Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Hampaiden pesu

Kuinka pestä 2,5 vuotiaan hampaat kun suu ei yksinkertaisesti aukea tai jos aukee en saa kun hammasharjan suuhun ja poika alkaa pyörittään päätään niin etten pysty peseen. Olen yrittänyt lahjoa tarroilla,antaa itse osallistua pesuun jne mutta en enään keksi millä saisin sen suun pysyyn auki ja pestyä ne hampaat kunnolla :) Onko kenellekään vinkkejä?

31.1.2012
ELLu90
ELLu90
3 years, 4-month-old toddler

Nyt on muuten myynnissä hammasharjoja joiden mukana tulee 2 minuutin tiimalasi. Ihan huomaamattani moisen ostin esikolle, oliko se Jordan stages vai mikä lie 3-5 vuotiaille.

Poitsu jaksaa hienosti hinkata sen 2 minsaa, huikkasee sit et aika loppu. Meillä minä tai isukki pesee kaikki hampaat kerran ja sit poika saa ite hinkata sen 2 minsaa perään.

6.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

meilläki tota hammaspeikoilla "pelottelua" :D pääsääntösesti nuo 3,5v ja 1v10kk antaa pestä ihan hyvin, eka peseevät ite ja sit äiti tai isi tarkistaa.. mut kuopus varsinki välillä päättää että tarkistus päättyy jo kahen hampaan jälkeen, niin sillon pitää huudahtaa aina tyyliin "tuolla se on! hammaspeikko juos nyt tuonne ylös, nyt kiireellä pestään vielä nuo ylähampaatki!" oikein hämmästyneenä kun huudahtaa niin suu aukeaa myös lapsella ihan huomaamattaan ja sillä välin kun äiti höpäjää, niin kerkee ne hampaat pestä loppuun :D

5.2.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

oivoi.. odotan "innolla" mitä tulee ku mein poika on ton ikänen, alkaako myös taistelu pesua vastaan.. 

meillä ku ruettiin sillon n. 8kk pesemään ni alusta alkaen on tehty niin et pojalle harja käteen ja ite pesen samalla ni ekasta kerrasta jo katteli harjaa ja minua ja rupes matkimaan..
pestään sitten silleen et poika pesee minkä pesee ja ennen tai jälkeen ku poika saa harjan omaan käteen ni isi tai minä harjataan ne alahampaat (meillä siis vasta ne 2 alahammasta edelleen) poika sit yleensä ite hinkuttaa yläikeniä ku kattoo ku minä hinkutan ylähampaita antaumuksella :D
mulla on tuo kalusto tuolla ylhäällä takana niin ahtaalla et sen hinkuttamiseen menee aina kauhian paljon enempi aikaa ku alakaluston puhtaaks saamiseen ni poika on kans kattonu et täältä pitää harjata viimesen päälle.. siinä vaiheessa ku pääsen alahampaisiin ni jäpillä on jo mielenkiinto loppunu matkimiseen ja iskä hinkuttaa ne ainoat hampaat ja sit petiin ja mä vaan jatkan hinkkaamista XD 
no jospa se jaksas matkia vielä isompanakin poikana, toivossa on hyvä elää :O 

hammasharjallakin tuntu olevan merkitystä ku tuommoset harjat missä on varressa jotain erikoista, siis joku ikenien kitkutin tai jotain muuta ni se harja pää ei mene kyllä millään suuhun vaan aina se "väärä pää", sit ku osti tommosen perusharjan ni se on nimenomaan se harjapää mikä sinne suuhun meni..

5.2.2012
ninnup
ninnup

Meillä on ensinnäkin pesty hampaat aina ihan siitä asti kun eka hammas suuhun tupsahti joten homma on aina ollut tuttua. Kun tuli hetki ettei olisi halunnut hampaita pestä ni kerrottiin että hampaat pitää pestä koska jos hampaisiin jää likaa ni hampaisiin tulee hammaspeikkoja ja ne tekee hampaisiin reikiä.

Me ei koskaan annettu sitä vaihtoehtoa ettei hampaita pestäisi.

1.2.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...