tahtoo koiran! kertokaas kaikki oleellinen :D

mie oon ollu tähän asti sitä mieltä et meille ei lemmikkiä tule, mut kävin kaverin luona kylässä ja rakastuin niiden koiraan.. tahon semmosen! se olis just meille passeli, pieni, lyhytkarvanen ja ihana :D eli tommosesta venäjän toyterrieristä haaveilen.. jos jollain kokemuksia, niin vois kertoa.. ja yleisesti sit kaikkee koiranhoitoon liittyvää, kun meikäläinen ei oo ikinä koiraa omistanu.. mietittiin miehen kans et jos raha/työtilanne meillä paranis kesään mennessä niin voitais semmonen meille hommata.. :)

26.1.2012
Santtuvaan
Santtuvaan
2-year-old toddler

kiitos boco taas kattavasta tietopaketista.. :) kirjottele toki lisääki jos jaksat. :) mie just olin aatellu tota lyhytkarvasta mallia siitä venäjäntoysta, kun ei sitä karvaa sit lähe niin mahottomasti. ja meilläki ihan suht iso tuo takapiha, et varmaan riittäis jos siihen aina laskee leikkimään ja tarpeilleen.. :) verkot tosiaan on jo valmiina edellisten asukkaitten ansiosta, et ei tartteis kun portti muistaa pitää kii.. :)

27.1.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

muutamia poimintoja

venäjäntoysta ei lähde hirvittävä määrä karvaa, miten niin pienestä pinta alasta voisikaan ;)

ei tarvitse pitkää hikilenkkiä päivittäin, kun tää rotu ei oo kovin remmikoira, parasta sille on kun saa irti touhuta pihalla ja mahd. puistossa. (toki siitä sellaisen saa jos tykkää, mut sitä se ei vaadi) ja alkuun sille on hommattava kissan panta ja valjaat, pienille koirille tarkoitetut ovat isoja :)

koulutuksessa saa olla napakka, hirveen helposti tämä pyörittää emäntänsä/isäntänsä pikkusormen ympärille. viisas koira joka tottelee silloin kun haluaa ;) mut pienenä koirana menee helposti ilman isoja koulutuksia mutta kannattaa panostaa siihen että ei toivotut vinkeet kitketään heti pois. esim juurikin haukkuminen, ja hyppiminen.

tuo koiruli on kyllä ihan uskomaton pentuna, mä kun näin eka kerran niin en ollu uskoa että on edes koira :D se oli kuin kaunis rotta xD 

veljellä teetti eniten työtä tuossa koirassa se kun alkoi vierastamaan vieraita ihmisiä. lopulta ne sai sen luottamaan sillä että oven vieressä oli namupussi josta vieraat aina antoi herkkua :)

27.1.2012
Boco
Boco

kiitos anelmo.. :) tarkotin tolla et ei karvaa lähe niin paljoa, et eihän noin pienestä ja lyhytkarvasesta voi sitä karvaa lähteä yhtä paljon kun isommasta vastaavanlaisesta koirasta.. ;) oli mukavan kattava tietopaketti ja tässä on vielä se puolisen vuotta (ainaki) aikaa punnita plussia ja miinuksia, et ei tosiaan ihan päähänpistosta koiraa hankita! :)

26.1.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

jep.. ihan oikeelta kasvattajalta aattelinki.. ja ihan paperikoira, et ei rueta ostaa sikaa säkissä...tai siis tässä tapauksessa koiraa :D tuo onki hyvä idea et kun on yksin kotona et laittaa esim eteiseen, niin ei pääse tekee tuhojaan.. meilläki tässä tommonen käytävä, mihin ei tartteis kun yhteen oviaukkoon portti hommata, kun muissa on ovet.. :) ja sit jos opettais niin et pääsee esim vessaan paperille tekee tarpeensa öisin/sillon kun on yksin.. pitkää pinnaa varmaan vaatii just tuo et oppii sisäsiistiks.. tää kaveri just jolla on semmonen niin sano et meni aika kauan et oppi..

mies vaan mietti sitä et miten noin pientä koiraa koulutetaan? kun on tottunu lapsuudenkodissaan isoa koiraa kouluttaa.. mistäs sille koiralle saa sit niitä vaatteita?

