Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Eroon tutista

Usein lapselle on se yksi mieleinen tuttimalli, esim. suora, käyrä, luonnonkuminen tai silikoninen. Tutista vieroittuminen käy yllättävän helposti kun ostaa ns "väärän mallisen tutin". Tutti tuo lohtua esim. nukkumaan mennessä, mutta koska se on väärän mallinen, ei se pysy kauan suussa ja tutti ikään kuin unohtuu pois. Meillä toimi!

25.1.2012
Hiiru1
Hiiru1

Meillä ei auttanut tuo "vääränmallisen" tutin ostaminen, sen sijaan uudesta tutimallista tuli suosikki, myös liian pieni tutti kelpasi hyvin. Sen sijaan aina tutin pesemisen jälkeen laitoin Jekovit-d-vitamiinia tuttiin, jolloin se maistui pahalle. Lapselle selitettiin että kun kasvaa tarpeeksi isoksi niin tutti alkaa maistua pahalle. Ja kun lapsi toi tutin pestäväksi niin pesun jälkeen uudet Jekovitit tuttiin. (Pullo oli hanan takana tiskipöydällä). Pari päivää tuttia kannettiin mukana ja välillä koitettiin pestä pahaa makua pois, mutta mikään ei enää auttanu, lapsi oli kasvanu liian isoksi syömään tuttia.

13.4.2012
äippäx5
äippäx5

Meillä esikoinen lähetti tuttinsa pikku kakkosen tuttiputkeen(tai siis tuttiritarille,jos esikoiselta kysytään),kakkonen "hukkasi"(oli piilottanu sen sängyssään patjan alle) itte tuttinsa ja kolmoselta se jäi vaan pois,jo alle 1veenä.Kukaan lapsista ei sen kummemmin sitä enää kaivannu..

2.2.2012
vaahtokarkki06
vaahtokarkki06

Sinänsä ihmetyttää, jos kerran tutista on tarkoitus päästä eroon, miksi sitten ostaa uuden tutin, eri mallisen vain, entäs jos se taapero mieltyykin uuteen malliin?

 

Eihän tuttipullostakaan tietääkseni opetella eroon erilaista mallia tarjoamalla, vaan esim. nokkamukia tai mukia tarjoamalla (käsittääkseni). Omaa kokemusta asiasta ei ole.

2.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pakko muuten tähän tutista luopumiseen kertoa, että meikäläinen on tuttia syöny SAIRAALASSA 5-vuotiaana. Siitä on valokuvakin.

 

Muuten en syönyt.

1.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

meillä luovutti tuttavat joulupukille.. 

lapsia valmisteltiin etukäteen pidemmän aikaa ja muisteltiin yhdessä että mitäs sitten ku pukki tulee käymään ni mitäs sillon tehdään ni lapsetki ties jo "kertoo" että tutti annetaan pukille ja sit ku pukki tuli ni lapset kävi antamassa tutit pukin taskuun ja sinne meni :D ei kait niitä hirveemmin kaipailtu sen jälkeen.. 

oon kuullu myös et oravanpoikasille luovutetaan :D 

mut joo, tottahan tuo on et se "vääränmallinen" tuti ei suussa pysy mutta meillä ainaki ku erehdyin kokeeks ostamaan eri muotosen ku aiemmin ni ennemmin palo hermo ku ois jääny poikkeen, ei kyllä anneta luputtaa ku unilla ja autossa ja niillekkään ei aina ota mut tuo menee sitten pahimmassa tapauksessa luputtamaan jonku toisen tuttia jos ei oma oo hollilla ja vaikka oiskin :/ 

ja tiituli, meillä rupes tuti pysymään suussa ku ostettiin isompien malli :D 
siis ku oli se 0-6kk kohan se oli eka mam ni se ei meinannu millään pysyä suussa ja ai että ku hermo palo tuolta, piti aina pitää sitä niin kauan et sai hyvän imun siihen ja pysy ite, muuten alko kiukku..  sit ostin valmiiks sen 6-18kk ei se paljon isompi loppuunsa ollu mut tuti osa pikkasen eri muotonen (pienempi oli suorempi, isommassa semmonen "mokkula" päässä) ja mies kokeili sitä ni sepäs pysyki vallan mainiosti :D ja oli tyytyväinen muksu.. 
mam:ia siis molemmat, en tiiä mikä on muilla merkeillä tilanne ;)

1.2.2012
ninnup
ninnup

Tiituli, laitapa ihan erikseen kysymys tuosta tutin "paikallaan" pysymisestä.

 

Itse en voi asiassa neuvoa, koska meillä lapset ei ole tuttia käyttäneet.

1.2.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu, Pikku Kakkosessa on tiputettu tutit sinne "tuttiputkeen". Lapsen pitää ymmärtää puhetta jonkin verran, nimet on nimittäin mainittu, kenen tutti kyseessä.

31.1.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...