Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Tarttis apua ekaan pidempään auto matkaan!

Elikkä ollaan lähössä reilu viikon päästä ensimmäistä kertaa pidemmälle matkalle autolla ja nyt tarttis neuvoja. Herra on 9kk matkaa tulee 180-210km riippuen reitistä. Montako pysähdystä meijän tarttee pitää (pakollista)? Tietty jos tarve vaatii niin pysähdytään useammin. Nii ja ei ole enä kaukalossa elikkä ihan kunnon istuimessa. Ja toinen että mitä autoon päälle kun jotenkin tuntuu että toppapuku voi ruveta ahistamaan. Ja kaikkee muuta oheis hyödyllisiä vinkkejä otetaan vastaan. Onko Porin ja Kauhajoen välissä jotain hyviä pysähdys paikkoja? Kiitos vastauksista jo etukäteen :)

31.1.2012
mimmi821
mimmi821

kiitos

31.1.2012
mimmi821
mimmi821

Jalottelut aina tosiaan tarpeen mukaan. Tämäkin on niin lapsikohtaista, joku viihtyy pidempään joku lyhyemmän aikaa. Kyllä sen kuulee kun ei enää jaksa olla. :)Ja kun jalotellaan ni sit todella jalotellaan eikä vaan istuta eri paikassa. Me annettiin vauvan hyppiä sylissä ja pyöriä hetki pöydällä ja jumpattiin jalkoja tauoilla.

Hyvää matkaa teille. Menee varmasti ihan hienosti.

31.1.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Kiitos vinkeistä :)

Koetamme ajaa yhtäsoittoa koko matkan. Riippuu tietenkin miten pikku herra jaksaa/ viihtyy. Niin olin joskus lukevanini että pienten lasten kanssa tarttis pysähtyy usemmin "jalottelemaan". Sen takia kyselin. Ja luulen että laitetaan villahousut ja paksumpi hupparitakki automatkalle sisävaatteiden lisäksi.

Itse odotan jo innolla reissua. Ja eiköhän se hyvin mene :)

31.1.2012
mimmi821
mimmi821

Meillä nää lapset kans lämminverisiä. joulun reissulla ihan alkumatkasta ko oli kylmä auto ni oli täydet vermeet päällä, jonkin ajan päästä otettiin yläosa toppavaatteista pois, tumput ja kengät/tossut pois. Sit rupes vaikuttaa siltä et silti on liian lämmintä, ni koko toppis mäkeen autossa ollessa ja vaan kahville mennessä laitettiin ettei ulkona liikkuessa tuu kylmä. Jotain collaria mulla siellä vauvallaki oli ylimäärästä vaan päällä, eli normisti tolle riittää pelkkä body ni autossa heitin collegepaidan siihen lisälämmikkeeksi ja hyvin riitti.

31.1.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Niin ja toi pikku herra on oikeen kuuma kalle :) tuntuu että se on aina hiestä märkä vaikka ois miten vähän vaatetta.

31.1.2012
mimmi821
mimmi821

Meillä ei oo villa haalaria mutta villa housut ja takki löytyy niitä mä harkitsin sikäli mikäli en jaksa tehä flesehaalaria.

Näistä neuvoista on ollut jo paljon apua kiitos ja lisää otetaan vastaa jos tulee jotain mieleen :)

31.1.2012
mimmi821
mimmi821

ja joo, jos pyörittää auton lämpimäks ennen lähtöö ni ei tarvii paljoa päälle.. ja jos pysähtyy ja ottaa lapsen autosta ni kääräsee vaikka vilttiin vähän ja kantaa sisälle.. meillä viime reissulla vaikka ei olevinaan hyvin paljoa ollu vaatetta (saman verran ku mitä vaunuihin laitan pienellä pakkasella lenkille mut ilman lämpöpussia) ni muksu oli aivan hiestä märkä.. se vähän jo kiukkus ennen ku perille päästiin ni selvis sitten se syykin ku oli ihan hikinen poika, varmaan kiukuttaa jos on liian kuuma

