Miten voi olla opiskelu näin kallista mahtavassa Suomessamme?!

vielä pari vuotta sitten kun opiskelin lukiossa ja kävin pari kurssia etälukiota aikuislukiossa, hinta oli 40€/kurssi mikä oli mielestäni hyvä hinta siitä vaikka siis itse en maksanut kun se on ilmaista tampereen lukiolaisille. Nyt saman koulun samat kurssit on 100€!!!!!! miten kellään on varaa korottaa arvosanojaan noilla hinnoilla/hankkia koko lukiotodistus aikuisena? ja miten hinta voi yhtäkkiä nousta noin p**rkeleesti ja miksi? puhun siis nyt tampereen aikuislukiosta.. en pystyisi mitenkään maksamaan tommosia hintoja yhdestä 2kk kurssista varmaan edes työssäkäyvänä ja harva tuskin käy töissä samalla.. itse ainakin ajattelin äityslomalla korottaa paria arvosanaa tulevia opiskeluja ajatellen mutta eihän minulla ikinä ole varaa kun toi summa on kuudesosa kuukauden tuloista! miten ikinä pääsen haluamaani kouluun kun todistus on melko huono eikä ajassa pääse taaksepäin :'( työkkärin jonoon siis loppuiäksi koska työkokemustakaan ei ole ja ammattikoulussa ei sopivia linjoja ole ja korkekouluun en ikinä siis pääse vaikka kuinka haluaisin.. eli maksaisitteko te 100€ yhdestä kurssista (+kirja 10-40€)??? ja kun takeita ei edes ole että numero välttämättä nousee todistukessa niin ottaa kyllä päähän.. :( onko tämä nyt muka sopiva summa vai olenko pihi..

26.1.2012
AMP91
AMP91

En tiedä teil päin käytäntöä, mut täällä ainakin iltalukiossa opiskelu on maksutonta. Tai vissiin jos käy jostain toisesta lukiosta vaan jonkun kurssin tai aineen suorittamassa, niin sit joutuu tutkintomaksun maksamaan, mut sekin on koko lukukauden käypä. Mut sit jos on iltalukion opiskelija, niin sit saa opiskella ilmaseks koko lukion oppimäärän.

 

Jos sul on mahdollisuuta kävästä aina välillä Helsingissä, niin otappa selvää Eiran lukiosta. Sielläkin joutuu maksamaan, mut se on kans sellanen kertaluontoinen maksu, jolla voi opiskella lukuvuoden (vai olikohan lukukauden). Tosi hyvin voi netin kautta tehdä kursseja ja yhteistyö oman koulun kanssa pelaa: Eiran lukio voi lähettää kokeetkin omalle koululle tehtäväksi!

 

Ja sit vastaus itse kysymykseen: ei todella oo sopiva summa!! Ite en kuuna päivänä maksais.

27.1.2012
zili
zili

varsinkin kun itse haluaisin korottaa muutamaakin kurssiarvosanaa niin summa olisi pian ainakin 500€ että keskiarvo nousisi..... :(

26.1.2012
AMP91
AMP91
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...