Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Ulkoilu ja ruokailu

Heippa:) Olisin tiedustellut ulkoiluun liittyen, et onko siellä ketään, jonka lapsi on paljon sisällä ja onkohan se mihin asti jo huono juttu, ettei saa tarpeeksi raitista ilmaa? Meillä on sellainen tilanne, et joulukuun alun jälkeen muutimme pitkän matkan päähän ja oli paljon kiireitä, joten ulkoilu jäi ja sitten nyt tammikuussa kelit hyvin huonot ja nyt tuli pakkaset ja meillä on koira joka vetää paljon, et ulkoilu on vielä jäänyt. Meidän poika lähenee puolta vuotta ja ei ole koskaan nukkunut paikallaan olevissa vaunuissa, vaan olen aina lähtenyt liikkeelle vaunujen kanssa, jolloin uni jossain vaiheessa on tullut. Omatuntoni soimaa, kun en ole nyt päässyt vaunulenkeille kuin pari kertaa tämän kahden kuun aikana:(, mut lähden heti kun nämä pakkaset edes vähän helpottavat. Sitten toinen kysymys teille siellä olisi ruokailusta. Onko teillä vauvat syöneet hyvin? Meillä pojan kanssa joutuu ilveilemään ja tekemään kaikkea hauskaa, että saadaan suu auki jotta lusikka sinne voidaan laittaa:). Sitten mitkään hedelmät ja marjat eivät kelpaa, vaikka olen sitkeästi niitä yrittänyt. Lihasoseet sekä porkkana menevät hyvin. Mutta kun vatsa tuppaa kovalle, tarvisi myös muuta ja luumua olen myös sitkeästi yrittänyt ja poika inhoaa luumua selvästi:). Onko teillä vinkkejä ruokailun sujumiseen? kiitos kovasti jos jaksatte vastailla mulle yksin vieraalla paikkakunnalla (muutto) asuvalle äipälle, jolla taloudessa suloisen pojan lisäksi metsästyskoira ja työssä käyvä mies:)

30.1.2012
Pivi4
Pivi4

Meillä oli kans aikoinaan toi ongelma, et jätkä heräs heti ku liike loppuu. Olisko ollut jonkun 2-4kk ikänen sillon, ja nyt siis sunnuntaina tulee 6kk. :) Sit se vaan yhtäkkiä salaa vaivihkaa oppi nukkumaan myös sitte ku liike on loppunu, vieläkin joskus toki herää kun heittää takapihalle lenkin jälkeen, mut nukahtaa heti uudestaan ku saa tutin suuhunsa.

Meitä on aina soimattu siitä, et kanniskellaan ja liikutaan muutenkin jätkän kans koko ajan. Mut totuus on vaan se ettei se viihdy paikallaan. Heti hirvee huuto. :E Mut onneks neuvolan täti sano aikoinaan et jotkut vauvat vaan on sellasia et niitten pitää olla liikkees koko ajan, eikä sille juuri mitään voi paitsi jos haluaa huudattaa muksua.

Syömisasiaan en osaa neuvoa, mut meillä kans välillä tehdään mitä ihmeellisempiä temppuja et saa ruuan suuhun. :b

30.1.2012
RJ89
RJ89
2 years, 4-month-old toddler

Hei kiitos vastauksistanne!

Tarkennan vaan vielä, että meillä on kyllä takapiha johon koira pääsee ja johon voisin laittaa vaunut, mutta meidän poika ei ainakaan tähän asti ole paikallaan olevissa vaunuissa nukkunut kuin ihan 5 minuuttia nukahtamisen jälkeen ja herää heti. Tietysti jos koko ajan pystyn kiikuttamaan vaunuja nukkuisi vähän pidempään. Kyllä lähdetään taas vaunulenkille koiran kanssa, vaikka se ei ole helppoa, koska on tosiaan metsästyskoira ja menee hajujen mukaan:)