31.1.2012
ninnup
ninnup

me on pysähdelty n. tunnin välein aina noilla pidemmillä.. jos nukkuu ni katotaan tilanteen mukaan mut jos on hereillä ni pietty vähän "viruttelutaukoo", vaihdettu vaipat ja syöty välipalaa jos on ruoka-aika..  4 tunnin ajomatkalla 3-4 kertaa pysähdys.. matkustusaika venyy kyllä aina mut on se on pieni hinta mukavuudesta.. mä tartten itekki tiuhempaan taukoja ku moni muu tuttu ku ei kestä selkä istua, tuo 3 meillä on ollu helsinkiin mennessä aina (4 tunnin matka jos suoraan ajas) mut tietty lapsen kanssa pysähdykset on vähän pidempiä..

31.1.2012
ninnup
ninnup

Me huitastas noin lyhyt matka yhellä istumalla. Lämpöseen autoon ku laitatte ni ei tarvii normivaatetusta enempää tai no ehkä jonku välikausarin tai jos teillä on käytössä villahaalaria, ni semmoinen. Kunhan muistatte itse pukeutua suunnilleen samalla tavalla ni tiedätte miltä siellä takapenkillä tuntuu.

Me ajellaan pari kertaa vuoteen reilu 600 kilsaa suuntaansa reissuja. Meillä on nyt siis hippasen vajaa 6v ja liki 10kk ikäset muksut ja viimeksi jouluna käytiin tuolla pitkällä reissulla. Kahdella pysähdyksellä selvittiin koko reissu, ja nekin oli molemmat yli puolivälin tietämissä. Tosin me lähdetään aina aamuyön tunteina ajamaan näitä pitkiä matkoja et kakrut saa nukkua autossa ja ollaan aamupalan aikaan jo reilusti yli puolen välin. Mut kyllähän se puuduttaa silti paikkoja vaikka vetelis sikeitäkin sen 3-4 ekaa tuntia. Siksi pysäyksiä sit loppumatkasta tiheämmin.

Ton 200km reissun yrittäisin tähdätä päikkyaikaan ni ei luultavasti tarvii pysähtyä kertaakaan.

Meillä ei leluista ole mitään iloa pienemmälle, ne karkaa jatkuvasti käsistä ja jos kiinnostus yhtä lelua kohtaan kestää 2 minuuttia ni ei, ei se ole meidän juttu. Me yritetään opettaa noi mukulat kattelee vähän maisemia, ainaki ihan pienenä. Esikolle maisemat riitti viihdykkeeksi oikein hyvin ekat 3 vuotta. Nykyään mukana on esikolle lelua ja yhden dvdn saa aina kattella matkalla.

31.1.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Muuten herra kyllä tykkä autoiluista. Nyt vaan mielenkiinnolla et miten reagoi pidempään matkaan. Voipi olla että koitetaan mennä ilman pysäyksiä.

31.1.2012
mimmi821
mimmi821

Kirpparilta oon hakeny halpoja kuvakirjoja/leluja autoon virikkeeksi.

31.1.2012
huiskutin
huiskutin

En pysähtys kertaakaan ja yrittäisin ajottaa matkan uniaikaan esim.päikkäreille.Me ajetaan paljon lasten kanssa ja välillä menee hyvin ja välillä huutavat 4tuntiakin putkeen=)

31.1.2012
huiskutin
huiskutin

No ei tuolla matkalla välttämättä kertaakaan.. mutta just sitä juomaa mukaan ja leluja että pärjää.. Me ollaan ton 4kk kanssa reissattu jo monta kertaa kun suku asuu 400 ja 450km päässä..ja yhdellä pysähdyksellä ollaan aina selvitty ruokailun merkeissä :). Ja tuo nyt tietty sammuu autoon.. :D. Teil on jo sen ikänen että jotain virikettä matkaan. Ei teillä varmaan mene kuin 2-2,5h :)

31.1.2012
jeini
jeini

Koitetaan varmaan ajoittaa jähtö joko päikkäreitten aikaan tai juuri kun on syöny, riippuu siitä mitenkä mies pääsee lähtemään töistä. Leluja pitää muistaa ottaa että saa tutkiskella niitä.

31.1.2012
mimmi821
mimmi821
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...