Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kertokaa tietämättömälle jotain kätilön opinnoista =)!

Voi voi onkohan kellään mulle vastauksia :D? Millä keskiarvoilla olette päässeet kätilöksi opiskelemaan ja minne ja koska? itse siis olen tamkkiin hakemassa mahdollisesti mutta muuallekin hakeneet saavat toki kertoa jos tietoa on jostain :) en tiedä paljoakaan mutta älkää siitä tuomitko :D millaisissa pääsykokeissa olette olleet? onko ollut millaisia ennakkotehtäviä/kokeessa jaettua aineistoa? millä pisteillä olette päässeet ja onko opiskelu vastannut odotuksia? oliko mistä aiheesta tehtäviä pääsykokeissa (biologia,matikka yms) ja oliko vaikeita verrattuna aiempaan opiskeluun? olen kuullut ihmeellisen paljon siitä että kätilöksi on muka helppo päästä, mitähän tällä tarkoitetaan :D? ja onko totta että jos kerran todetaan kelvottomaksi ko. alalle esim psykologisten haastattelujen mukaan tai muutenkin ,niin ei voi päästä pääsykokeisiin enää ikinä? ja onko niin että jos ei ota paikkaa vastaan niin ei voi hakea uudestaan enää? (älkää kysykö mistä näin olen kuullut x) kiitos vastauksista ja kertokaa ihmeessä jos vielä jotain oleellista opiskelusta/pääsykokeista tulee mieleen mitä en kysynyt. =) tai jotain hyviä linkkejä kun ei tuolta tamkin sivuilta mitään löydä :D

26.1.2012
AMP91
AMP91

Ite hain opiskelemaan terveydenhoitaja/sairaanhoitaja-koulutukseen Jyväskylän ammattikorkeakouluun ja samassa pääsykokeessa olivat myös kätilöksi suuntautuviksi aikovat. Pääsykokeet aikalailla samanlaiset kuin Jonna2 kertoikin. Opettajan haastattelulla on aika iso merkitys. Ite sain siitä paljon paremmat pisteet kuin psykologin haastattelusta ja pääsin opiskelemaan. Täällä Jyväskylässä ainakin kätilöopiskelijat pystyivät suorittamaan kaikki harjoittelut tuossa Keski-Suomen keskussairaalassa.  

26.1.2012
piglet82
piglet82

tuota,aikoinaan kun sain mein vanhimman tyttären, hänen synnytyksessä oli läsnä kätiklöopiskelija,josta sittemmin tuli hyvä ystävä.. ja paikka oli LAS, toki ymmärrän että voi olla että joitain harjoitteluja joputuu tekeen yliopistollisessa,ehkä?

26.1.2012
satumamma
satumamma

oih, minäkin oon tässä haaveillu kätilöksi opiskelua tai "vaan" sairaanhoitajaksi.. (vaan = ei siksi että olisi huonompi, ei missään nimessä vaan siksi ku koulutus on sen "erikoistumisen" verran lyhempi että jos jäiski siihen).. röntgenhoitajaksi en kelvannut 7 vuotta sitten edes pääsykokeisiin :( kahdesti hain ennenku vaihdoin alaa mut edelleen se kiinnostaa ja lapsen myötä tuo kätilö on alkanut kiinnostaa kauhiasti

työkkärissä oli se täti sitä mieltä ettei minua sinne otettas.. voi vitsit et osaa olla reilu täti.. mut siis noiden käsien takia mutta lääkäri taas oli sitä mieltä et jos ei aikuisten vuodeosastolle haikaile ni ihan hyvin voi jos vaan koulutusajan vielä kestää.. vielä tässä vähän mietintä asteella, ehkä vielä joskus, kunhan vähän lepuuttelen käsiäni ensin..

26.1.2012
ninnup
ninnup

Mut pitääkö se paikkansa, et kätilöks ei voi opiskella muuta ku yliopistollisten sairaaloiden yhteydessä? Vai onks se sit vaan sillee, et harjottelut suoritetaan niissä?

Ite kans ammatia itselleni tuosta miettinyt, mut se kaatus siihen, kun ois muutettava. Ehkäpä muutaman vuoden päästä, ku lapset on isompia..

26.1.2012
zili
zili

eikös se ole yhdistelmä koulutus, sairaanhoitaja-kätilö? en tiedä mistään kesiarvoista,mutta pienempiin koulutuskuntiin (esim Salo, Forssa) on helpompi päästä opiskelemaan kuin Turkuun,Tampereeelle..noihin isoihin on aina hirveä hakija määrä.

noi psykan testit ei kovin kummosia ole, kyllä niistä läpi pääsee jos vähänkään on luonteeltaan oikeanlainen ihminen :)

26.1.2012
satumamma
satumamma
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...