen sinne ja herää ni ei nukahda uudelleen ennen ku aikojen päästä, en tiiä mistä se johtuu. 

ei tosin nuku koko yötä omassa sängyssään vaikkei yösyöttöjä enää tarvii mut herää aamuyöllä kiukkuamaan (eikä auta laittaa takas nukkumaan, saat valvoo aamuun saakka sen kanssa sieltä 02 lähtien, viereen nukahtaa heti) mut joskus ku tarvii käydä vaikka siivoilemassa tms, ni nostan omaan sänkyynsä ja sit aamuyöllä nostan meidän sänkyyn ku herää.. 

missäs vauva nukkuu päiväunensa? se voipi olla helpompi nukkua omassa sängyssä yöt jos tottuu nukkuu myös päivällä.. aikasemmin meillä toimi se, nykyään ei nuku omassa sängyssään päivälläkään.. ainoo missä nukkuu on syli tai olkkarin lattia. harvemmin ees vaunuihin.

1.2.2012
ninnup
ninnup

meillä on ollu syntymästä asti aika säännöllinen rytmi. syö noin 7-8 aikaan nukkuu sen jälkeen vielä noin tunnin. sitten herää ja vaihan sille vaipan ja päivävaatteet päälle. sitten noin 11 aikaan syö ja nukahtaa päikkäreille. yhen aikaan syö taas ja jatkaa unia tai ei. syö sitten taas kahen tunnin päästä jos ei oo nukkunu välipäikkäreitä niin nukkuu nyt. sit kahen tunnin päästä taas syö ja onkin illan hereillä. 21-22 aikaan menee yöunille mitä enne tankkaa kunnolla millon mitenkäkin.. ja ikää ens viikolla 3kk. ja nukkuu aina omassa sängyssä, päivällä nukkuu myös vauvakeinussa välillä.

ja aina vaan laitettu nukkumaan, ei mitään hyysäystä ettei totu sellaseen, on sit myöhemmin helpompaa, ettei tarvi opettaa pois hyssyttelystä.

1.2.2012
mustikka88
mustikka88

Meilläkin pieni nukkuis onnellisena mun vieressä, mut sit en saa itte nukuttua, eli pakko aina yrittää siirtää omaan sänkyyn, pitää heti tänä iltana kokeilla ottaa pienen oma peitto siihen lämpiään ku syödään uniseks. =) Minen saa pientä nukahtamaan ku tissille, enkä ees aluks tajunnu et ois voinu silloin ihan pienenä kokeilla vaan laittaa pienen omaan sänkyyn nukahtamaan, no nyt ei enää nukahda jos sinne jokseenki viä hereillä laittaa, puuhastellaan ja höpistään vaan oma aika ja sit tulee itku. Ja itseasias oon kyllä aiva tyytyväinen nyt tähän tilanteeseen vaik tuota nukuttelua saa tehdäkki kauan nyt sentään nukutaan, meillä ei ensimmäiseen 2,5kk:een nukuttu yöllä ku pari tuntia, nyt ku nukahtaa joskus puolenyön aikoihin niin nukutaan joku 5-7h, sit syödään ja sit nukutaan viä tunti tai pari... ehkä =)

1.2.2012
sahati
sahati
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...