Vauvan ruuan pakastaminen

Jos haluaa itse tehdä ruokaa lapselle, kannattaa tehdä kerralla isompi satsi ja pakastaa. Pakastamiseen on hyvä käyttää jääpalamuottia, saa ison määrän pieniin lokeroihin pakastettua. Sieltä on helppo ottaa yksi annos sulamaan :)

31.1.2012
Maer
Maer

Perunasosetta ei kannata pakastaa. Menee rakeiseksi. Keittää annokseen sen verran perunaa aina ateriaa kohti, mitä ajattelee, että sitä kuluu. Samalla tulee keitetyt perunat samalle aterialle muulle perheelle.

1.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä poika kohta 10kk ja mie vieläki teen pakkaseen jääpaloja. Jokainen yksittäinen aine omaan pussiin ja sieltä keräilee sitä mitä tahtoo tarjota.

Mulla on pakastettuna myös lihan keittämisestä yli jäänyt liemi suurustettuna. Eli mulla on pakastettuja suurustettuja lihaliemikuutioita. Saa vähän kastikkeen tapaista ruokaan. Ja kun suurustaa hitusen yli ni pienellä tilkalla vettä saa kivan kastikkeen.

Tänään meillä syötiin jauheliharisottoa. Keitin vaan riisit ja pakastimesta jauhelihaa, porkkanaa, herne-maissi-paprikaa pussista ja kesäkurpitsaa. Ja avot. Meillä voi melkein sanoa että vauva syö parhaiten ja monipuolisimmin meidän perheessä. Samalla systeemillä voi tehdä melkein mitä vaan, vaikka luumuporsasta, ku laittaa porsaan paistia, vähän lientä, porkkanaa ja luumusosetta ja vaikka keitettyä perunaa.

Minä en tykkää pakastaa valmiita ruokia pilttipurkeissa ku niihin menee ihan järjettömästi tilaa jos tekee kymmentäkin eri ruokaa ettei ihan jatkuvasti samoilla eväillä mennä. Noilla pikkusilla kuutioilla saa tosi paljon vaihtelua helposti, ja kuka kieltää ottamasta lihaa vaikka pari noppaa yhden sijasta. Tai porkkanaa 3 jos siltä tuntuu.

Nyt kun ikää alkaa olemaan liki 10kk ni sipulisilppurilla hakkaan kasvikset paloiksi, tuloksena pientä hyvin jääpalakuutioon sopivaa muhjua mut kuitenki sen verran rakeista et vauva saa tehdä töitä ja käyttää hampaitaan syödessään.

31.1.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...