30.1.2012
Pivi4
Pivi4

Me ollaan aika paljon kyl sisällä. Tänään oli erikoispäivä melkein ku heti aamupalan jälkeen lähettiin tunniksi ulos. Esikko sai rakentaa lumilinnaansa ja ajella stigalla kun mie nukutin vaavia kärryissä ja koetin jäädyttää kompostin ulkopuolella maanrajaa ettei hiiret pääsisi kaivautuu kompostiin. Ihan mukavasti meillä vauva nukkuu sekä sisällä että ulkona. Ulkona nukahtamiseen tosin menee hiukka pidempään aikaa kun pitää yrittää kuikistella kärreistä ulos. Usein laitanki kärryihin ihan viimehetkillä ku nukahtaa sisällä riittävän väsyneenä kärryihin alta aikayksikön. Ja sit vaan kiikutan kärryt ulos. Jos en ite jää pihalle, ni sit laitan radiopuhelimen mukaan. Meillä on tuossa radiopuhelimessa itkuhälytoiminto.

Ruokailu ei ole meillä koskaan ollut ongelma joten siitä en osaa sanoa mitään. Hyvä toki et lihat ja kasvikset maistuu :D

30.1.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Meillä ei nuku vaunuissa, ei oikeastaan ole edes mahdollista laittaa ulos nukkumaan. Eikä ole koskhan oppinukhan. Kyllä jos vaunuilemassa on käyty niin ottaa jotkut pikku tirsat mutta tuo maailma kiehtoo niin paljon, että silimät pyssyy vaikka väkisten auki.

Nämä pakkaset ja sun muut riennot ei ole kovin antanu mahollisuutta käyä ulkona, kipeänäki olthin yhteen välhin kun oli hyvät ilmat. Ihmisten ilmoilla kyllä olhan käyty mutta varsinaiset ulkoilut jääny hyvin hyvin vähäisiksi. Mutta nukkuu silti hyvin, päikkärit ja yöunet ja sisällä leikitään kovasti. En jaksa ressata kun ulos kuitenki menhän heti ko vain mittari näyttäis ees alle -20astetta =/ Tällä hetkelä mittarissa seisoo -25 niin voi kukkuu. Sisällä olhan ja pysythän.
Koira myös talouessa mutta ei pahemmin hankaloita ulkoilua, alun rientojen jälkhen nätisti kulkee vaunujen vierellä vahtimassa :)

Ruokailuun en ossaa sanoa kauheasti mithän ko syöpii nätisti ja vähän kaikkea. Jossain täälä oli vinkki, että tulppaanikimppu pöyän päähän katseen vangitsijaksi =) Tai meillä on Brion karuselli minkä saa imukupilla pöythän kiini. Riittää iloa vielä 2kk päästäki, son ihan lemppari niin syöpii kiltisti melkolailla aina =)

30.1.2012
Kewe
Kewe

Hih siulla taitaa mennä tuon ruokailun kaa just päinvastoin ku suurimmalla osalla muista, kun ei hedelmät ja marjat kerta meinaa maistuu kun lihat taas uppoo :D Mutta ehkä sie voisit kokeilla samaa, paitsi päinvastoin... eli dippaat marjasosetta lihasoseessa :D Mie tein niin että jos joku vaikka kalasose ei maistunu niin dippasin lusikan kärkee hedelmäsoseessa ja avot, johan uppos :D

30.1.2012
riu
riu

no me ulkoillaan tosi harvoin, tytöt 2kk ja 1,5v. väillä jos on hyvä keli ja esikoinen ei kiukuttele niin mennään ulos vähäksi aikaa mutta noiden kanssa ei vielä hirveesti leikitä pihalla niin leikitään sisällä. en ole huolissani saako raitista ilmaa tarpeeksi. nukkuvat kuitenkin hyvin päikkärit yleensä.

30.1.2012
mustikka88
mustikka88
3 years, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...