4v ja ylimielinen uhma??

Olin yks päivä hakemassa hoidosta. ja sanoin et nyt mennään. neiti vaan levitti leluja lattialle. sanoin monta kertaa et nyt keräät ne sinne. ei totellut. sit totesin et hoitaja tulee sit komentaan... likka vaan sanoi et ei haittaa. sit kun hoitaja meni komentaan niin likka löi sitä poskelle.  eilen sukulaisen juhlassa ei meinannut syödä ja useiden käskyjen jälkeen löi isiä. vein arestiin istuun mut se oli hänelle ihan sama. nukkumaan laittaminen on ihan hirveetä koska leikkis vaan sängyssä vaik kuin kauan. jos antaa vaan olla niin voi valvoa viel 23... ja herätys kuitenkin aalulla klo 6...   kellään muulla samanlaista?? apua mitä tehdä??

29.1.2012
anue82
anue82

ja siis kyllä meillä on rangaistuksia. ja oon myös kantanut sisävaatteissa autoon asti. mut en viitsinyt alkaa perjantaina huudattaan. 

ja tiedän et oon liiankin ankara kasvatuksessani. mut tuon vilkkaan tytön kanssa ei muu auta kuin olla jämäkkä.

30.1.2012
anue82
anue82

Meil on kans neiti nokkapysty täällä! Siis niin raivostuttavaa, kun likka oikein nostaa leuan uhmakkaasti ylös ja on kun maailmanvaltias. No, meidän tyttö on kuitenki luonteeltaan tosi herkkä ja kiltti, niin se selvästi tekee kipeetä myös hälle itelleen, et pitää uhmata. Niin pitkää vetää tota uhmaroolia, kunnes teen selväksi, että olen tosissani sanomisessani ja sit tytöl rupee silmät kostuu :D Sit ryömii äkkiä äitin sylii itkemään.

 

No, tästä nyt ei muuta apua ollut, kun että todennäköisesti on ikäänkuuluvaa. Niin ja siis meil täytetään kesällä 5.

30.1.2012
zili
zili

Mie oon kanssa sitä mieltä että valitse taistelusi. Just tuommonen lyöminen on esimerkiksi semmonen johon puututaan tiukasti. Ja myös onnellisen kaa samoilla linjoilla siitä että hoitajalla ei "uhkailla" vaan se tilanne pitää hoitaa ihan ite. Tsemppiä kovasti! Meillä on nyt keskimmäinen poika 4 v, mutta se on mahottoman helppo verrattuna siihen mitä tyttö oli ja jopa on edelleen, niin miulta se todellinen uhma on päässy oikeestaan unohtumaan :D Mutta siis jatkuvaa taisteluahan se on, mutta kun pysyy valitsemallaa linjalla, eikä päästä lasta niskan päälle, niin ajastaan sekin loppuu :)

30.1.2012
riu
riu

Joo...täälläkin tuo 4-vuotias,muutaman kuukauden päästä 5 on hyvin uhmakas.

On lempileluja otettu pois,karkkipäivä peruttu ja keskusteltu..mutta välillä sujuu hyvin ja sitten taas huonosti.Syöminen on ollu pitkään vaikeeta,nyt se helpotti,mutta muu käytös meni sitten kurjaksi..

Meillä poika saa paljon huomiota,mutta vaatis että 24/7 oltas sen kanssa..kun menen esim.pesemään kuopuksen pyllyn on se hiipinyt sisarustensa huoneeseen ja rikkonut jotain yms..ja

syy,kun mulla oli niin tylsää ja oon niin vihainen=/

Mutta päivä kerrallaan,ei kaikki päivät onnex oo huonoja,se on joko tai..on tosi ihana ja kiltti tai sitten hirviö.

Tuo lyöminen ja toisten tavaroitten tuhoaminen on sellasia mihin puutun heti..oon sanonu että vihainen saa olla ja huutaa ja kiukutella,mutta ketään ei lyödä tai mitään rikota.

30.1.2012
huiskutin
huiskutin

Meillä myös. Meillä meni putkeen 4v ja 5v uhmat, puolitoista vuotta hampaiden kiristystä. Just täydellistä välinpitämättömyyttä, millään ei ole mitään väliä vaikka kuinka rakas lelu vietäis arestiin tai jos ite joutuu arestiin ni sen parempi.

Mun vinkkini näin jälkijunassa (meidän töllöilijä siis 3kk päästä 6v) on, että valitse taistelusi. Semmoiset asiat joista ei voi antaa periksi ni ne viedään loppuun asti eikä anneta periksi, kuten toisen lyöminen. Jos ei suostu lähtemään ni sano että saa leikkiä 2 minuuttia sitten mennään. Lapsi saa prosessoitua asian ja lähtö sujuu helpommin. Ja tuskin siulla niin kiire on ettei voi paria minuuttia vartoa. Mitä kovemmin pidät kuria, sen pahempi vastustus.

Ja jos ite hiillyt ni annat vaan huonoa mallia lapsellesi. Täällä yksi hermoheikko eikä sillä mihinkään olla päästy. :D Meillä kans poika yhessä vaiheessa saatto vetkutella sängyssä kepeesti kymmeneen, puoleen yhteentoista vaikka sänkyyn meni heti kasin jälkeen. Kuuli et me oltiin hereillä vielä. Me jätettiin se sinne pulputtaa omiaan mut sääntö oli et sängystä ei nousta ku sinne on kerran menty. Ja kaikki mitä se siellä teki, jätettiin huomiotta. Aika pian pojalle valkeni että seuraavana päivänä väsyttää armottomasti jos  jää pitkään valvomaan. Nykyään siis nukahtaa ihan mukavasti puolen tunnin sisään nukkumaan menosta.

Varaudu pitkään taistoon. Meillä tuskaillaan nyt lähinnä sitä että kun pojan pitäis saada tehdä kaikki mitä hän tahtoo. Yhtään ei ajattele mitä asioista voi seurata. Ja ja vaikka ei olisi tärkeäkään juttu ni mua ärsyttää löytää mm. kuopuksen rattaisiin liimatut heijastintarrat pitkin seiniä. Ja kun kysyy et miksi teet tällästä. " no ku mä halusin" Se on vastaus ihan joka ikiseen asiaan. No entäs jos joku muu ei halua? "ei väliä" ja itkupotkurivaria pukkaa ku joku ei mee hänen mielensä mukaan. Kaupantekijäisinä see, et poika on oinas eli varsinainen jukuripää. Sitä kun ei saa kertakaikkiaan päästää niskanpäälle tai tästä elämästä tulee helvettiä.

Sori avautuminen, mutta tiedätpä mitä tuleman pitää.

Ja tuo on muuten ihan normaalia käytöstä, kuuluu ikään, valitettavasti.

29.1.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...