Imetys ja tuttipullo

Heipä hei mammat! Löytyisköhän "kohtalo"tovereita, siis kokemuksia ja hiukan apujakin kaipailisin meidän arkeen. Meidän neiti 6kk, ollut lähes koko ajan rintaruokinnalla, nyt tietenkin tullut muutkin ruoka-aineet kehiin kuvioihin. Ihan vauvana joi korviketta muutaman kerran tuttipullosta ja sitten se vaan jotenkin jäi. Nyt olisi niin ihanaa päästä irtautumaan neidistä, kun äiti on se ihminen joka vain kelpaa niin on suhteellisen rankkaa, kun isoveikankin kanssa pitäisi touhuta ja omaa aikaa ei ole juuri ollenkaan. Tuttia ei saatu ikinä opeteltua, eikä se haittaakaan.. Tietysti muutamalla vähemmällä huudolla oltaisiin ehkäpä selviydytty sen kanssa. Mutta siis että ei tuttipulloakaan, tää on mulle niin uusi käsite. Maitoa suostuu imemään vain vasemmasta rinnasta, oikeasta ei kylläkään edes tule enää mitään kun imeminen on siitä loppunut noin kuukausi sitten. Kokoero on rintojen välillä.. noh voitte vain arvailla :D Esikoisen kanssa lopetin imetyksen 7kk tienoilla, ja hieman samaa olen pohtinut kuopuksenkin kanssa mutta se tuntuukin olevan aivan mahdotonta, kun sitä pulloa ei saa tyrkättyä.. Olisikohan markkinoilla tuttipullo joka vaikkapa myötäilisi rinnan/nännin muotoa tai jotain millä sais neidin tissistä pulloon. Samalla saisi neidin pois perhepedistä. En varmasti voi olla ainoa, jolla tää ongelma.

1.2.2012
pikkuihra
pikkuihra

Eipä oo kokemusta, miten opettaa takas pulloon myöhemmin. Pienet vauvat kun osaa juoda pullosta. Kaikille lämpimästi suosittelen, että ottakaa omaa aikaa vauvasta jo ekan kuukauden aikana ja sitten säännöllisesti esim. kerran viikossa, niin säilyy tuo pullosta juomisen jalo taito. Itse ekan kerran jätin isin ja mummon hoitoon 3kk ikäsenä, ja sen jälkeen itellä kerran viikossa "oma ilta". Oon lypsäny ylimääräset maidot pakastimeen, niin niiden ja pullon voimin tyttö selviää mun vapaailloista. Ja muiden kokemuksesta voin kertoa, että pullolle on helpompi opettaa, jos opettaja on joku muu kun äiti, sillon kun ei haise maito vieressä.

1.6.2012
Kauhukakara
Kauhukakara

Se vaatii vaan harjoittelua ja juuri teille sopivaa tuttipulloa. Kannattaa kokeilla erilaisia mikä suuhun miellyttää. Meijän 4kk neidin kanssa ollu sama homma ja nyt ruuan yhteydessä juo tuttipullosta. ( Mam antikolik). Neiti ei kans tuttiakaan käytä. Välillä jos on liian väsyny hommasta ei mitään tuli mutta positiivista jos edes vähän saa maitoa pullosta juotua ja seuraavana päivänä taas uudestaan =)

17.5.2012
Jobatsu
Jobatsu

mamilla on pullo ns.koliikkipullo kanssa jossa on tissiä myötäilevä tuttiosa.

13.4.2012
elviira3
elviira3

No meillä tuo kolmonen ei suostunut mihinkään pulloon,ja sitten siirtyikin 10kk iässä tissistä suoraan kuppiin=)Olisi ollut kiva käydä jossain,mutta ei onnistunut=)

Nyt tämä neljäs taas oli ihan ihme kaveri..imetin 99% mutta n.kerran kuussa sai pulloa kun kävin jossain niin ei mitään ongelmia juoda pullosta=)

Mutta aikansa kutakin,kannattaa antaa vettä nokkamukista että tottuu siihen.

12.4.2012
huiskutin
huiskutin

Aventin tuotteet pitäis toimia :) meillä on aventin pullo käytössä :)

11.4.2012
eevanton
eevanton

meillä kanssa tällä meiän neljännellä muksulla samainen ongelma...ei siis huoli pulloa millään eikä myöskään suostu syömään tuttia...ikää tytöllä on kohta 3kk...tänäänki kokeilin antaa pullosta maitoa mutta huuti ihan täyttä huutoa eikä ees yritä imeä siitä,vaan menee johku ihme "paniikkiin" kun tajuaa että suuhun koittaa pulloa laittaa ja rauhoittuu sitten vasta kun saapi tissin suuhun...aiemmin sentään nuljutteli sitä tuttipullon tuttia suussaan ja koitti työntää sen kielellä pois vaan nyt ei tee ees sitä vaan tosiaan huutaa naama punasena...ite lähinnä sillä meinasin et jos jotain velliä antas pullosta tai sitte tosiaan välillä pumppais omaa maitoa ja antas pullosta ni pääsis itekki välillä "huokasee" hetkeksi johku muualle :)ja tuo tuttiki olis kiva saada ihan sillä et sais nukkumaan joku muukin tuon eukon kun nukahtaa sitte vaan imiessää tissiä tai sitte vaunuihin...

20.2.2012
lenkkari
lenkkari

Täytynee ehkäpä kokeilla siis tuota tommee tippeetä =) Meillä ruokailun  aikana juodaan siis nokkamukista, mutta lähinnä ajattelin jotta saan yöt vaikkapa sillä pullolla enkä tissillä. Tissi taitanee toimia hieman tutin korvikkeena öisin :/ mamkoliikkipullo, tavanpullo, luonnonkumeja ja avent rintapumpun mukana tulleita pulloja löytyy, huonoin tuloksin..

Taikamukia ei meilläkään oikeen tajuta :D

2.2.2012
pikkuihra
pikkuihra

Tommee tippeetä myyvät ainakin lastentarvike ja netissä olen nähnyt niitä ainakin huvikummussa.

1.2.2012
alexsandra
alexsandra
11-month-old baby

minen maallikon silmillä juuri eroa huomannu tommee tippeen ja aventin tutin välillä.. pojan serkulla ku oli molemmat käytössä mutta joo tuo pitkulaisen mallinen pullotuti on vissiin se eniten tissiä muistuttava.. sitä kannattaa kokeilla..

täällä meilläpäin tommee tippeetä muistaakseni löytys ainakin lastentarvikkeesta eli varmaan joku tommonen erikoisliike niitä myypi ettei ihan mistä tahansa marketista saa.. nettikauppoissa oon kans nähny mutta selasin samaan aikaan montaa sivua ni ei hajuakaan missä niistä se oli :/

1.2.2012
ninnup
ninnup

Nokkamukista vielä sen verran että meillä ei ole osannut missään vaiheessa juoda "taikamukista" mistä täytyy imeä. En tiedä johtuuko siitä ettei ole syönyt tuttia eikä juonut tuttipullosta. Mutta 5kk on juonut sujuvasti tavallisesta nokkamukista ruokailun yhteydessä.

1.2.2012
alexsandra
alexsandra
11-month-old baby

Meillä oli tuttipullona tälläinen joka myötäili rinnan/nännin muotoa. Tommee tippee merkkinen. Meillä tosin ei loppujen lopuksi kelvannut tuttipullo vaan siirryttiin rinnasta suoraan nokkanmukiin.

1.2.2012
alexsandra
alexsandra
11-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...