26.1.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

mutta on tosiaan iloksikin, ei siis pelkästään harmia. Pitkää pinnaa ja malttia vaan niin varmasti sujuu:) meidän koiruus ei muuten ole puhdas eikä papereitakaan ole, mutta meillä oli näytillä vanhemmat niin uskallettiin ostaa.

26.1.2012
minimii09
minimii09

Saat lainaks meijän:D just tänään kirosin ukolle ku tuo hölköttää läpi yön ja en saa nukuttua! Ravaa juomassa ja pisulla pitää käytellä yölläkin jos pyytää ellei halua siivota lammikkoja.. siitäkin huolimatta Sohva piloilla, matot piloilla ja voi helvata tosiaan tota lyhyen karvan määrää, sitä tuntuu olevan joka paikassa:D pentuhan tuo vielä on mutta silti!! joka päivä kun tulee kotiin on tuhonnut jotain, yleensä repinyt paperia tms.. asutteko kerrostalossa vai maantasalla? asuttiin vielä kerrostalossa kun hauveli tuli siis viime keväänä ja oli kyl suhteellisen työlästä käyttää pisulla, ainakin kun ei hissiä talossa ollut..

26.1.2012
minimii09
minimii09

no tuo rotu sopiski just meille sen takia, et on lapsi- ja ihmisrakas, lyhytkarvanen ja pieni ettei voi niiiin kauheesti sitä karvaa irrota ja ainut paikka missä yökyläillään on anoppila ja jos ne miehen veljen ison hurtanki ottaa kylään niin miksei tommosta pientä söpönassua? :D ja kiitos boco infosta.. :) meillä tosiaan on oma piha, edelliset asukit on sen vielä aidannu koiran takia, et ei ulkoilun kans olis ongelmaa. :)

26.1.2012
Santtuvaan
Santtuvaan

Älä halua koiraa ;D

Siis meillä on 13-vuotias koiruus ja kaksi pikkutenavaa...voi sitä sotkun määrää. Karvoja saa imuroida joka päivä, joskus useamman kerran päivässä. Koira kun osoittaa mieltään, se kakkii ja pissii paikat täyteen ja niiden sotkujen siivoaminen kahden tenavan kanssa ei ole kivaa. Ja herkkävatsaisena tuo otus myös oksentelee herkästi ja niitä sitten joutuu siivoamaan.

No, onhan siitä iloakin lapsille, tykkäävät sen kanssa leikkiä ja juosta. Mutta jokainen reissu pitää aina miettiä niin, että saa koiran jonnekin hoitoon jne.

Kaverilla on englanninbulldogi, ja se on koko ajan sairaana, on epilepsiaa, allergiaa, furungoloosia (vai mikä se on), herkkä vatsa jne jne...

Huoh!Onhan se ihanaa, että joku on kotona vastassa ja odottamassa, nuolee kyyneleet ja tunkee kainaloon, jos on paha mieli, mutta mutta...tuon jälkeen meille ei koiraa tule ;)))

26.1.2012
Myy76
Myy76

veljellä on venäjäntoy. ja on kyllä yliyliyli ihmisrakas :) kokoajan kaulalla tai niskassa, melko arka, jonkin verran räksyttää, mut ihana pieni, helppo ottaa matkalle mukaan ;)

yleisesti koiranhoitoon...no toyssa ei tarvii juuri siihen turkkiin kiinnittää huolta ;) mut sit pitää ajatella että aika hyvin menee rahaa sen vaatteisiin, jos siis aiot talvella ulkoiluttaa ;) tosin se taas kompensoi sen että syö tosi vähän, ja tosiaan, sen ruokaan kannattaa panostaa. laatunapua. ja vielä tuosta kylmän arkuudesta (tosin jotku on rohkeitakin) voi olla ettei ulos tee talvella tarpeitaan, mut hirveen helppo opettaa vaikka vessaan paperille tai mihin vaan mihin haluat. oishan noita juttuja vaikka kuinka mut ei jaksa tässä ;) ja tosiaan, kannattaa ottaa sit vastuulliselta kasvattajalta, silloin saat vastasuudessa, ihan koko koiran iän ajan apua ja neuvoa kasvattajalta.

26.1.2012
Boco
Boco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...