Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Päikkäreistä

Tyttö kohta 7kk ja nukkuu noin 2-4 päikkärit päivässä kestoiltaa 1-3h (3h on kyllä harvinaiset). Hoitoon lähtöki tässä lähestyy vääjäämättömästi niin mietinki: 1.Mennäänkö päikkärit aivan täysin vauvan ehdoilla vai pitääkö siihen alkaa puuttumaan jotenki? 2.Kuinka monet ja kuinka pitkät päikkärit tuon ikänen tarvii? Onko siihen mitään suosituksia? 3.Miten päivähoidossa toimitaan päikkäreitten kanssa?

27.1.2012
Kewe
Kewe

Meillä ku esikko meni vuosikkaana hoitoon, ni kysyivät et tarviiko aamulla pienet päikyt vielä. Mut ei tarvittu ku tää oli juuri siirtyny yksiin päikkäreihin. Eli olisivat järkänneet unipaikan aamuksi, eli jonnekin 9-10 väliin kait.

Meiän 9,5kk vauva nukkuu kolmet päikyt vielä 9-10(11) sit 13-14 tai 14-16 ja yhet tuntiset vielä viiden aikaan. Ja yöllä nukkuu 20-06 jos ei heräile isännän töihinlähtöön tai hampaisiin tai liikkumisharjotteisiin. Yleensä siis nukkuu yhet 2 tunnin päikyt, joko noi aamu-unet tai päivän unet, ja loput on sit tuntisia.

27.1.2012
misukka
misukka
3 years, 6-month-old toddler

Juu, ei ne ny kaikki päikkärit sitä 3h kestä. Ekat on yleensä tunnin, toiset tunnin, kolmannet saattaa venähtää sitten 2h - 3h on harvinaiset. Alkuillasta saattaa vielä ottaa 15min-30min päiksyt. AIna vähä riippuu miten muut päikkärit on menny, miten aamula herätty, mitä tehty ja touhuttu. Kyllä tet tiijjättä =) 

Täällä päin on niin ristiriitasta tietoa, osala on pikkuset saanu kans ottaa vielä aamupalan jälkhen päikkärit hoitopaikassa, osassa ne on tyystin kielletty.

27.1.2012
Kewe
Kewe

meilläkii nukuttiin tuossa iässä kolmet päikkärit, ekat ja vikat lyhyemmät ja kolmannet pitemmät, useamman tunnin unet. Se rytmi siitä muuttuu ennen hoidon alkua ja unia jäämään pois, vielä ei tarvii stressat. JA SORI PUHELIN TEMPPUILEE NIIN LOPUT TULLEE HUUTAMALLA :D ELI MEILLÄ LASTEN VANHASSA PÄIVÄKODISSA AINAKII JOUSTETTIIN, SIELLÄ YKSI PIKKUINEN NUKKUI TOIMISTON RAUHASSA AAMUPÄIVÄUNET :)

27.1.2012
riu
riu

Yöunia riittää kyllä 9-12h. Siitäpä mulla heräski hoksottimet, kun yks mamma kauhisteli ja ihmetteli päikkäreitten määrää/kestoa.

Tänään ei ole kuin yhet ottanu tähän mennessä mutta viime yönä nukuttiinki se 11h. Jos mie nuita päikkäreitä rupian sorkkimhan niin vaikuttaako se kenties yöuniin? Vähentävästi ja jopa parantaen? Vai pysyisko samana?

27.1.2012
Kewe
Kewe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...