Millä tavalla teillä on paikat muuttuneet synnytyksen myötä?

Elikkäs tää aika henk. kohtaista mutta mulla on ollut ainakin toisen synnytyksen jälkeen alapää ihan erinäköinen. Siellä on joku muhkura, joka varsinki tulee esiin kun istuu tai wc:ssä, siis työntötilanteessa. Onko se joku laskeuma? en ole asian kanssa menny lääkäriin, mutta olen miettinyt voisko olla laskeuma, kun pullistuu sieltä.. katoin netistä tietoa. Kellään kokemuksia? onko tarvetta mennä lääkäriin?  Millä tavalla muuten teillä paikat muuttuneet? mietin vaan.. että voiko se mennä pahemmksi seuraavan  synnytyksen jälkeen? Auttakaa!

31.1.2012
Mirkku85
Mirkku85

nosto

4.2.2012
Mirkku85
Mirkku85

Noh, tein nyt päätöksen ja varasin ihan ajan gynekologin vastaanotolle, osaa varmasti sanoa jtn. kyselen siellä sit kaikki mitä on mielenpäällä :)

31.1.2012
Mirkku85
Mirkku85

Onhan tuo toki muuttunut. Ihan alkuun synnytyksen jäljiltä paikat on tietty tosi löysät mut kohdunpohjanlihaksia treenailemalla saa kyllä piukkaan kuntoon hyvinkin nopeasti eikä tarvi ihmetellä mitään kummia möykkyjä. Kohdunnapukkahan on aina vähän esillä, riippuen kuukautiskierron ajanhetkestä. Esim. menkkojen aikaan muistaakseni on ihan alimmillaan ja jos kohdunpohjan lihakset ei ole trimmissä ni laskeutuu sitä enempi mitä enemmän löysää on. Mut sit semmoset joihin ei oikein ite voi vaikuttaa, ni on noi repeämät ja niiden ompelu. Esikon jäljiltä ompelivat vähän turhankin tiukkaan ja se kyllä vaikutti vaakamamboilun nautintoon ku hierti ikävästi reunasta. Kakkosen jälkeen sanoinkii et ei tarvi kauhian tiukkaan ommella, et viimeks meni vähän liianki kanssa tikkaukset.

Käy lääkärissä jos sinua häiritsee kovasti. Ja jos kyseessä on kohdunlaskeuma ni se lääkäri patistaa siut treenailee kohdunpohjanlihaksia. Ihan Googlettamalla löytyy helposti ohjeita. a jos ei ole sitä niin ainakin selviää mistä on kyse.

31.1.2012
misukka
misukka

mä en sitä niin huomaa muuten kuin istuessa.. varmaan sekin, kun jäänyt se jumppaaminen aika vähiin.. mutta mietin, että onko siitä haittaa, ja kuinka isoksi se voi kasvaa.. pitäiskö sen kanssa käydä lääkärissä.. olen venyttänyt sinne menoa, kun olen vaan aatellut että se on laskeuma, eikö sille varmaan tehdä mtn. en vaan saa silti sitä pois mielestä. 

lisäksi mulla roikkuu ihoa, siis sekin jäi synnytyksen myötä.. välillä hankaa inhottavasti, mutta ei sillekään oikeen mtn voi. ekasta lapsesta repesin enemmän kuin tokasta.. ja aika pienellä välillä oli ne synnytykset, 1,5v väliä.

31.1.2012
Mirkku85
Mirkku85
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...