Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Taaperon kastaminen

Mie nyt vihdoin jokunen viikko sitte päätin et mun poika kastetaan. Mie kun en osannu sitä tehdä vaan tavan vuoks vaan vaadittii pitkälliset pohdinnat. :D Mut en ole saanu viel aikaseks tehtyä asialle mitään. :D Ja nyt kun Metalli-perheessäki on tänään vietetty ristiäisiä niin tuli mieleen kysellä teiltä ennenkö nolaan itteni jonku papin edessä. :D Niin onko kellään kastettu lasta vasta myöhemmin? Voiko se olla ihan sellain koruton lyhyt tilaisuus? Kehtaisko kysyä siskon rippipapilta nyt jo hyvissä ajoin että voisiko konfirmaation jälkeen kastaa pojan, jos siinä on vielä toistaseks kirkon kalenterissa tilaa? Kun en mie siitä haluis mitää numeroa. Siis et pappi joutuu ajelee meille saakka sen vuoks et hoitaa pelkän kastamisen, kun ei tosiaan mitään juhlia edes järjestetä. Tai sit esimerkiks kun meiän kyläl on muutaman kuukauden välein Jumalanpalvelus niin voisko siihen yhteyteen pyytää? Tai mulle nyt ois se ja sama vaikka ois jossain diakonin toimistossaki. :D Mut siis onko ne juhlat sillon välttämättömyys, kun ei enää juhlita lapsen syntymääkä, eikä nimeämistä, samallail ku vauvan ristiäisis. Ja jos se ilaisuus on muual kun kotona nii saako olla oma kastemalja? Ja siis luterilaisia ollaan. Joo ei ollu parempaa aiheosiota ku uskonto puuttu. :D

28.1.2012
Sralla
Sralla

Okkei, kiitos Xiina! Kiva kyllä kuulla isompien kastejuhlista. :)

Mie en jotenka vaan halua että se olis kotona... Mut eiköhän se onnistu kirkonki tiloissa, kun vauvoillaki onnistuu. :)

Täytyy nyt vaan saada aikaseks ja soittaa sinne. :)

29.1.2012
Sralla
Sralla

Täytyy papilta vielä varmistella sitte kummiasiki. :)

28.1.2012
Sralla
Sralla

tuolla evlut:in sivuilla on edelleen pääsääntöisesti kaksi kummia.. meillä vaadittiin kyllä kaksi kummia huhtikuussa 2011, taitaa olla seurakunta riippuvainen

28.1.2012
ninnup
ninnup

Tiina, kiitos tiedoista! Toi oiski hyvä jos yks kummi riitäs kirkolle... Kun tuolla noit nyt kumminki jo kolme on ollu tän elämän ekan kahen vuoden aikana, nii tuntus hassulta vielä yks siihen lisätä. Täytyy nyt varmaan ihan rohkaistua ja ottaa johonki kirkon henkilöö yhteyttä ja kysellä mimmosia tapoja on ollu kun isompaa lasta kastetaa. :) Ei kai ne mulle naura. :D

28.1.2012
Sralla
Sralla

Juu niin tuon mie tiesinki et kummit tietenki täytyy olla paikalla meidän lisäks. :) Onneks pojan tänhetkisistä kummeista yks kuuluu kirkkoon ni ei tarvi ku toinen keksiä. :) Uskoisin kyllä et nuorempi pikkuveli suostuis ku sanon ettei tartte alkaa "lelukummiks" vaa jatkaa samaa mallii ku ennenki. Eli toimis samanlaisena idolina ku tähänki asti, mut että merkattais kirkonkirjoihi. Meil ei oo kahvinkeitintä. :D Meil ei missään juhlissa koskaan tarjoilla kahvia, kun ei kerran kumpikaa talon asukkaista moista juo. :) Mut voinhan mie laittaa pullat ja maidot pöytää jos nyt meille pappi vieraaks saapuu kastetta suorittaan. :)

28.1.2012
Sralla
Sralla

varmaan varmimman vastauksen saat kun soitat sinne kirkkoherranvirastoon ja kysäset kuinka toimia.. kastemalja saa olla oma tottakai..
kirkkoon kastettaessa täytyy olla vähintään kaksi kummia, sen verran täytyy olla porukkaa mukana mutta sen isompia juhlia ei varmaan tarvii, en usko ainakaan.. voihan sitä papille kahvit keittää jos teille kotiin tulee jos on kahvetta vailla XD

evlut seurakunnan sivuilla luki että:

Milloin kastetaan?

Luterilaisessa kirkossa kastetaan kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Henkilö voidaan kastaa vain kerran. Suurin osa kastetuista on vauvoja.

Alle 12-vuotias voidaan kastaa kirkon jäseneksi, jos ainakin toinen hänen vanhemmistaan tai yksi hänen huoltajistaan on kirkon jäsen. 12-14-vuotiaan lapsen kastamiseen tarvitaan hänen oma kirjallinen suostumuksensa.

Lapsen liittämisestä uskonnolliseen yhteisöön päättävät hänen huoltajansa yhdessä. Jos huoltajat eivät kuitenkaan lapsen syntymän jälkeen sovi lapsen uskonnollisesta asemasta, voi lapsen huoltajana toimiva äiti vuoden kuluessa lapsen syntymästä yksin päättää lapsen liittämisestä uskonnolliseen yhdyskuntaan. Jos tuomioistuin on päättänyt tehtävien jaosta lapsen huoltajien kesken toisin, noudatetaan tuomioistuimen päätöstä.

Kun haluat tuoda lapsesi kasteelle, tai haluat itse liittyä kirkkoon eikä sinua ole vielä kastettu, ota yhteyttä oman paikallisen seurakuntasi kirkkoherranvirastoon.

evlut seurakunnan sivuilla on lisätietoja tosta kasteen kulusta ja valmisteluista

28.1.2012
ninnup
ninnup

Kiitti tästä. :)

28.1.2012
Sralla
Sralla

ja kasteet toimitettu kirkossa ja seurakuntakeskuksen kirkkosalissa.

28.1.2012
misukka
misukka
3 years, 7-month-old toddler

Muusta en tiiä mut kastemalja saa olla oma. Meillä kumpikin poika kastettu isänsä kastemaljasta.

28.1.2012
misukka
misukka
3 years, 7-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...